Inlägg

Inlägg som MilkMum har skrivit i forumet
Av MilkMum
Skrivet av Starksprit:

Det är den som skulle komma till sommaren? Kommer ju att kosta därefter också. Även om g-sync ser trevligt ut.

Nu börjar jag dock vela om inte 27" blir för stort. Spelar ju huvudsakligen fps. Skulle jag valt 24" istället så räcker ju 1080p säkerligen samt tar då självklart en med 144hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Bytte själv ifrån en Benq XL2420 120Hz 1080p till en LG 27" 1440p 60Hz skärm för ett halvår sen och kommer aldrig gå tillbaka till TN igen och ej heller gå tillbaka till 24". Var först rädd att 27" skulle bli lite för stort då jag sitter ganska nära skärmen men det är väldigt skönt med så mycket yta att jobba med.

Saknar givetvis lite av hastigheten i 120Hz skärmen men alla fördelar med 1440p och IPS överväger för min del iallafall

Av MilkMum
Skrivet av Zodiam:

Löste problemet med att den inte kunde visa statusen för flera diskar.

Nu har jag ett nytt problem istället, tänkte ju använda eventloggern för att skicka ett mail med varningen, men vad har hänt då?

Jo, se på fan att Microsoft har tagit bort funktionen för att skicka epost via den...

Prova skapa en ny basic task, sätta en task trigger till en event, be den starta ett program: powershell.exe med argument "Raid.ps1".

Skapa sen det här scriptet Raid.ps1:

Send-MailMessage -to <recipient email address> -Subject "RAID Problem" -body "Raid Problem eller vad du önskar att det ska stå" -smtpserver <your mail server> -from <sender email address>

Kom bara ihåg att köra Set-Executionpolicy Unrestricted -Force på servern om du vill kunna köra osignade script. (Men det är en security issue då alla script kan köras på servern då, osignade eller ej så jag hade hellre satt det till RemoteSigned och signat scriptet med ett SelfSigned certificat och sen signa scriptet med hjälp av Windows SDK.

Jag har en guide på hur du gör det, kan sända i PM till dig om du vill?

Av MilkMum

För de som är intresserade eller eventuellt får samma problem så var kortet defekt, mest troligt var det minnena som hade rykt så den lokala butiken tog tillbaka det och gav mig ett nytt i ersättning.

Av MilkMum

Just det ja, 4770k @ 4,2

Har testat att köra den oklockad med

Av MilkMum

780 Lightning kraschar datorn

Hej,

Orkade inte vänta på R9 290X Lightning och tänkte att det var längesen man testade Nvidia så sprang och köpte ett 780 Lightning istället.

Nu till problemet, köpte kortet för 6 dagar sedan och har spelat en god del i helgen och i förrgår när jag satt och spelade Fifa fick jag en grå skärm och Skype och musik var till en början kvar i bakgrunden men försvann tillsammans med bilden 30 sek senare.

Bootar om PCn och kan se BIOS och Windows boot men när den ska gå till Windows logon släcks skärmen ner och tangentbord och mus har ingen input. Så försöker då boota upp PCn i felsäkert läge, ser då att jag har artifacts och linjer över hela skärmen både i BIOS och under felsäkert läge. Checkar Eventviewer och hittar bara att drivrutinen kraschat grafikkortet.

Avinstallerar drivrutinen och kör Driver Sweeper och tänker att det borde fixa det, men när den bootas om har jag kvar artifactsen och jag kan vara inne i Windows i ca 30 sekunder innan grå skärm dyker upp igen och samma procedur inträffar. Även provat med äldre drivrutiner men till ingen hjälp.

Så jag kör igenom att ta bort drivrutinen i felsäkert läge X antal gånger men inget hjälper, samma sak hela tiden. Fick liv i maskinen nu ikväll i ett par timmar men så fort jag startade ett spel var jag tillbaka på ruta ett.

Så min fråga är; ska jag bara gå tillbaka till butiken och få kortet utbytt eller tror ni att det helt beror på software och inget fel på kortet?

Övrig hårdvara/mjukvara av intresse:

PSU: XFX 850W Pro Black Edition 80+ Gold
Moderkort: MSI MPower Z87
OS: Windows 8.1 Pro x64

Tacksam för hjälp

MVH

Jesper

Av MilkMum

Jag ska själv uppgradera till ett 290x och är precis som du ute efter det mest stabila och framförallt tystaste kortet.
Tror att oavsett vad du köper kommer du bli nöjd men själv kommer jag vänta på MSI lightning kortet då det verkar bli en riktig beast.

Har nu ett Asus DC2 7970 och kommer inte köpa Asus igen, kan vara jag som haft otur men har haft problem med det sedan dag ett med artifacts, noll överklockning, coil whine osv.

Av MilkMum
Skrivet av VictorSkoglund:

Vad använde du för färg till att måla fläktringarna med?

Använde sprayfärg köpt på Panduro, men fick göra om det ett par gånger då jag slarvade med förarbetet. Men så länge du är noga och ruggar upp ytan ordentligt innan du lägger på färgen och lägger i flera lager så blir det bra.

Av MilkMum

Nice, äntligen kommer de till Sverige! Satt och letade som en galning efter att jag sett dem på Linus Tech Tips första gången!

Av MilkMum

Blir riktigt sugen på att sätta i ett eller två såna här för att matcha resten av burken!

Av MilkMum
Skrivet av Batman:

Stiligt! Vart köper man såna där lightbars som du har till minnena :)?

Tack! Jag fick tag på mina från Newegg.com genom en kompis. Men de går att beställa ifrån corsair.com nu för 19.99$ per set (till 2 RAM-minnen)

Av MilkMum
Skrivet av KnugOlsson:

Snyggt och stiligt

Man tackar!

Av MilkMum
Skrivet av DDemis:

Vart får man tag på sådan färg om man får fråga? Eller räcker vanlig sprayfärg?

Använde en som heter Duplicolor tuning transparent, den är egentligen till för bilar om man vill få lamporna att se ut som en julgransbelysning Fick tag på den i en vanlig flugger-butik, det går säkert med vanlig spray också men risk att det inte släpper igenom ljuset och dämpar belysningen för mycket.

Av MilkMum
Skrivet av Akiwa:

Riktigt fräsh dator.
Vart har du fått tag i de gula light barsen till dina platinums? :>
8/10 av mig.

Tack så mycket! Jag har lackat dem själv, beställde 2 set med light bar upgrade kit från USA och sen köpte jag en halvtransparent gul färg och lackerade dem i 2 lager.

Av MilkMum
Skrivet av TAG9217:

Ett MSI Lightning-kort hade ju suttit klockrent i den riggen!

Inte helt omöjligt att det blir ett 780 Lightning istället för ett Asus 7970 till, om bara MSI kommer med ett lanseringsdatum..

Av MilkMum
Skrivet av DDemis:

Jäkligt snyggt bygge! Riktigt coolt hur du gjorde med ljuset på H100i kylaren och ramminnena

Tack så mycket! Jag fick dock inte plats med en H100i i taket, fläktarna slog i moderkortet så har fått nöja mig med en H80i

Av MilkMum
Skrivet av päronglass:

en fråga bara ? sitter på samma nät agg fast 650w o hur ska man få ta i sleevade kablar?

Har aldrig sleevat förr, men jag tänkte isåfall sleeva egna kablar. Kan vara kul att testa och ha som ett litet projekt

Av MilkMum
Skrivet av biorrith:

Det ser ut som att du får vända den ena fläkten på din radiatator. Jag kan ha fel, men det ser ut som att båda två blåser mot radden.

Du har helt rätt, gick visst lite fort i svängarna igår! Ska vända på den när jag kommer hem ikväll och lägga upp lite nya bilder

Av MilkMum
Skrivet av Sampee:

Snyggt bygge, det enda som jag tycker saknas är lite sleeve!

Tackar! Det var faktiskt ingen dum idé, gulsvart sleeving kan nog bli coolt, det ska jag definitivt se på!

Av MilkMum

Haswell - Bumblebee

Tjena,

Jag har precis blivit klar med mitt nya bygge,mina små lackeringar har knappt hunnit torka men blev ganska nöjd så tänkte jag kunde lägga upp en litet snabbt galleri med några bilder på maskinen. Lite halvtaskigt ljus så här på kvällen men man ser helhetsbilden iallafall.

[UPDATE] Lagt till lite nya bilder i dagsljus och vänt på den ena fläkten som i all hast blev felmonterad igår.

Hårdvara:

Chassi: Fractal Design Define R4
Moderkort: MSI Mpower Z87
CPU: 4770K
RAM: 4x4GB Dominator Platinum 1866Mhz med custom yellow light bars
PSU: XFX Pro Series Black Edition 850W 80+ Gold
Grafikkort: Asus HD7970 DC2 Top (som snart ska få en polare och bli crossfire)
Kylning: H80i med 2 st SP120 quiet edition fläktar
SSD: OCZ Vertex 4 128GB
HDD: 2 st WD Green Caviar 2TB

/Jesper

Haswell - Bumblebee

Av MilkMum

Min setup i R4n:

H80i som utblås i P/P med 2 st SP120 på fast 850RPM
1 st AF140 i toppen som utblås, fast 850RPM
1 st AF140 i botten som insug, nedstrypt till 7v
2 st medföljande 140 Fractal fläktar i fronten som insug, strypt till 7v
Översta hårddisk-cagen borttagen

Temp på prollen, en gammal i7 860 lätt överklockad och under full load ca 65 grader och idlar runt ca 36. Med H80i som intake faller graderna i load med ca 5-8 grader och ca 3-4 i idle, men inte värt det för min del då all skit fastnar i radiatorn och måste göras rent titt som tätt.

Detta tillsammans med ett Asus DC2 Top 7970 ger enligt mig en mycket balanserad temp samtidigt som den är tyst, det som låter om maskinen är AX850n som skriker som en stucken gris tack vare coil whine men det är ju en annan historia.

Körde samma setup med ett HD6990 med ett Arctic Cooling Accelero twin turbo kylning tidigare och det drog upp tempen på prollen rejält då kortet spottade ut all varmluft i chassit, så beror ju en del på hur resten av din setup ser ut..

Just my 2 cents