Första Datorn

Första PCn man ägt då. Har rullat mac sedan 7 års ålder men sedan gick man ur både grundskolan och gymnasiet o vipps så måste man betala för gejjerna själv så då fick det bli lite budget.

Datorn består av:
Bitfenix Colossus, Window, Blue
i7-4790K
Cooler Master Neptn 240M
Corsair Vengeance High Profile, Blue 2X8GB 1600MHz
ASRock Z97 Extreme 9, Blue
2st GTX 970 Gigabyte G1 Gaming
Corsair RM1000
Samsung SSD 500GB
AeroCool 140mm
3st AeroCool 120mm
Bit Fenix Spectre PRO, Blue 230mm
2st Cooler Master Selencio FP 120 120mm
NZXT Ledstrip 2m, Blue

Tillbehör:
3st ASUS VG248QE
Corsair K70 RGB
Corsair M65 RGB
Sound Blaster Fury
+En fet gammal högtalare/soundbar som inte finns längre :S Tryck i den e det i alla fall!
Samsung 42tum TV

Har använt Datorn i nästan ett år, köpte allt under black friday förra året. Ganska nöjd, men det mesta negativa är mjukvarubaserat, vilket inte verkar va vad den här sidan handlar om primärt. (Har till exempel så små fingrar att Ctrl+C/V inte är lika skönt som cmd+ C/V) Datorn är inte heller kompatibel med något annat i hemmet :S

Kraven för datorn tycker jag att jag fått med allihop:
Bang for the buck
Medium kraftfull, så att den i alla fall inte är helt värdelös om två år.
Påbyggnadspotential, ifall den skulle bli värdelös om 2 år
Tyst
Snygg

Köpte alla delar och konstaterade att om jag bytte ut vissa udda färger till blå eller svart/vit så skulle det bra skilja på ca 300kr! Att gigabytes 970 lyste blått visste jag då inte, lucky me. (y)

För de som undrar så har jag endast en SSD för operativsystem och program då jag har en speglad NAS på vinden för en jäklars massa film och hmmm.... personliga filer.

Valet av skärm var självklart när jag hade en, den fick bra recensioner som 144Hz gamaingskärm och det va den. Men när jag skulle ha 3 var det lite bökigare för den har en del bedzel. Körde på 3 st ändå och resultatet är över förväntan! Riktigt skönt e det, inte bara i spel utan arbetsyta e riktigt härligt. Saknar dock arbetsytan när man sitter med sin MacBook/iPad

Valet av tangentbord och mus va mycket svårare eftersom att passform är så personligt. Backlight var ett måste eftersom att MacBooken har det. Så att kunna välja mellan färgerna är bara +. Valet mellan Razer och K70 föll på att Razer ska ha sämre switchar, litade blankt på vad andra sa. Musen tänkte jag köra Razer men gick till media markt och kände och klämde på ca 7-10st, INGEN va det minsta skön.... Testade K65 och den e perfekt! Att man kan få regnbågens färger flyta över både tangentbordet och musen är också extra plus!

PS. Ja, alla lampor ger mig över 9000 FPS i alla spel.