Inlägg

Inlägg som Scapula har skrivit i forumet
Av Scapula

Ja, det får jag göra nästa gång. Klantigt. Men tack!

Av Scapula

https:// är det på allihop.

Av Scapula

Kan ej nå vissa webbsidor via tether

Hej!

Jag kör för tillfället easy tether från min Android-lur till min stationära dator då jag ej ordnat med uppkoppling till den än. Men vissa sidor går inte att komma åt, Google, Dropbox, Flashback och en del annat jag ibland besöker. Vad kan det bero på? Kan (uppenbarligen) inte googla på problemet så förhoppningsvis har någon här både svar och lösning på problemet.

Kör via telefonens wifi, inte 4G-nätet.

Ifall det skulle ha betydelse är telefonen en LG G2 och ingen webbläsare vill visa dessa siter.

Tack!

Av Scapula
Skrivet av thli72:

Brutalt färgchema, , svart/guld moderkort med röda minnen o blå kylare!!

Ta i alla fall DVD med vit front så sabbar du inte utsidan också. . hehe http://www.inet.se/produkt/7104261/samsung-dvd-rw-24x-dl-svar...

Hört vissa klagomål o dåliga tester på den PSUn men annars inga klagomål

Hehe, spelar ingen större roll hur det ser ut på insidan. Dvdn tänkte jag inte på, men hade nog tänkt köra svart chassi ändå. aha.. Men antar ändå att i7 lämpar sig bäst åt mina ändamål, tycker du att jag ska byta ut den också? Tack för att du tar dig tid!

Av Scapula

Hej igen!

Nu var det dags att beställa då det är sista dagen med gratis montering. Har ni några synpunkter på det, någonting som ni skulle ändrat? Jag kan sträcka mig upp till totalt 16k. Tangentbord och mus har jag.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4241038/2013-12-09

Tack!

Av Scapula

Svarar snabbt här, ljudkort blir som spekulerats externt. Ska kika på det som skrivits lite senare! Tack för svaren.

Av Scapula

musik/speldator för 13k

Hej!

Jag hade tänkt skaffa mig en stationär dator som jag kan spela lite spel på men mest kommer den att användas för att skapa musik. Jag är dock inte särskilt hardcore i mitt musikskapande så jag är övertygad om att en dator för 10k på elgiganten hade kunnat möta mina krav men jag vill köpa en bra dator.

Budget: 13k monterat och klart från Inet. OS behöves EJ
Önskvärt: SSD och vitt R4-chassi. Asus-moderkort för gratis montering.
Användningsområde: Skapa musik och spela lite spel.

Spelen behöver ej maxas och jag kan tänka mig att köpa ett nytt grafikkort om ett år eller så så lägg inte alla kronor på ett bra sådant. Totalbudgeten är förövrigt 15k men där har jag tänkt köpa en Dell Ultrasharp 24" också.

Tack på förhand!

Av Scapula
Skrivet av Rapidact:

Jag köpte den där 13" med rabattkoden på 1000 kr för 4000kr, den var snabb, tog ett tag med inställningar tills jag fick tyst på den också (jobbigt fläktljud = byt från aktiv till passiv kylning = cpu'n klockar ner i stället för att starta fläkten). Dessutom behövdes det lite inställningar för att få grafiken att lira.

Ljudet var helt kasst i högtalarna - det var långt under förväntan, men det som fick mig att slumpa iväg den, var att skärmen sög, den klarar inte ens att fylla RGB rymden.

Det känns lite tomt nu efteråt, men det var nog rätt beslut...

Måndagsexemplar, månne? Min är knäpptyst, skärmen ser bra ut och ljudet är varken bättre eller sämre än andra likvärdiga laptops. Jag är mycket nöjd

Av Scapula

Ny laptop, max 9k (är denna vettig?)

Hej!

Tänkte införskaffa mig en okej dator nu när jag suttit ett tag med en liten netbook som inte håller måttet. Jag såg att CDON har 10% rabatt på alla HP-datorer och jag hittade följande dator som jag får för ca 8600 istället för 9500.

http://cdon.se/hemelektronik/hp_pavilion_dv6-7099eo_core_i7_3...

Det jag undrar är ifall det finns bättre alternativ för samma eller lägre pris? Jag kommer inte att spela några tyngre spel utan vill bara ha en allmänt stabil dator som inte är slö samt har 1080p-skärm på 15", annars finns inga specifika krav.

Tack!

Av Scapula

Datorpaket, varierande ändamål! 15k

Hej!

Nu är det dags att köpa ny dator, Inet eller Komplett vore att föredra då jag vill ha datorn färdigmonterad och klar när jag får hem den.

Budget: 15 000 kr inkl montering, skärm och mus
Ändamål: Surfande, lite spelande (spelar vanligtvis på konsol), lite musik (spela in gitarr osv), Photoshop.
Önskemål:
*Relativt tyst dator (ska inte störa sambon om hon sitter och fiser eller ser på TV)
*SSD
*Stilrent chassi
*23-24''-skärm

OS kan nog fixas på annat håll, så det behöver ni inte ha med i beräkningarna. Om ni har lust får ni gärna göra ett paket där OS är med också (inom budgeten) men det är inget måste. Angående grafikkort så behöver det inte vara det allra senaste, eller bästa, utan jag kan mer än gärna nöja mig med ett kort som klassas som "okej" i dagsläget för att sedan uppgradera om ca ett år eller så.

Tack så mycket och god jul!

Edit: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1256801/2011-12-19

Hur ser t. ex det där ut? Vet inte ens om delarna passar eller så men slängde ihop det häromdagen. Ingen vanlig HDD där i dock, så då kanske man får justera om. Hade inte haft några problem med att lagra allt onödigt externt dock men om jag förstått det rätt så slits SSD-diskar ut fortare än vanliga?

Av Scapula

Jag har varit spekulant på denna modell sedan ett tag och har gått i köptankar, men nu får jag nog ta och avvakta för att se vad det dyker upp för andra modeller framöver. Bra recension dock och det är skönt att SweClockers är genuina i sina recensioner och inte hymlar med nackdelarna.

Av Scapula

Ja, precis, det är väl inte mer än så. Tack så mycket!

Räcker 650w för både 460 i SLI + SSD? Tror inte att jag ska köpa SSD nu men så småningom är det inte helt uteslutet.

Av Scapula

Dator för ca 5k (GPU/CPU/RAM/Moderkort finns)

Hej!

Vann andrapris i CDON-tävlingen och vann då lite datorkomponenter vilket fick mig att ta tag i saken och äntligen fixa en ny dator. Det jag vann var följande prylar:

Intel Core i5 2500K.
Asus Sabertooth P67 B3.
MSI Geforce N460GTX Hawk.
Corsair Classic 8 GB DDR3.

Grafikkortet är dock rätt föråldrat, så hur tycker ni att jag ska göra där? Köpa ett till 460 eller försöka sälja det jag vann och köpa någonting helt annat? Jag är öppen för förslag, jag har inget behov av att maxa alla spel som finns då mitt spelintresse har sjunkit en del men jag vill åtminstone kunna spela en del spel ibland.

Så ja, ca 5k för en dator där jag möjligtvis kan höja ribban något ifall grafikkort ska köpas. Utöver lätt spelande så skall jag se på film och surfa, vilket inte lär vara för krävande.

Skärm/Mus/Tangentbord/OS behöver ni inte ta med i beräkningen.

Ytterst tacksam för eventuell hjälp!

Av Scapula

Speldator, 10k, uppgraderingsmöjlighetsinriktad!

Det var inget dåligt ord jag fick till där.

Nu ska vi se! Jag hade tänkt införskaffa en ny dator där spelande till stor grad är målet, men även att den ska gå att uppgradera. Därför vill jag ha hjälp av er att välja ett paket som är helt okej idag men där det också ska gå att slänga in lite extra eller byta ut någonting om ett år eller så när jag känner att det behövs.

Så det jag vill ha hjälp med är att få ett paket där de saker som är svårare att byta ut är så bra som möjligt.

*10 000 kr maxgräns för själva datorn.
*Montering skall ingå
*OS ska inte ingå.
*SSD ska inte ingå, MEN ska införskaffas vid senare tillfälle.
*Skärm, mus och tangentbord ska köpas men kan gå utanför budgeten.

Jag vet inte vad som är svårt att byta ut och inte, processor, nätaggregat, grafikkort (det är väl inga större problem vad jag vet dock), så ni får stå till min hjälp. Om ni även har något bättre förslag på hur jag ska lägga upp det, t. ex att inte inrikta mig på att uppgradera utan att köpa en dator nu och en ny senare så är ni välkomna att dela med er av er vishet.

Tack!

Av Scapula

#3

Av Scapula