Inlägg

Inlägg som frozendragon498 har skrivit i forumet
Av frozendragon498

Router model som klara många port forwards

Jag letar efter en router som klara många portforwards helst av allt skulle jag vilja hitta en som inte har några begränsning alls i antal regler men antar att de gör det på grund av prestandard så minst 20st regler. Om det inte går att hitta. Utöver det så måste den klara 1gbit på ethernet anslutningen men det är ganska standard idag så nog inget problem och minst 4 ethernet portar. Så har ni några bra tips?

Utöver det är det bra om den klarar både europeisk och amerikansk el standard men inte ett måste.

Av frozendragon498
Skrivet av xp1ratex:

Dustinhome.se kräver inget org nummer för privatpersoner, finns 20 servrar där för den kategorin.

Annars har ju mullet.se ett gäng att shoppa.

Skrivet av zonar:

Hej!

www.mullet.se förefaller få positiv kritik annars.

Mvh, z

Tack för tipsen, provar mullet.

Av frozendragon498

Web butik för servrar

Hej
Fundera på att handla in en server. Hittade att dustin sålda servrar men du måste ha ett organisation nummer för att registrera sig där. Så struntade i den sidan. Hitta nordit.se med att googla men sidan verkar inge seriöst, sidan gick ner under tiden jag kolla runt och kunde inte hitta något skrivet om dem på andra platser. Så tänkte istället kolla om någon har ett tips på webbshop som säljer servrar och inte kräver organisation nummer (alltså till privatpersoner).

Av frozendragon498

C#, databaser

Jag har försökt att lägga till post i min databasen få felmeddelande hela tiden om att det är fel i SQL syntax. Det den reagerar på varje gång är GUID. Är det någon som skulle kunna hjälpa mig med detta minst sagt irriterade problemet.

public void WritteNewProgram(Guid ID, string ProgramName, string SystemReqrequirements, string Version, int Size, Image InformationImage, string Description, Guid UserID) { // SQL command SqlCommand SQLQuestion = new SqlCommand("INSERT INTO Upload_program (ID, Name, SystemRequirements, Version, Size, Description, UserId) VALUES(" + ID + ", '" + ProgramName + "', '" + SystemReqrequirements + "'," + Version + ", " + Size + ", '" + Description + "', " + UserID); SQLQuestion.Connection = DatabaseConnection; DataA = new SqlDataAdapter(); DataA.InsertCommand = SQLQuestion; // Execute the SQL command DataA.InsertCommand.ExecuteNonQuery(); }

Guid test1 = new Guid("c31f8cba-711b-4d55-9046-e50eae809571"); Guid test2 = new Guid(); test2 = Guid.NewGuid(); DatabasConnection.WritteNewProgram(test2, txtName.Text, txtReq.Text, txtVersion.Text, Convert.ToInt32(txtSize.Text), test, txtDescription.Text, test1);

Av frozendragon498

Jag fundera på front panel header i manualen (sidan 50) så står det att det ska finns en pin det ska sitta el på denna har jag lämnat tom för tillfället för jag har inte hittat någon sladd som pass där. Men kan den vara felet borde inte moderkort förse den delen med el då huvudsladden till moderkortet är inkopplat.

Av frozendragon498

Asså jag har ram minne och grafikkort i den tyckte bara inte det var värt att ta upp vilka eftersom det inte är relevant för problem. För om jag inte haft ram minne så hade datorn startat men jag hade fått pip ljud om att det är något fel.

Av frozendragon498

Ny inköp dator startar inte

Jag har nyligen köpt delar för att bygga ihop en server dock gick det inte som jag tänkt mig att koppla ihop den eftersom den inte startar över huvudtaget.
Nätaggregat
DELTACO 500W ATX12V REV2.2 PCI-E 120MM FAN
Processor
INTEL CORE I3 540 3.06GHZ 4MB S-1156
Moderkort
INTEL DH55HC H55 S-1156 ATX
Chassi
COOLER MASTER FULLTOWER HAF 932 EATX BLACK

När jag kopplat in elsladden och trycker på start knappen så händer inget med undantag till att en lampa på moderkortet lyser upp när elen är inkopplad(för jag trycker igång den). Lyckades hitta manualen för moderkortet som pdf men hitta inget som hjälpte.
http://downloadmirror.intel.com/18506/eng/DH55HC_ProductGuide...

Av frozendragon498

XNA, animering

Jag håller på att göra ett spel men har fastnat lite på animationen för gubbens ben. (Gubben som jag använder nu är en test gubbe om ni undrar varför den är röd)
YouTube - Leg animation problem.avi

Det är mening att benet ska vridas från uppe sidan och inte nedre sidan av benet dessutom ska det inte gå snurra i ett varv som den gör. Har försökt att fixa det i mer än en vecka men kan inte komma på en lösning.

class Character : GameObject { public static Matrix[] meshLeg = new Matrix[3]; public static float[,] LegPosition = new float[3, 3]; public Character() { for (int i = 0; i >= 2; i += 1) { meshLeg[i] = new Matrix(); for (int j = 0; j >= 2; j += 1) { LegPosition[i, j] = 0; } meshLeg[i] = Matrix.CreateTranslation(new Vector3(0, -0.25f, -3.4f)) * Matrix.CreateRotationX(LegPosition[i, 0]) * Matrix.CreateTranslation(Position); } } public void UppdateMoveFoot() { LegPosition[0, 2] -= 0.25f; LegPosition[1, 2] -= 0.25f; LegPosition[2, 2] -= 0.05f; meshLeg[0] = Matrix.CreateTranslation(new Vector3(0.0f, -0.25f, -3.4f)) * Matrix.CreateTranslation(Position.X, Position.Y, Position.Z + LegPosition[0, 2]); meshLeg[1] = Matrix.CreateTranslation(new Vector3(0.0f, -0.25f, -3.4f)) * Matrix.CreateTranslation(Position.X, Position.Y, Position.Z + LegPosition[1, 2]); meshLeg[2] = Matrix.CreateTranslation(new Vector3(0.0f, -0.25f, -3.4f)) * Matrix.CreateRotationX(LegPosition[2, 2]) * Matrix.CreateTranslation(Position); } public void MoveFoot(Matrix[] meshWorlds) { ModelMesh mesh; for (int index = 0; index <= 1; index++) { mesh = model.Meshes[index]; foreach (BasicEffect effect in mesh.Effects) { effect.EnableDefaultLighting(); effect.World = mesh.ParentBone.Transform * meshWorlds[index]; effect.Projection = Camera.CameraProjectionMatrix; effect.View = Camera.CameraViewMatrix; } mesh.Draw(); } mesh = model.Meshes[2]; foreach (BasicEffect effect in mesh.Effects) { effect.EnableDefaultLighting(); effect.World = mesh.ParentBone.Transform * meshWorlds[2]; effect.Projection = Camera.CameraProjectionMatrix; effect.View = Camera.CameraViewMatrix; } mesh.Draw(); for (int index = 3; index < model.Meshes.Count; index++) { Matrix[] transforms = new Matrix[model.Bones.Count]; model.CopyAbsoluteBoneTransformsTo(transforms); mesh = model.Meshes[index]; foreach (BasicEffect effect in mesh.Effects) { effect.EnableDefaultLighting(); effect.World = Matrix.CreateFromYawPitchRoll(Rotation.X, Rotation.Y, Rotation.Z) * Matrix.CreateScale(Scale) * transforms[mesh.ParentBone.Index] * Matrix.CreateTranslation(Position); effect.Projection = Camera.CameraProjectionMatrix; effect.View = Camera.CameraViewMatrix; } mesh.Draw(); } } }

class GameObject { private Model _model = null; private Vector3 _Position = Vector3.Zero; private Vector3 _Rotation = Vector3.Zero; private float _scale = 1.0f; private Vector3 _Velocity = Vector3.Zero; private bool _Alive = false; public Model model { get{return _model;} set { _model = value; } } public Vector3 Position { get { return _Position; } set { _Position = value; } } public Vector3 Rotation { get { return _Rotation; } set { _Rotation = value; } } public Vector3 Velocity { get { return _Velocity; } set { _Velocity = value; } } public float Scale { get { return _scale; } set { _scale = value; } } public bool Alive { get { return _Alive; } set { _Alive = value; } } }

Av frozendragon498
Skrivet av Fj0mp:

Kan ju alltid va lite smidigare med en spelare än att installera via usb och grafikkort e ju tvunget vid p45 chipset ditt system bygger på helt andra grunder

Inge problem att installera via USB har jag gjort många gånger förut. Grafikkort är ju bara till för att jag ska kunna se något på skärmen så jag skulle väl kunna stoppa i ett 6 år gammalt grafikkort som jag har liggande.

Av frozendragon498
Skrivet av Fj0mp:

http://img.ihack.se/images/612813741058.jpg

Ungefär vad jag har i min server 4gig med ram e kanske lite overkill för filserver och en lågt belastad webbserver men kan ju vara bra för framtiden om du kommer på andra tankar
MvH Fj0mp

Varför grafikkort och skivspela?
Gjorde ett eget försök att plocka ihop en dator under tiden jag vänta undra vad ni har för synpunkte på den?

http://img704.imageshack.us/img704/2293/serverk.jpg

Av frozendragon498

billig server

Jag hade tänkte köpa mig en billig server men är inte hundra på hårdvara särskilt inte servrar.

Tänkte använda servern till två saker det ena är att hosta webbsida. Den kommer inte vara särskilt högt trafikerade kanske max 5 person samtidigt på sidan så ingen ide att dra till med dyra grejer på det. Det andra är att jag kommer använda den till är att lagar massor med filer så server. Den ska ha plats för minst 5 hårdiskar men helst 15 eller mer. Ett plus är också om server är lätt tillgängligt att sätta in flera hårddiskar.

Det är även positivt om den dra lite ström och är ganska tyst. Budget max 6000kr. (räkna inte in några hårddiskar i detta)

Av frozendragon498

några andra idere?

Av frozendragon498
Skrivet av Juggernawt:

Kollat att hårddisken har ström och är ansluten till moderkortet?

check

Av frozendragon498

Kan inte boota

hej
Till att börja med visste jag inte vart jag skulle lägga tråden så passar den bättre någon annan stans flytta den.
Det är så att jag har lite problem med min dator. Det började igår då jag märkte att processorn var ganska varm så jag köpte en bättre processor fläkt(Transformer 4) och ny kylpasta. När jag kom hem och öppna dator märkte jag att för att sätta ditt fläkten behövde jag komma åt moderkortet back ifrån för att sätta ditt den. Så jag börja skruva av skruvarna och plugga ur en del sladdar efter mycket krånglande lyckades jag få på fläkt och satte i allt annat jag tagit ur. Men när jag starta dator kunde den inte hitta min interna hårddisk jag kunde inte boot Windows och inte ens hitta hårddisken när jag gick in i bios.

Jag har P6T SE som moderkort.