Inlägg

Inlägg som burrap har skrivit i forumet
Av burrap
Skrivet av FishE:

900 + avhämtning

900 kr vinner. Kontaktar dig via pm.

Av burrap

Tack för alla bud. Jag avslutar budgivningen i morgon.

/Björn

Av burrap

Acer Nitro VG240Y (Pbiip)

Hej,
Har en skärm över. Acer Nitro VG240Y (Pbiip).
Köptes på Netonnet i början av 2020. Jag har varit väldigt nöjd med den men 2021 fick jag uppgradera till 27" för att jobba hemifrån. Efter något år insåg jag att jag behövde två skärmar för jobbet så då blev det min sekundära skärm. Nu har jag till slut två 27".
Så, den har använts i ca 2.5 år, varav 1.5 år som sekundär.

Kartong och tillbehör finns kvar.

Kom gärna med bud. Jag föredrar avhämtning i Göteborg.

24" Full HD & IPS-panel
144 Hz uppdateringshastighet
1 ms responstid (VRB)
AMD FreeSync™-teknik

Läs hela annonsen här

Av burrap

2100. Hämtar.

Av burrap

1500 kr.

Kan hämta den i stort sett vilken dag som helst.

/Björn

Av burrap

2st likadana 27" IPS QHD skärmar eller 1st LG 27GL83A-B

Hej,
Jag behöver två stycken likadana 27"-skärmar. Höj- och sänkbara.
Det behöver vara IPS, QHD och helst 144 Hz och AMD freesync. Det räcker med hög frekvens på ena, men jag tror det är rätt osannolikt att jag hittar två likadana med olika uppdateringsfrekvens.

Ett ännu bättre alternativ vore om någon kan tänka sig att sälja en som ser ut som LG 27GL83A-B (jag har 1st sådan i nuläget). Den säljs inte längre, jag har dock hittat LG 27GN800 som är väldigt lik men den är inte höj-/sänkbar.

Jag kan även tänka mig att byta in min 27GL83A-B (och även en Acer Nitro VG240Y (Pbiip))

Läs hela annonsen här

Av burrap
Skrivet av PointMan:

Microsoft Fancy Zones kanske är vad du letar efter.
https://youtu.be/ld-vmpbngDE?t=87

Tack! Det här var ett riktigt fint tips, känns riktigt bra att känna till. Tyvärr är det ingen optimal lösning på mitt problem.
Jag jobbar mycket remote, både till windowsdatorer för t.ex. programmering och till linuxdatorer för vårt verktyg för chipdesign. Det är en väldigt stor fördel att kunna köra full screen i båda fallen, så att man får startmeny/aktivitetsfält på den datorn man remotar till. Att sätta upp ett fönster med rätt storlek blir helt enkelt inte samma sak. Fram tills nu (med hjälp av din youtube-länk) så har det dessutom varit rätt omständligt att varje gång sätta upp en annan fördelning än windows egna. Jag hoppas fortfarande att picture in picture är vad jag söker.

Skrivet av joakim99:

Är inte picture in picture något som normalt används för att visa innehåll från två olika källor? Jag ser inte riktigt poängen att simulera två skärmar om källan är samma dator. Går det inte lika bra att justera respektive programs fönsterstorlek?

Skrivet av Dreijer:

Men varför? Du får väl dela upp dina fönster på skärmen. Förstår verkligen inte varför du skulle försöka få till PIP. Du har ju egentligen bara en bildingång.

Ni måste helt enkelt inte använda datorn på samma sätt som jag.

Av burrap
Skrivet av norrby89:

Ja, sitter själv på äldre 49" från Samsung och fungerar utmärkt att ändra så det är två vanliga 16:9 skärmar alternativt en 21:9 och en 4:3 skärm.

Brukar finnas i beskrivningen för skärmen att den har stöd för picture i picture (bild i bild)

Tack, det var precis egenskapen picture in picture jag behövde, nu kan jag söka. Hittade dock inget vid första anblick på inet.
Sen blir jag så klart nyfiken på hur själva picture in picture fungerar, så jag får kanske besöka en butik.

Av burrap

Virtuella skärmar?

Hej,
Jag har en liten fundering. Men jag börjar med mitt behov.

På jobbet har jag två stycken 27" 1440p skärmar. Det passar arbetet väldigt bra.
Hemma hade jag 1st 24" 1080p skärm med freesync, men under pandemin behövde jag uppgradera för att det inte gick att utföra arbetet så väl. Så nu har jag en 27" 1440p skärm (och har ställt 24" bredvid). Det är inte så snyggt och även lite opraktiskt ibland.
Jag har tyvärr inte plats för två stycken 27" (egentligen inte för nuvarande setup heller).

Men jag gillar verkligen funktionaliteten med två skärmar, att kunna ha olika applikationer öppna i de olika skärmarna. Egentligen skulle jag klara mig långt med 27" 1440p och en stående mindre skärm för t.ex. dokument.

Kan man köpa en riktigt bred, kanske curved, och dela upp skärmen i två? Så att typ två tredjedelar motsvarar en "normal" 1440-skräm och den sista tredjedelen blir som en stående skärm? Tekniken har ju kommit långt. Jag tycker nästan att den här funktionaliteten borde kunna existera.

Av burrap

VR-headset till android telefon

Hej,
Det finns säkert information om detta redan i forumet, men jag lyckas inte söka. Kan säkert inte termerna.

Jag skulle vilja testa VR. Jag förstår google cardboard är en helt annan sak än oculus quest, men jag skulle gärna vilja börja där.
Jag köpte något enkelt headset för telefonen för en tid sedan, https://www.amazon.se/dp/B07GX7KH9Q
Jag tycker det verkar fungera bra.

Men jag saknar verkligen en fjärrkontroll. Det blir ju svinjobbigt att bläddra, spola, etc utan en fjärrkontroll/handkontroll.
Jag köpte även en billig sådan, https://www.amazon.se/dp/B01MDU3NUK
Tyvärr tycker jag inte att den fungerar. Det är i alla fall väldigt krångligt. Är det någon som har erfarenhet av en bluetooth fjärrkontroll för android? En som gärna är ganska lätt att komma igång med?
Jag vill egentligen i första hand se på film, så det behöver inte vara en avancerad kontroll. Men som sagt, den jag köpte verkar inte fungera till detta..

Tacksam för tips.

Av burrap

Bygga en drönare

Hej,
Jag har sökt efter ett projekt att ge mig på och fick idag idén om drönare. Det kan nog bli kul.
Ingenjör som jag är vill jag så klart bygga själv. Och börja med att läsa på så klart.
Gjorde några sökningar men hittar tyvärr inget tydligt dedikerat forum om drönare. Hittade sporadiska trådar här på sweclockers, flashback, elektronikforumet och även några andra ställen. Men jag tycker verkligen att det borde finnas helt dedikerade sidor.
Är det någon som har något tips om var jag kan läsa på?

Av burrap

Tony Hawk 2

Av burrap

6200 kr. Ursäkta sent svar

Av burrap

5800. Kan hämta sent ikväll eller under dagen imorgon. Jobbar i högsbo..

/Björn

Av burrap
Skrivet av Mikael07:

Hej! Jag skulle verkligen ha nytta av en sådan. Som av en händelse bor jag i gbg och kan hämta i tid och otid

Sorry, har redan lovat bort den. Jag försöker igen om det inte blir av i september.

Av burrap
Skrivet av Krauk0:

Hej!

Jag skulle vara intresserad men kommer ner till Göteborg först i mitten av september, så jag förstår om du inte har lust att hålla den ända tills dess. Skulle du ändå idas och ingen snappar upp den före så skulle jag gärna byta ut min uråldriga station som verkligen sjunger på sista versen

Jag kan vänta. Har ingen brådska

Av burrap

Lödstation

Hej.
Undrar om det är någon som behöver en lödstation? Gissar att det är avhämtning som gäller då frakten säkert kostar nästan lika mycket som att köpa nytt.

Det är föregångaren till den här innan Kjell skapade märket luxorparts. Köpt för 12-13 år sedan och har använt den en handfull gånger. Finns med fyra extra oanvända lödspetsar.

Vill även passa på att säga att jag köpte den för att denna, till skillnad från alla andra i samma prisklass, beskrevs som temperaturreglerad. Det är den inte, den är effektreglerad och in alls vad jag ville ha. Tycker faktiskt att Kjell fortfarande har en lite missledande beskrivning. Jag har bättre saker nu, men det finns säkert någon som kan använda denna.

Bor ganska centralt i Göteborg. Skickar såklart också om mottagaren står för frakten.

Läs hela annonsen här

Av burrap

Ryzen 2700X. Köpte den ny under mellandagarna för två år sedan, plockade ur den i slutet av augusti i år. Bra skick. Använts ganska lindrigt (ca 10h per vecka). Originalförpackning.
Originalkylaren som följer med är oanvänd.
1300 kr.

Har även en cooler master hyper 212 evo (som passar 2700X) med en fläkt (originalkartong och alla delar). Jätebra skick men rekommenderar fläktbyte.

Av burrap

Köpte något likt det jag länkade, väntar p leverans: https://fyndiq.se/produkt/sata-15pin-1-till-5-sata-harddisk-k...
Känns riktigt dåligt att betala 100 kr för en kabel. Har också beställt kontakter och verktyg för att kunna göra egna..

Av burrap

Har bytt till 5600x nu. Körde time spy.
Får graphics score 13072 jämfört med tidigare 12216 (CPU lägre med 8031 jämfört med 8478). Svårt att säga vad detta innebär i 1440p.
Jag tror det är bättre i League of Legends nu, men svårt att säga. Det laggade bara ibland i riktigt tunga teamfighter (och då hinner jag inte med att läsa hur gpu/cpu mår).
Jag får en bättre uppfattning när jag kör Path of Exile igen. Men måste till end-game för att få problem och det blir nog först nästa League.

Ps. Det var riktigt svårt att installera denna nya CPU. Jag satt nog i två timmar och installerade/avinstallerade, rensade register etc. Nu minns jag inte ens vad som var lösningen. Tror att jag avinstallerade allt, körde amdcleanuputility, tog bort alla extraherade installationsfiler och sedan installerade chipset på nytt.