Inlägg

Inlägg som Klockan har skrivit i forumet
Av Klockan
Skrivet av Mocka:

Blir väl ett Geforce RTX 4070 Ti Super Duper

Enda rimliga.

Av Klockan
Skrivet av car2ns:

Är ditt hat så stort att du inte kan se skogen för alla träd?

Ok, jag kommer nu ignorera dig.

Av Klockan
Skrivet av car2ns:

Det har dom inte, så det behöver du inte oroa dig för. Vart du än har läst/hört det så är det falskt.

De vill ha mitt lösenord. Med mitt lösenord och tillgång till min dator kan man låsa upp bitlocker.
Det är garanterat mindre säkert att sprida sitt lösenord på det sättet.

Av Klockan
Skrivet av Aka_The_Barf:

vad gör alla med chromecast? Det mesta finns väll redan i dagens smarta tv's eller har jag missat något?

Köpte en för rätt länge sedan att ha på hotellet vid resor men den fungerade inte utan wifi och kunde inte logga in på wifi sidor som hotell brukar ha så det fick bli en enhet som speglar telefon skärmen direkt till tv'n utan wifi istället. Glömt vad den hette. men idag känns alla dessa enheter överflödiga då allt finns i tv'n?

Jag vill inte ha reklam så jag kör en Nvidia Shild med egen launcher.
En väldigt avskalad och skön upplevelse jämfört med dagens TV full med reklam.

Av Klockan
Skrivet av car2ns:

Men en nyfiken fråga till er som är anti onlinekonto i Windows?

Jag vill inte att Microsoft har nycklar som kan låsa upp min Bitlocker.

Av Klockan

Jag tänker att om de blir tillräckligt rabalder kommer de låta oss uppgradera till Premium och behålla priset då de lovat bibehållen funktionalitet.

Av Klockan
Skrivet av Spawnbadboy:

Spännande och se vad som är sant. Vilken jävla röra

Om de inte låter oss behålla det har de ljugit i utskicket. Det har företag gjort förut dock så inget nytt under solen.

Av Klockan
Skrivet av Enviro:

Men aj. Lägger till det i artikeln.

Kolla min kommentar precis ovan. Kanske är relevant för artikeln.

Av Klockan

Jag pratade just med HBO Max kundtjänst i telefon och frågade om hur de kunde skriva att vi får behålla all funktionalitet men ändå inte får 4k och Dolby Atmos.

Han sa att vi som är tidigare 50%-kunder kommer att få ett Standard-abbonemang MEN vi kommer ändå få 4k och Dolby Atmos så att funktionaliteten är behållen. Han noterade till och med ner i min profil att han gett mig denna information.

Av Klockan
Skrivet av Dedde:

Fick precis mail från HBO om detta. I mitt mail står det att det blir Standard. Hoppas man kan uppgradera sig till Premium men ändå behålla 50%.

"Vid lanseringen kommer du att fortsätta betala ditt rabatterade pris på 49,50 kr/månad för Max. Vid ditt nästa förnyelsedatum, den 23 juli 2024 eller senare, kommer vi att fortsätta tillämpa din livet ut-rabatt på 50 % på det då gällande månadspriset för Max Standard-abonnemang (för närvarande 129 kr/månad) så länge du håller ditt abonnemang aktivt och följer villkoren för erbjudandet. Ditt nya rabatterade pris kommer att ändras till 64,50 kr/månad. Priset för Standard-abonnemanget är högre än ditt nuvarande månadspris på grund av betydande förbättringar av innehåll och funktioner i vår tjänst, samt kostnaderna för att utveckla vår utökade plattform."

Skrivet av infelix:

Hoppas också att man uppgradera utan att förlora rabatten.

Skrivet av michaelclaesson:

Tänkte samma sak. Annars blir det uppsägning. Allt annat än 4K kan kvitta.

Skrivet av Skyclaw:

Detta är min farhåga också, skulle inte förvåna mig att man tappar man 50%-rabatten om man rör sitt abonnemang på något sätt. Nåja, snyggt att vi fick behålla 50% på något sätt i alla fall.

Skrivet av Enviro:

Ja, just uppgraderingsgrejen är jag också nyfiken på. Hade ju varit toppen att kunna uppgradera till Premium utan att förlora erbjudandet, men i utskicket låter det lite som att man förlorar 50% om man ändrar abonnemang.

Från deras villkor:

"IF AT ANY TIME YOU CANCEL YOUR SUBSCRIPTION, CHANGE YOUR SUBSCRIPTION OR IF YOU NO LONGER MAINTAIN A VALID PAYMENT METHOD, YOU WILL FORFEIT THE BENEFIT OF THIS PROMOTIONAL OFFER."

Det är också intressant att de skriver detta:

"Som HBO Max-abonnent kommer du fortfarande att ha samma funktioner som för ditt nuvarande abonnemang."

De kommer ju ta bort 4k. Det är ju inte att behålla samma funktioner.

Av Klockan

RGB på minnen är den värsta formen av RGB. De blinkar och har sig till och med när datorn sover om man inte installerar mjukvara som slår av det. Alla komponenter med RGB borde ha en hårdvaruknapp där man slår av allt ljus.

Av Klockan
Skrivet av Söderbäck:

Det är nog lugnt.
Såhär skriver de:

Så man kan gå ur när som (som vuxen iaf). Årsbegränsningen gäller att sätta upp en ny familjedelning efter att man lämnat.

Så om du görs slut med din partner så får du inte skaffa en ny inom ett år?
Är inte det konstigt?

Av Klockan

Måste man vänta ett år för att gå ur en familj? Verkar otroligt konstigt.

Av Klockan
Skrivet av Tenerezza:

Jepp riktigt dåligt dock en liten punkt där, många leverantörer ger 3 års uppdateringar med 5 års säkerhets uppdateringar, väldigt få ger 5 års faktiskt uppdateringar.

Samsung, Google och Apple som alla är stora eller viktiga i branchen.

Fler kommer följa, men tydligen inte Asus.

Av Klockan

Jag tycker det låter som du inte arbetar med Photos som det var tänkt.
Photos visar upp alla bilder som finns på telefonen. De som ligger i mappar som har backup aktiv syns i huvudflödet. De mappar som inte har backup aktiv kan du fortfarande hitta under "bibliotek".

I photos så ordnar du dina bilder i "Album". En bild kan ligga i flera albums så det är egentligen taggar. I vilken mapp som sedan bilden ligger i på filsystemet bryr sig inte Photos om. Om du har backupat den i molnet och drar hem den lokalt igen så är jag inte ens säker på att den lägger tillbaka den i mappen den kom ifrån. En nackdel med dessa album är att de bara är på en nivå. Ett album kan aldrig läggas i ett annat album.

Om du vill föra över bilder till Photos från en extern källa som en drönare skulle jag föreslå att du öppnar https://photos.google.com på en dator och sedan gör en drag and dropp av alla bilder in i flödet där. Då laddar den upp alla till molnet. När den är klar får du valet att lägga dem i ett befintligt album eller skapa ett bytt album med dem. När detta är gjort kommer de dyka upp på telefonen med (men inte vara nedladdade, det sker när du öppnar bilderna där).

Av Klockan
Skrivet av zounds:

Jag skulle vilja montera ca 750 g ovanpå monitorn (eller möjligen bredvid) med 1/4" fäste.

Något likt dett kanske:

https://www.amazon.se/RAUBAY-kameraf%C3%A4ste-kamerastativ-li...

Någon som har något annat bra förslag på en produkt? Jag vill helst inte beställa från Amazon heller.

Jag köpte den och testade men blev inte nöjd alls. Den passar dåligt på skärmar som är tjockare än 10 mm (vilket är typ bara laptops som är). När skärmen inte är tunn så hänger den lite snett och känns inte stabil.
Jag skickade tillbaka den och letar en annan lösning.

Av Klockan
Skrivet av mrSvamp:

Därför jag slutade med Samsung. Min Note 8 fick 1 uppdatering av Android (en kom ut där omkring när telefonen släpptes så den räknades tydligen som 1). Nu säger samsung att de ger längre support än så, hur det söutar får vi veta i efterhand.

Min telefon jag har nu får hålla tills BankID slutar supporteras på den. Jag behöver inte fler kameror eller vinna fler syntetiska benchmarks.

Blir du inte lite sugen på den ändå:

https://www.amazon.com/Light-L16-Pocket-Sized-DSLR-Quality-Bu...

Av Klockan
Skrivet av Tenerezza:

Jepp riktigt dåligt dock en liten punkt där, många leverantörer ger 3 års uppdateringar med 5 års säkerhets uppdateringar, väldigt få ger 5 års faktiskt uppdateringar.

5-7 år är den nya svarta tycker jag mig se (på flaggskeppstelefoner).
Men även 3 år är MYCKET bättre än 2 år.
2 år håller telefonen garanterat men efter 3 år så byter väldigt många telefon ändå.

Av Klockan

Passar på att skriva högt upp i reklamtråden från Asus.

Telefonen kostar över 12000 kr och kommer få 2 (två) ytterligare Android-versioner. Det vill säga att hösten 2026 så kommer den inte få nya versioner utan bara säkerhetsuppdateringar.

Detta är under all kritik när andra leverantörer ger 5-7 år.

Av Klockan
Skrivet av tozz:

Anledningen att jag är för mindre valfrihet är enkel, komplexitet, som valfrihet innebär, försämrar kvaliteten. Alla som jobbar med utveckling vet detta, och det drabbar inte bara dom som nyttjat valfriheten utan alla. Apple ha redan ökande problem kring att säkra iOS och detta kommer bara göra saken värre.

Valfrihet på mobiltelefonen är som menyerna på turisthaken på semestern, 300 olika maträtter och alla är dåliga 😅

Och för er som undrar, jag har byggt datorer i 25+ år, konfigurerar det mesta på mina datorer när det kommer till mjukvara osv. Jag är inte emot valfrihet som koncept, men min telefon är så pass viktig att jag gärna offrar den där för den ökade säkerhet det ger, tyvärr förstår man inte inom EU detta utan man tittar enbart på fiktiva finansiella siffror.

Men fortsätt bara som du gör nu då, ingen tvingar dig till något. Väldigt få kommer utyttja det dessutom men den STORA vinsten är att Apple nu får lov att förhålla sig till att folk kan välja bort dem så de måste spela renare, vilket de inte gör idag.
Om Apple verkligen skulle gå över gränsen en dag så kan de inte luta sig mot det faktum att alla deras kunder är instängda. Det ger en sundare situation som alla (även de som fortsätter använda deras gate community) kommer dra nytta av.