Inlägg

Inlägg som Westan har skrivit i forumet
Av Westan
Skrivet av Grönahunden:

1500kr är ett skambud med det är 6000kr också
3000kr är den nog värd inte en krona mer. vad är problemet med få bud på mail är väl bara skriva att priset är fast ?

så det räcker med att Spelen ger 1-2fps för att spelen ska fungera ?

Fick 4000 för den vilket jag är mycket nöjd med. Känner inte att jag lurat någon på något sätt. Nej då anser inte jag att spelet fungerar.

Av Westan
Skrivet av Funiculus:

Hela tråden handlar ju om hur överprisade datorer på blocket är. Den handlar inte om att det inte går att sälja till överpris (för det verkar ju uppenbarligen gå), vi beklagar bara att det är möjligt. Jag tycker också du är vilseledande när du skriver att alla nya spel kommer fungera. Men visst, det kan ses som en definitionsfråga.

Det kan jag hålla med om att mycket är sjukt överprisade. Jag tänker såklart bara på min annons som är i närheten av lika överdriven som många andra jag sett i tråden
Nu förväntar jag mig självklart inte att få det priset som jag lägger ut för. Det är nämligen som så att köparna är minst lika fräcka och prutar ibland över 50% på priset oavsett vilket pris som gäller.
Alla nya spel kommer fungera, tycker inte det är vilseledande alls. Jag tycker att om man köper en dator på blocket (för runt 4000) så kan man inte förvänta sig att köra alla spel i ultra high, därför skriver jag inte att man kan detta

Skrivet av Grönahunden:

inte någon som råkat ta printscreen ? Google cache funkar ju oftast inte på blocket annonser.

liten fråga vad tycker du är gränsen till skambud ?

Just på den här annonsen tycker jag under 1500 spänn är skambud, den är värd mer. Därför sätter jag priset såpass högt att jag slipper många sådana bud.

Skrivet av bärplockaren:

Halloj, det jag menar är att tex svensson köper datorn och vill spela Fallout4 så förväntar sig denne att spelet ska "flyta på", lik på konsol.

Alla får ju tolka på sitt sätt vad som klassas som extremt, jag tycker bara det var lite fel ordval i så fall borde du även lagt fram nån form av siffror för de.

Förstår även att man sätter dessa priser för att just undvika skambud, har själv sålt en hel del saker på blocket så det är inga större bekymmer vad det gäller den biten.

Hoppas du får den såld.

Hallå, om Svensson köper datorn för att lira F4 så får hen väl ta hjälp av någon som kan? Om t.ex. jag som inte kan något om säg bilar ska köpa en bil så åker väl inte jag själv och kikar på den utan tar hjälp av någon som vet vad man ska kolla på. Har jag fel?

Just ordvalet är en säljgrej, sådana ord hittas av folk som skummar igenom och är lite intresserade. Det är som "super-rea" "monster-priser". Detta är också definitionssaker, mig veterligen finns ingen definition om 20% eller 80% rabatt som behövs. Siffror får köparen söka fram om det är av intresse.

Det är väldigt många köpare på blocket som har dålig kunskap inom detta, en ringde och förstod inte storleken på diskarna. "Vad menar du med 128 och 60 Gb, är inte det väldigt lite?" Jag har inte som mål att lura någon men givetvis vill jag sälja så dyrt jag kan, det finns nog ingen som vill sälja så billigt som möjligt. Har köpare dålig kunskap och inte inser detta och tar hjälp av någon så är det synd om denne, men det är inte säljarens bekymmer (så länge säljaren inte uppenbart ljuger i annonsen).
Jag har fått ett gäng bud faktiskt så den ska nog bli såld.
Vill inte skriva ut vad jag kan tänka mig för den om en köpare skulle läsa här

Av Westan
Skrivet av bärplockaren:

Bra att han nämner att alla spel kommer funka och att det går att klocka extremt mycket, men då är frågan hur många fps får man ut på nyare spel med GTX 580?.

Priset får han nog också se över en aningen.
http://www.blocket.se/vi/63055870.htm

Tjo, min annons detta. Det är inte alls relevant för mig hur många fps köparen får ut på nya spel, skriver endast att de fungerar Hur menar du, tror du inte att det går att klocka extremt mycket?
Priset är satt såpass högt för att jag inte vill ha skambud och det har jag inte fått heller tack vare det. Du borde testa att sälja lite grejer så lär du dig hur det fungerar på blocket. Uppenbarligen vet du inte det eller har sålt för billigt
Jag borde dock ändra "nypris" till "inköpspris".