Inlägg

Inlägg som Stiffrock har skrivit i forumet
Av Stiffrock

Alright, tackar, jag ska testa firmware uppdateringen. Men jag undrar vad som händer med mitt OS om jag gör detta? Jag har ingen bootbar skiva eller något sätt att göra en ominstallation eftersom allt sådant fixxade komplett. Jag kör på deras windows 8 som ingick. Hur gör jag?

Tack!

Jaha.. Är det typ kört då? Jag har en HDD liggandes här, hade jag kunnat föra över mitt os dit hade det varit en förbättring oavsett, då hade jag slängs SSDn. Några förslag på hur jag ska göra?

Av Stiffrock

Så här ser resultatet ut:

http://i.imgur.com/Sk26XCM.png

Det verkar vara OK inkopplat, det enda jag la märke till var att SATA kabeln in i SSD klickar inte, så kabel åker relativt enkelt ut, men det är allt.

Av Stiffrock

Extremt långsam ssd, hjälp!

Jag köpte ny dator från komplett, bytade ut det mesta men lät SSDn vara (kunde inte vara sämre än min 4 år gammla laptop). Så var inte fallet, den var extremt långsam från första start. Gnällde en aning på komplett men jag hade inte riktigt tid då (ca 3 månader sedan). Dom lät mig köra något diagnos program och påstod att allt var grönt.

Nu har jag mer tid, och har själv kollat runt lite om vad som kan vara fel. Jag håller på att köra AS SSD benchmark just nu, som för övrigt har hållt på i snart 2h. Jag ska försöka lägga upp resultaten jag får när den är klar.

Men de första read och write värdena vid Seq. lyder 77 mb/s (read) och 6 mb/s (write)..

Då jag har kollat runt lite här på forumet och andra ställen brukar de värdena vara avsevärt mycket högre för en ssd (från 150-500 är vad jag har sett på write exempelvis). Jag är inte helt hundra men jag har en Crucual m4 2.5" 128GB SSD. I speccsen står det 500 mb/s read och 175 mb/s write..

Notera att den är exakt lika "slö" nu som den var när jag först fick den och jag har inte pillat på den alls. Finns det nått att göra? Enligt komplett är inget fel? Ska det vara så? All input upskattas..