Inlägg

Inlägg som Grimner har skrivit i forumet
Av Grimner

alright, då är det lugnt alltså. tack tack

Av Grimner

lasern i cd-spelare?

ja, då var det dags att utforska den här delen av forumet också...

hur som helst, jag har en gammal bilstereo som fronten har fastnat på, så jag tänkte ta av metallhöljet och kolla om man kan se något som är av etc.

min lilla fråga: kan man göra detta utan att oroa sig för lasern som finns inuti? är det bara om man öppnar det lilla huset som den ligger i, som det kan vara farligt? man tycker ju att den borde ha ström för att man ens ska bekymra sig över det.

edit: jaha, nu lyckades jag skriva i fel forumsdel också...

Av Grimner
Av Grimner

om det är den jag tror att du menar så finns dom på biltema

Av Grimner

så jävla fantastisk är inte firefox, men eftersom det inte är microsoft som utvecklar webbläsaren så blir den automatiskt bra för många

Av Grimner

varning för swedmetal

som vilken medveten konsument som helst, ser jag det som min uppgift att informera er andra om riskerna med att beställa från butiken swedmetal.com (det finns ju trots allt ganska många metalfans på den här sajten), särskilt när det gäller förskottsbetalning som i mitt fall.

jag beställde en tröja i början av juni, de skickade fel vara och jag returnerade således tröjan. efter runt 6 välformulerade e-mails har jag fortfarande inte fått det jag beställde och de har slutat svara helt och hållet. det jävliga är att de inte ens har något telefonnummer som man kan ringa, utan man får snällt sitta och vänta på att de ska ta sig för att svara. jag har alltså skänkt 170 kronor eller något sånt, vilket vissa kanske inte tycker är särskilt mycket men det tycker fan jag.

jag vet att andra har haft problem med den här butiken, så jag antar att det inte är helt okänt att de är skitstövlar (det skulle inte förvåna mig om det är en överviktig hårdrockare som sitter i sin källare och driver det hela).

tack för mig.

Av Grimner

skärmsläckare som visar titel

jag hade för en tid sedan en ganska simpel skärmsläckare som visade titlarna som låg i playlisten i winamp, men jag kan inte komma ihåg vad den heter och den finns inte längre under plug-ins på winamps hemsida.

vet någon vad den heter och vart man kan få tag på den?

Av Grimner

tömt papperskorgen?

Av Grimner
Av Grimner

redigera flera id3-taggar

jag letar efter ett program som kan ta bort t.ex de fyra första tecknen i id3-taggar, och göra detta med flera filer samtidigt. vet någon om det finns ett bra sådant att få tag på?

jag har sökt i snart en timme på google utan att hitta något användbart

Av Grimner

möjligtvis p.g.a. att microsofts största mål numera är att tvinga världens konsumenter att använda deras produkter, kombinerat med att dessa sällan fungerar som de skall?

Av Grimner

dbPowerAmp är det bästa program jag vet och jag har använt mig av det en lång tid nu

Av Grimner

jag har i skrivande stund samma problem som skaparen av tråden, jag har förlorat 2 hårddiskar redan p.g.a. detta och min nuvarande kommer antagligen också gå sönder inom en snar framtid. använder en maxtor 80gb. mycket skumt (och återkommande) problem.

Av Grimner

eller så börjar hårddisken gå dåligt, jag har själv varit med om detta ett antal gånger och det har slutat med att jag fått byta ut hårddisken. i windows finns som standard alternativet att den ska starta om vid systemfel, om du går in i systeminställningarna kan du kryssa av det alternativet och istället få en blå skärm (hur mycket det nu hjälper).

Av Grimner

nytt moderkort(?)

gjorde en sökning utan resultat.

jag skrev om det här problemet för en tid sedan, ibland stänger dator inte av utan trycker ut släden till brännaren istället och sen får man dra ut kontakten. jag provade med nytt nätaggregat efter att jag upptäckt att det inte bara är genom windows som detta problem inträffar, samma sak hände när jag hade gjort en formatering i dos och skulle stänga av via strömbrytaren.

hur som helst, problemet kvarstod efter att jag bytt nätaggregat så nu misstänker jag att det kan ha något med moderkortet att göra.

det jag undrar är om det går bra att sätta i ett nytt moderkort utan att behöva formatera hårddisken eller kommer det bli en massa problem med drivrutiner till chipset o.s.v. om man inte gör det? jag måste lösa det här mysteriet, två hårddiskar har slutat boota tack vare det här.

tack på förhand.

Av Grimner

gamla winamp...trean är bara jobbig och överseriös

Av Grimner

filmer beskärs

det har hänt nåt jävligt konstigt med mina filmer jag har på datorn, alla filmer beskärs när man kollar på dom, endast övre vänstra hörnet syns (visserligen relativt stort men det är ändå inte hela filmen)...detta har inte hänt förut, helt plötsligt var problemet där igår. är det någon som vet vad man ska ta sig till? jag orkar fan inte formatera hårddisken...

Av Grimner

Nu börjar jag seriöst undra om det är Win2k som strular till hårddiskar. Jag kör också det operativet och min gamla disk gick åt helvete, nu är den här också på väg att paja tror jag. Jag vet också flera andra som har fått sina hårddiskar förstörda när de har kört windows 2000...

Tyvärr har jag inget svar på din fråga, när en hårddisk lägger av lägger den av helt har jag för mig. Det finns företag som arbetar med att återställa information men sånt är nog dyrt...

Av Grimner

inte kollat att xp redan inbyggt har drivrutiner för skrivaren...?

Av Grimner

nja om dina hårddiskar blir varma under drift så är det bäst att inte trycka dit skumgummi, dessutom bidrar skumgummi till ökad värme så det är inte att rekommendera...köp speciella produkter för att få tystare hårddiskar istället...finns på datorbutiker