Inlägg

Inlägg som Braus har skrivit i forumet
Av Braus
Skrivet av Anders9110:

Problemet är din budget väldigt små SFF datorer kostar extra din budget bör vara runt 12K som minimum.

EDIT

Ett exempel på ett kompakt mini itx system runt 12K går att spara in lite pengar på mindre SSD men i övrigt så går det inte att få systemet mycket billigare.

Moderkortet är dyrt men Inet har inga billigare än LGA 1200 moderkort med Wifi finns ett B460 men är bara 200 kr billigare och kommer utan Wifi.

Ryzen 3600+B550 itx kostar ungefär lika mycket just nu hos Inet som Z490 itx+10400F båda ger likvärdig prestanda men moderkort är bättre till Intel systemet.

Grafikkort finns så klart ej i lager ifall du vill ha en dator med grafikkort snabbt så måste man köpa en färdigbyggd dator.

https://www.inet.se/datorbygge/b1245907/datorbyggehttps://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1245907/datorbygge

Tack! Så ett mitx bygge är att jämföra med en bärbar i prestanda kontra pengar?

Av Braus
Skrivet av SuperDuperKillen:

Vill du ha en liten dator för att spara plats, eller för att du gillar det rent estetiskt?

Vill du spara plats så rekommenderar jag inte ett "kub-chassi" likt Node då fotavtrycket fortfarande är väldigt stort.

Spara plats och slippa ha den ståendes på golvet. Sen känns det mer estetiskt även ifall den slutar med att jag har en box som är ful och otymplig Gillar bara inte den stora rektangulära kolossen som är en stationär.

Av Braus

Hur stort chassi behöver man för att kunna bygga en hyfsad dator som inte tar för mycket plats? Som sagt vill bara kunna multitaska lite med den, samt köra wow på hyfsad grafik. Gärna ett moderkort med wifi.

Av Braus

Försöker söka lite men lyckas inte komma på namnet på vad den här typen av datorer heter. Verkar som att det kanske är Mitx, om det inte finns fler alternativ.

Vet inte ifall den här hade fungerat
https://www.komplett.se/product/1139972/dator-surfplatta/komp...

Vet inte ifall den här sidan är vettig att använda också eller ifall det blir dyrare
https://www.pcspecialist.se/datorer/intel-z490-sff-gaming/

Den här storleken på chassi hade varit perfekt
https://www.inet.se/produkt/6909777/fractal-design-node-304-s...

Av Braus

Tips om typ av dator - runt 10k

Hej!

Osäker på vad jag ska söka på inne på komplett/dustin etc, vill helst undvika en bärbar men måste jag så måste jag.

1. Ute efter en dator runt 10k som klarar av 2-3 skärmar med många firefox flikar uppe(tradar).

2. Vill också att den ska funka bra för spel som WOW classic TBC. Helst vill jag kunna ha igång wow/dota2 + netflix samtidigt utan att allting faller samman i renderingen på netflix.

3. Jag vill inte ha en stor stationär dator, utan hade nog helst velat haft något litet bygge som jag kanske kunde ställa på skrivbordet under ena skärmen, eller som åtminstone tar lite plats och inte är så extremt iögonfallande(är okej om den är det dock, men helst inte)

Finns det fortfarande mindre burkar som man kan köpa som går att ställa på bordet? Vill som sagt helst slippa bärbar då jag tyckte det kändes kasst med den razor datorn som jag hade för ett år sedan, vill ha någon mellanting som jag fortfarande kan koppla in till mina skärmar och som tar lite plats.

mvh och tack till den som tar sig tid

Av Braus

WoW Classic - Shazzrah - 1-2 personer för AQ

Tjenare!

Är i ett guild på Shazzrah, just nu den största EU servern utan layers, som heter "Never Lucky", https://classic.warcraftlogs.com/guild/rankings/479080/latest...

Vi letar lite folk för mainroostern, men även socials, för att försöka vara redo för AQ, war efforten borde nog dyka upp nu i sommar eller efter sommaren. 1-2 dps och kanske en healer som redan kört classic och som inte greyloggat på sistone :). Vi är inte super hardcore men eftersom man bara raidar en gång i veckan så tar vi helst in folk som för det mesta kommer så förberedda som de bara kan till raids. Allting blir så mycket roligare då. Många av oss samlar wbuffs och flaskar, även om flasks inte är något som krävs.

Guildet är i huvudsak mest britter, normän och svenskar men även några enstaka holländare/finnar/serber/egyptier.

Socials är jätte välkommna och förutom en massa Zul Gurub grupper, så håller vi även i både MC och BWL pugs varje vecka(BWL på måndagar och MC på tisdagar), så vill man inte vara med i mainroostern så finns det alternativ.

Raidtiderna för Mainroostern är söndagar klockan 20.00 och just nu clearar vi BWL/MC och Onyxia då. När AQ släpps kommer vi lägga till Tisdagar med.

Bara och höra av sig till en officer på discorden med frågor:
https://discord.gg/tJP7hhQ

Av Braus

@sifri: Något man behöver tänka på när det gäller ingångar i grafikkortet? vill som sagt få in mina två skärmar, kanske tom skaffar en till. Har en docka från dell just nu som jag kopplar in min xps 13 i, men dels är sladdarna rätt korta på den så det hade fungerat dåligt med en dator ståendes på marken under och jag vet inte om den är kompatibel riktigt.

Av Braus

@sifri: tack tänkte låta inet eller någon annan bygga åt mig då jag inte har bra koll. Någon anledning till att folk inte tycks köra NVDIA/Intel lika mkt längre när de lägger ihop paket här på forumet? För 8 år sedan när jag byggde min sista stationära dator så var det alltid intel.

Av Braus

Ser kanske inte så prydligt ut just nu, ska få ordning på sladdarna och ställa rätt skrivbordet. Hade tänkt ha burken ståendes i vänstrahörnet, men vill helst inte att den ska synas allt för mycket, fördelen med en laptop är ju att man bara kan fälla ihop den eller flytta på den.

https://i.ibb.co/9vVMcJY/20191106-123323.jpg

Av Braus

Datorbygge - 10-15k - datorspel/trading, två skärmar minst, gärna mycket ram

Hej alla nyfikna!

Tänkte kolla ifall någon har tid med mig och kan ge mig råd kring inköp av en stationär dator. Detta är vad den skall vara till:

1. Stå under mitt höjsänkbara skrivbord i vardagsrummet, så den får gärna vara diskret och hyfsat liten i chassit om det går eller slimmad som en liten box, vore bra om den var svartaktig med. Den skall kopplas till två stycken externa skärmar.

2. Användas för trading och vanligt användande. Den ska gärna klara av att ha upp en 20-30 tabbar i firefox utan problem samt gärna ett spel eller något annat lite mer krävande program. Därför tror jag ramminne kan vara väldigt bra.

3. Just nu är det WoW Classic som gäller, så skulle gärna se att den klarar av de grafikkraven bra samt gärna kan köra två stycken WoW Classic windows på samma gång då jag har två konton. Detta plus mitt firefoxande på 20 tabs dvs(diverse grafer likt investing.com, tradingview.com och ig.com)

Min budget är väl någonstans i krokarna kring 10-15k. Hade väl egentligen helst kommit undan billigt, men jag vet inte hur mycket man förlorar på att vara snål. Det viktigaste är som sagt att den klarar av att göra det jag beskrev, för min Dell xps13 klarar inte riktigt av det just nu, eller jag gillar åtminstone inte att göra det jag gör på den, skulle vilja ha något mer kraftfullt här hemma.

Vill helst låta Inet bygga den åt mig, eller någon annan shop. Alternativt bara köpa en färdig burk. Har fruktansvärt dålig koll på komponenter.

Med vänlig hälsning
Braus

Av Braus

Vill sälja min Razer 15 blade dator(34k)

Någon som har ett tips eller råd om hur jag ska gå tillväga? vet inte alls hur mycket den har tappat i pris. Har praktiskt taget haft den ståendes här på mitt skrivbord sedan i mitten av maj iår. Hur mycket kan jag tänkas få den såld för? 25k? 20k? 15k? Desto mer desto bättre just nu...

Intel Core i7 @ 2.20GHz (i7-8750H)
16 gb ram
4095MB NVIDIA GeForce RTX 2080 with Max-Q Design (Razer USA)
512 ssd

Av Braus

Mm fast jag kommer nog inte bygga en MITX, har inte plats för den, vill ha en bärbar tror jag. Lite inne på en Razor Blade 15 nu också då de har Thunderbolt koppling(min dell xps13 har thunderbolt och jag har en Dell Thunderbolt docka), vet inte om den datorn är värd. Pengarna är inte super viktigt utan vill bara köpa något som håller ett par år, som helst inte går sönder och som kan klara av det mesta i spelväg utöver maxat WoW Classic.

Av Braus

Blir nog ändå en bärbar dator, fokuserar inte jätte mycket på pengarna men tänkt mig omkring 20-25k typ, hade kunnat gå lägre eller högre dock. Hade gärna hittat ett sätt att förvara två stycken laptops på bordet dock, har just nu en Dell Thunderbolt docka för min dell xps13, men antar att jag inte kommer kunna kombinera det hela med den nya bärbara... Önskar man kunnat beställa hem inredningshjälp så att man fick till ett bra skrivbord. Precis köpt detta: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S69022537/#/S9928... och hade velat få till en bra setup.

Av Braus

Annars är datorn bra och kommer räcka ett tag? Någon som köpt MSI tidigare? Aldrig ägt något annat än HP och Dell när det gäller bärbar. När det gäller stationär så hade jag en gamingdator jag byggde via Inet.se som höll i 5+ år

Av Braus

@SimpanDirr: Låter intressant, vad är det?:) När jag var på webbhallen så sa de att man nästan slutat sälja små stationära datorer eftersom de lät så mycket. Jag har redan en Dell xps13 som jag kan ta med mig och använda som vanligt. Anledningen till att jag inte valt och köpa en stor stationär dator är för att jag vill ha allting ståendes på skrivbordet och eftersom det är i vardagsrummet i min lägenhet så vill jag att det ska se hyfsat "cleant" ut.

Av Braus

Ny Bärbar, valt ut en, någon som har åsikter? 22 990 kr

Hej!

Är väldigt nära att slå till på en ny bärbar dator och undrar ifall någon som är lite mer kunnig än mig själv har något tips?

22 990 kr
MSI GT63 8SF-012NE / 15.6" / 144hz / i7-8750H / 16GB / 1TB+ 256GB SSD / RTX 2070 / Win 10
https://www.webhallen.com/se/product/296343-MSI-GT63-8SF-012N...

Har väl tänkt och spela classic wow och kanske wc3 reforge, kan hända jag köper på mig lite nya grafikkrävande spel i ett senare skede så därför vore det bra om den kan hantera sånt.

Ska koppla in datorn till två stycken externa skärmar.

Av Braus

Hjälp med bärbar, budget är fri - bild

Hej!

Vill slänga ut min stationära och köpa en bärbar. Krav är att den ska klara och spela 1080 videos och ha hyfsad batteri tid.

14-15.6 tum varken mindre eller större.

Annars är önskemål att den ska ha bra livslängd, hyfsad lagring och vara tillräckligt snabb för att ha en del applikationer igång samtidigt. Vore även önskvärt om man kunde spela dota 2 på den, men det är mindre viktigt.

Tänkt koppla in den till dessa två skärmar, alternativt köpa två nya skärmar som passar till den. Tanken är att jag åtminstone ska ha möjlighet att koppla in stationära skärmar när jag är hemma.

https://i.imgur.com/BskH8yy.jpg

Någon som har ett tips?

Kan betala upp till 24.000, betalar helst inte mindre än 12.000. Funderat på både XPS15 och Lenovo Thinkpad X1 Carbon, men vet inte riktigt. Någon som vet ifall Thinkpad X1 Carbon klarar av och spela upp videos i högupplösning och finns det enkla lösningar och för och docka/koppla in extra skärmar?

Av Braus

Läge och köpa XPS15 nu eller bör man vänta en bit in på hösten? Har egentligein inte bråttom även om jag är sugen på en laptop så att jag kan slänga min stationära(har två skärmar som jag vill kunna koppla till laptopen och köra mindre krävande spel samt arbete)

Av Braus

Dator till lättare spel, 2 skärmar, 1080 videos - budget 20.000

Hej!

Någon som kan tipsa om en bärbar som jag kan köpa för mina behov?

Kanske kommer spela litegrann, lättare spel som dota2 och kanske nyare strategispel. I övrigt vill jag kunna koppla in två skärmar, kunna spela hyfsat högkvalitativ video utan lagg som 1080 och gärna ha lite lagringsutrymme. Batteritid vore dessutom trevligt och en skärm som är minst 14 och max 15.6.

Budget 20.000ish mer eller mindre

Funderat lite på x1 carbon lenovo thinkpad pga batteritid och xps15 från dell men har inte kollat på bärbara på över 2 år. Någon som köpt nyligen eller som kan ge mug ett hyfsat råd om vad jag ska välja?

Mvh

Av Braus

Ska slå till nu nästa vecka. Verkar som att det kommit många nyheter? tidigare var det bara en av datorerna som erbjöd 4k skärm, nu är det flera.

http://www.dell.com/se/p/xps-laptops?c=se&cs=sebsdt1&l=sv&s=b...

Tänkte köpa mig en 1080 skärm för några veckor sedan och var aldrig inställd på varken 32gb ram eller 1 TB hårddisk. Nu blir jag sjukt osäker dock vad som är värt att fläska på och vad som inte är värt. Pengarna är egentligen inget problem, samtidigt är det såklart dumt att slösa helt i onödan. Vet ärligt talat inte hur mycket pekskärmen skulle tillföra för mig, hade såklart varit kul om man kunnat anteckna eller liknande men jag har nog ändå inte tänkt släppa med mig en 15 tummare på föreläsningar?

Vad hade ni valt av dessa nya om ni haft en budget och tänkt lägga 15-22k kronor?