Inlägg

Inlägg som suit har skrivit i forumet
Av suit

Vad väger mest? [Två kandidatexamina inom relaterade ämnen eller kandidat+master? — mod]

Hej,

Håller på att ta kandidatexamen inom data och har funderat på vad jag ska göra efter examen. Det står mellan att ta ännu en kandidatexamen i ett annat datarelaterat ämne eller att ta en master. Vad tror ni väger tyngst?

Av suit

`now` är ett funktionsanrop, MATLAB:s motsvarighet till `date +%s`i Linux.

Jag insåg samma sak efter några försök, det var bättre att istället använda `randi`. Tack för svaret!

Av suit

Permutation MATLAB

Hej,

jag försöker "permutera" siffrorna i ett tal i MATLAB men det går inte så bra. Jag gör följande:

randperm(now, 1)

och får följande felmeddelande:

Error using randperm
Inputs must be nonnegative scalar integers.

Om man kör:

isscalar(now)

så får man svaret 1 (True). Vad klagar MATLAB egentligen på?

Av suit

Tack. Har du möjligtvis någon koll vilka utbildningar man bör rikta in sig på för att arbeta inom dessa områden? Funderar på att studera till datavetare med inriktning på distribuerade system, är dock osäker på om detta är ett steg i rätt riktning.

Av suit

Nätverk och programmering

Någon här som har koll på yrken som innefattar både programmering och datorkommunikation?

Av suit

Buffert Overflow

Tjenare,

Om jag har förstått det rätt så kan "packet loss" förekomma när utbuffert för någon av routerns länkar är full och ett paket ska skickas på denna länk. Det jag undrar är om "packet loss" även kan förekomma när routerns inbuffert blir full (om den nu kan bli full)? Skulle uppskatta om någon som vet kunde förklara detta för mig då jag letat på nätet ett tag utan att hitta några svar.

Tack på förhand!

Av suit

Virtualbox på VPS

Tjenare,

Jag undrar ifall det finns någon VPS leverantör som gör det möjligt att köra VirtualBox på VPSen? Dedikerad server är ju ett alternativ men jag har fått uppfattningen om att dessa är något dyrare än en VPS. Varför vill jag nu göra detta? Jo jag har redan skapat ett virtuellt nätverk i VirtualBox och skulle behöva hosta detta nätverk på internet. Vill helst inte byta från Virtualbox till någon annan virtualiseringsmiljö då det tog ett tag att få ihop denna lösning.

Tack på förhand!

Av suit

Ok då förstår jag. Tack för hjälpen!

Av suit

Klasser och CIDR

Tjenare!

Jag har en fråga angående ett resultat från programmet ipcalc. Om jag skriver ipcalc 140.230.0.0 så får jag ett resultat som visar att adressen har nätmasken /24. Dessutom visar resultatet att adressen är en klass B adress.

Om jag inte har förstått det fel så delas nätdelen i en klass B adress i 16 bitar och noddelen i 16 bitar. Borde inte då resultatet från ipcalc 140.230.0.0 visa nätmask /16?

Tack på förhand!

Av suit

Jag tror du kan hitta svaret på det här: http://webigniter.wordpress.com/2012/05/14/how-to-downgrade-y...

Av suit

Fick till slut till det. Förstår att det inte var så bra förklarat. Det jag försökte göra var att skapa ett nätverk som är isolerat från det lokala nätverket men som samtidigt kan komma åt internet. Bilden är lite missvisande då jag har pilar som pekar i båda riktningar.

Hur som helst, det jag behövde var en virtuell maskin som fungerar som router. Routern använde en nätverksenhet för NAT och en annan för Internal network. Sedan "portforwarda" jag det interna nätverket till NAT-enheten via brandväggen.

http://www.bilddump.se/bilder/20130616135736-81.226.29.194.png

Av suit

Har du kontrollerat så att det inte finns några andra signaler i närheten som stör? En annan sak som du kan kontrollera är om inte det finns andra AP i närheten på samma kanal.

Av suit

VirtualBox: Koppla internal network med NAT.

Tjenare,

Jag läste igenom ett kapitel på Virtualbox hemsida (http://www.virtualbox.org/manual/ch06.html#network_nat). Där står det bland annat:

As the virtual machine is connected to a private network internal to VirtualBox and invisible to the host, network services on the guest are not accessible to the host machine or to other computers on the same network. However, like a physical router, VirtualBox can make selected services available to the world outside the guest through port forwarding. This means that VirtualBox listens to certain ports on the host and resends all packets which arrive there to the guest, on the same or a different port.

Jag undrar om det är någon som vet ifall det är möjligt att portforwarda från ett internt nätverk till en NAT-enhet? Eftersom det är möjligt att komma åt nätverksenheten för NAT från värddatorn (som kör Virtualbox), borde det inte vara möjligt att komma åt samma enhet från en nätverksenhet för ett internt nätverk?

En bild kanske beskriver bättre vad jag vill åstadkomma. Hoppas det är någon som förstår vad jag menar, tycker själv att det är lite rörigt.

http://www.bilddump.se/bilder/20130615164114-81.226.29.194.png

Av suit

Testa installera paketet:

sudo apt-get update && sudo apt-get install libv4l-0

När du sedan har paketet installerat så kan du försöka med Schnitz förslag. Skulle det inte fungera, så finns det en liknande lösning i post #13 i tråden:

ubuntuforums.org: Skype, Logitech webcam and Karmic video problem persists