Inlägg

Inlägg som alliens har skrivit i forumet
Av alliens

Förr Mozy, och nu KeepIt (aldrig Telia)

Jag har haft olika sätt att ta backup, men mest har jag varit nöjd med online backup, och då Mozy. Mozy räddade mig en gång när en viktig hårddisk pajade. Räddade runt 50 Gb viktiga filer. Men nu har de höjt priset rejält.
Provade därför Telia - vilket skämt! De tillåter inga avi-filer (!) och inga filer över 250 Mb på deras "obegränsade" backup.
Nu kollar jag upp KeepIt, man kan utvärdera den gratis under en månad. Kostar 50 spänn/månad utan några begränsningar, verkar det som (har inte läst det finstilta än). Programvaran verkar i alla fall stabil. Däremot när man ska återställa filer måste man installera deras programvara på den datorn filerna ska återställas på, det är dåligt. På Mozy behövdes inte det, man bläddrade i webbläsaren.
Provade några andra backup tjänster också, men de var antigen för krångliga eller för dyra för mig.

Fast det som verkligen räddade mig en gång (för massa år sen när ett virus raderade toc på alla mina hårddiskar) var programmet GetDataBack. Lyckades rädda allt som jag hade på 5 st hårddiskar. Det var då jag bestämde mig för att hitta bra backup. Och hade inte Mozy höjt priset hade jag varit kvar det.