Inlägg

Inlägg som fhd har skrivit i forumet
Av fhd
Skrivet av Synth:

Dockan kan tas bort med två skruvar och lossas enkelt från botten. Den får det plats 2st 2.5" i. Den var jag tvungen att ta bort för att få plats med 3.5" (som jag la i botten utan egentlig montering - enda sättet att få plats).
Så ska du ha en 2.5 och en 3.5 måste du specialbygga en hållare. Och på något sätt få plats under kablarna från gfx kortet till utgångarna på baksidan som nu tar mycket plats.

Ström finns.
Du behöver sata-kabel.

Stort tack!

Av fhd
Skrivet av Synth:

Installerade en 3.5" disk i model s igår tack vare inet support och länken ovan (Google translate).

1. Skruva bort under.
2. Skuva bort sidor.
3. Skruva bort ovandel.
4. Två skruvar, en på vardera sida, håller fronten. Ryck den uppåt. Akta så inte kabeln som driver led loggan rycks loss.

Då har du fritt att sätta i sata kabel och leda ner till platsen längst ner där två 2.5" kan monteras. Ström är stripad vid längst ner.

Hoppas det hjälper.

Hur såg det ut vid dockan/hållaren, gick det in 1st 3,5” eller 2st 2,5” (så man får välja)? Eller både 1st 3,5” och 2st 2,5”? Och förstod jag rätt att det fanns SATA-ström från agget? (Så det bara är SATA-data kabel man behöver koppla in i moderkortet?)
Stort tack för infon redan!

Av fhd

Thief: Gold, PC – Gratis.

Thief: Gold, PC – Gratis.

Såg det här: http://savygamer.co.uk/2014/02/22/thief-gold-pc-free/

"Thief: Gold, PC – Free

Registers on Steam

Head to this page to get a coupon which will knock the price down to free when you purchase Thief from Amazon.

To purchase digital games from Amazon US, use your UK Amazon account, and add a US billing address to your account. This address needs to be a valid US address, but nothing will be sent there, and you can access all your games through their website. Some card issuers may charge a fee.

Cheers Sam for the tip off."

Testade det själv förut, funkade bra
Använde en skräpmail för att få koden; koden kom dock direkt när man klickade, så borde gå med asdf@asdf.com (motsv.)

Alltså:
1) Få en kod här: https://www.thiefmodcompetition.com/
2) Ha ett Amazon-konto
3) Lägg till en amerikansk adress. (1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500, USA) eller liknande.
4) Gå till http://www.amazon.com/gp/product/B009IXL5FO/ref=dsvrt_review_...
5) Klicka på "buy and download" (eller liknande, man kommer till en "checkoutsida" sen)
6) På checkout sidan: Lägg till koden du skaffa i steg 1) i rutan "Gift codes & promotions"
7) Sen finns spelet i din "Your Games and Software Library", fullt nedladdningsbar.
8) Där finns även en produktkod, som går att registrera på Steam. Så får du: http://store.steampowered.com/app/211600/

Hoppas någon tycker gratis spel är kul

Av fhd

Förhållandet förbud mot knäckande av kopieringsskydd och privatkopieringsersättning

Hej alla SweClockers!

Läste på lite inatt om privatkopieringsersättning.

"Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk" är det som reglerar privatkopiereringsersättning. Mer precist i 2 a kap., och framförallt 26 k §.

Införandet av denna reglering, som utvidgade den gamla s.k. kassettersättningen till att bli s.k. "teknikneutral", skedde i Lag (2005:359) om ändring i lagen (1960:729) om upphovsrätt till
litterära och konstnärliga verk. Denna lag är den svenska implementeringen ett EU direktiv: "Europaparlamentets och rådets direktiv 2001/29/EG av den 22 maj 2001 om harmonisering av vissa aspekter av upphovsrätt och närstående rättigheter i informationssamhället ('EG-direktivet om upphovsrätten i informationssamhället')"

Förarbetet till den lagen är Prop. 2004/05:110, bet. 2004/05:LU27, rskr. 2004/05:247.

I propositionen står massa intressant.

Jag vill framförallt lyfta avsnitt 11.3.6 i del 2 där förhållandet mellan privatkopieringsersättning och förbud mot brytande av kopieringsskydd nämns.

Citat:

Användandet av tekniska åtgärder befinner sig ännu bara i början av sin utveckling. I nuläget är det svårt att överblicka den fortsatta utvecklingen. Det är t.ex. möjligt att det kommer att utvecklas olika priser beroende av antalet kopior som kan göras av den produkt man köper. Som förts fram ovan finns det dessutom hittills inga signaler om att rättighetshavarna skulle försöka hindra all kopiering för privat bruk genom tekniska åtgärder. Regeringen förutsätter att rättighetshavarna vidtar åtgärder som innebär rimliga möjligheter för konsumenterna att även fortsättningsvis göra kopior för privat bruk. Regeringen kommer att följa utvecklingen noga särskilt utifrån ett konsumentperspektiv och senast tre år från att de nya reglerna om rättsligt skydd för tekniska åtgärder har trätt i kraft påbörja en utvärdering av hur konsumenternas möjligheter att kopiera för privat bruk har påverkats av de nya reglerna. Skulle det då visa sig att situationen för konsumenterna inte är rimlig kommer regeringen att överväga frågan om införande av ett vitesföreläggande på nytt.

Var är då den utredningen? Jag har inte kunnat hitta något specifikt, mer än att hela upphovsrättslagen håller på att revideras. Detta har mynnat ut i utredningen "En ny upphovsrättslag" (SOU 2011:32). I avsnitt 9 berörs privatkopiereringsersättning, och i avsnitt 10 skydd för tekniska åtgärder. Det är mest redaktionella/språkliga ändringar som berörs där.

Sammanfattningsvis:

Det är lite konstigt att det tas ut privatkopieringsersättning, för att privatkopiering är tillåten; när det i dagsläget iprincip inte går att privatkopiera något. Då såvitt jag vet har alla CD/DVD/BluRay kopieringsskydd, som enligt lag inte får brytas, ens för att utnyttja rätten till privatkopiering.

Av fhd

Artikel i Läkartidningen

Åkomman som de troligen avser heter "Erythema ab igne", även känd som laptopdermatit.

Det var en artikel i Läkartidningen om det rätt så nyligen.

"Erythema ab igne var vanligt förekommande hos framför allt äldre och medelålders personer före centralvärmens införande i hemmen. Utslaget uppstod då ofta på benens framsidor där man var långvarigt exponerad för värme från kol- eller vedbrasa."

Från Karlsson M, Linde YW. Erythema ab igne - klassisk huddiagnos åter i hetluften. Laptopdermatit drabbar främst yngre. Läkartidningen. 2010;107(32-33):1844. PubMed ID: 20873330.

Författarna där var även med i TV4: Bärbara datorer orsakar brännskador

Intressant kan även vara en kommentar på den artikeln: Sjökvist C. Laptopdermatit i Kashmir. Läkartidningen. 2010;107(35):2024.