Inlägg

Inlägg som logitech23 har skrivit i forumet
Av logitech23

Som tidigare HoN-spelare så skulle jag hemskt gärna vilja testa Dota, om någon har en invite över så hör av er!!!

Tack

Av logitech23

Jaa de skulle jag kunna göra. Pratade med personen som har hand om internet i byn, han nämnde något om att konvertern från "huvudcentralen" i byn kunde tjorva. Han skulle ta itu med detta idag om han hade tid. Får hoppas att det löser sig! Jag återkommer om det löser sig. Han trodde inte att det berodde på routern heller nämnde han.

Av logitech23
Skrivet av Copsi:

testa nollställa routern och sedan uppdatera igen, du kan även testa ladda ner filen utan routern inkopplad så du får en komplett fil.

låter som att det är något hårdvarufel i den där routern, fortsätter det att hoppa med uppkopplingen så tycker jag att du borde reklamera denna router - att SPI brandväggen är aktiverad ska inte orsaka problem det enda skulle vara om QoS (Quality of Service) är aktiverad (Tillämpningar & spel -> QoS) men QoS ska bara begränsa hastigheten inte hoppa.

Jag har acnet som Leverantör och får "100mbit eller mer" på den där mätningen, men jag rekommenderar ändå att använda http://bredbandskollen.se

har du ett stort hem nätverk? för är ni många datorer och wifi enheter så rekommenderas en starkare router för att slippa dropp..

Ska testa nollställa routern. Testade med bredbandskollen, 40mbit/sek sedan 10 sekunder senare startar jag mätningen igen och får ut 13mbit/sek.
Detta problem uppstod inte när routern var nyköpt. QoS är inte aktiverat heller. Ska höra med några i byn idag om de har upplevt liknande problem annars får jag reklamera routern. Vad rekommenderar du för routern till mig då? De är förövrigt 2 datorer kopplade till nätverket.

Kan uppdatera med att ingen annan i området har problem med internet.

Av logitech23
Skrivet av Copsi:

okej, att du inte installerat linksys programvaran på din dator kommer inte påverka din hastighet, enklast är att använda webbläsaren (http://192.168.1.1) och uppdatera därifrån, Ver.1.0.02 (Build 8) är senaste versionen

har du kollat vad windows säger att du har för uppkoppling? (ska stå att du har 100mbits lina lokalt) då detta är en 10/100mbit router. (Trådat så klart.)

Uppkopplingen är 100mbit/s. Saken är den att ibland så funkar de som de ska. Fick nyss hem filen på någon sekund men nu är det samma sak igen. Uppdateringen misslyckas också när jag försöker göra den. SPI-brandväggsskydd/internet filter, är det något som kan påverka ?

Edit: testade hastigheten med hjälp av http://80.88.96.102/ och fick ut 40mbit/sek, någon minut senare får jag ut 100kbit!

Av logitech23
Skrivet av Copsi:

De senaste uppdateringar som finns att hämta är före mitt köpes-datum men samtidigt så installerade jag routern manuellt. Kan detta påverka att jag inte har de nyaste uppdateringarna? När jag går in på routern så står det iaf att jag har "Version av fast programvara: 1.0.00"
Testat att ladda hem de nya uppdateringarna på 6.6mb men de kommer ta över 2 timmar.. suck....

Av logitech23

Cisco Linksys E1500 hastighetsproblem

Hejsan sweclockers!
Köpt en ny router sedan den gamla la av efter många år. Den nya är en Cisco Linksys E1500 ( http://www.inet.se/produkt/5401791/cisco-linksys-e1500-wirele... ) men fungerar inte riktigt som den ska.
Har för övrigt 100/100 bredband genom Alltele men ibland så går jag ner till .3 mb/sek om jag testar hastigheten. Det brukar ligga på 80 ungefär men nu är det helt värdelöst. Tar säkert 1 min att gå in på google!
Kan inte(tar extremt länge) att buffra på youtube. Detta sker även på alla datorer som är anslutna och inte bara min.
Anar att det är någon brandvägg eller liknande som tjurar men ibland funkar allt som de ska? Funkar inte att göra en omstart på routern eller liknande heller.
Skulle vara tacksam för svar om ni har några idéer.