Inlägg

Inlägg som WindowsRulez har skrivit i forumet
Av WindowsRulez

Här är ett 16 diskars JBOD chassi med SAS1 expander för en tusenlapp (exkl frakt):
#13833780

Av WindowsRulez
Skrivet av sweloop64:

TS verkar borta...
Registrerad: 2013-08-09 11:04
Senast aktiv: 2013-08-11 15:21

Köper man individuellt så blir det runt 2200:- med frakt+moms...

Bussgods är ofta att föredra framför posten för tunga/skrymmande saker...
Snabbkoll: ca 500:- för en SGI 3U från stockholm till umeå. med bussgods...

Frakt $550 för 8st eller fler kommer från TS.

Jag är kvar. Men det verkar inte vara vidare stort intresse för detta chassi, ser det ut som? Hur många är spikade?

Saken är den att jag hänger mest på engelska IT-proffsforum. Min barndomsvän som jämt hänger här, säger att swec är det största seriösa forumet och det var därför jag postade här. Jag behöver svenska köpare om jag vill ha hit chassit till sverige. Och siffrorna jag gav, gäller. $550 för 8 eller fler chassin, i fraktkostnad. Men som sagt, det verkar inte vara så stort intresse för detta chassi? Eller har jag fel? Leverantören har fler inne, även om auktionen är slut så kan man beställa mera.

EDIT. Såg nu att nån sammanställt alla intresseanmälningar, det ser ju bra ut! Kan den maila till annonsören och fråga alla detaljer? Och jag vill bara ha ett exemplar. Inte flera. Jag kanske skippar att vara med, jag kanske får tag på ett seriöst chassi från mitt jobb. Men det är inte säkert, än så länge är jag med på ett chassi!

Av WindowsRulez
Skrivet av CCWarlock:

Glöm inte moms och tullavgift.

De avgifterna blir totalt, runt $50-$60. Jag har räknat med dem

Av WindowsRulez

Är det bara två som är intresserade? Själva SAS expander kortet brukar bara det, kosta några tusenlappar. Ett JBOD chassi kostar några tusenlappar det också. Detta chassi kan man koppla in till en befintlig server om man behöver mer disk.

Kolla upp t.ex. detta chassi, skillnaden är att det är 24 diskar och ett SAS2 kort istället för SAS1 kort. Så fort man stoppar in ett SAS expander kort så skjuter priset iväg.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168161330...

Av WindowsRulez

Ett fel är att koden måste vara längst till vänster. Raderna
thetext = tempfile.read()
...

Måste vara vänsterjusterade. När man programmerar Python så måste raderna vara korrekt indenterade, annars funkar det inte. Det finns inte klamrar, så enda sättet för Python att avgöra var en ny funktion eller for loop slutar, är att titta på antal tabbar. Läs lite i en Python bok om tabbar och indentering.

Av WindowsRulez

Extremt billigt 16 disk rack chassi! JBOD. [Intresseanmälning för sambeställning från USA — mod]

Hej, jag jobbar inom IT och tänkte att för mycket hårddiskutrymme kan man inte ha. Därför har jag tittat runt lite, och sett ett fynd. En SGI Rackable SE3016 chassi för $170. Det är ett JBOD chassi. Dvs, chassit innehåller endast 16 diskar, och inget mera. Du kan inte stoppa in ett moderkort där. Chassit är ett rack chassi, det är 3U, med små mätt. Det är halv djup, inte fullt djup, så måtten är små, typ 13 x 40 x 40 cm.

Chassit innehåller en SAS1 expander, dvs du behöver ett SAS kort i din PC för att koppla ihop chassit till din PC. Din PC måste ha ett SAS kort med en sff 8087 eller sff 8088 sladd, som du sen kopplar till SAS expandern i SE3016. Sladden kan vara 7-10m lång (kolla på ebay från Kina). SAS kortet kan vara ett typiskt LSI2008 HBA kort, billiga såna har två st sff8087 portar. Det billigaste sådana kortet är ett IBM M1015 kort.

Eller så kan man köpa ett sånt här kort som också är ett LSI2008 kort ("Just pretend that it's a 9211-8i from a driver, BIOS, and firmware perspective"). Om du har ett LSI2008 kort med sff8087 (dvs interna sladdar) så kan du köpa en adapter som omvandlar de interna kontakterna till externa, dvs omvandlar till sff8088, googla lite på detta.
http://www.ebay.com/sch/items/?_nkw=LSI+Internal+SATA%2FSAS+9...

Nackdelen är att det är en SAS1 expander, dvs du får bara 1000MB/sek. Med SAS2 så kommer du upp i 2000MB/sek. Jag funderade lite löst på att köpa två chassin, och koppla vardera till min IBM M1015 kort, så får jag totalt 2000MB/sek. Det kan jag leva med. Det är även högljudda fläktar, men de går att byta ut. Folk använder detta chassit typiskt till ZFS byggen med 4TB diskar. Men det går förstås att använda med vanlig Windows med ett raid kort. 4TB x 16 diskar ger 64TB lagringsutrymme, med 1GB/sek. Då kan man koppla loss chassit när man inte använder det, så man kan se det som en backup. Om blixten smäller, så förstörs din dator, men inte dina data eftersom detta chassi inte är inkopplat till nätet. Man kan köpa ny dator, men att ersätta alla sina data går inte.

Problemet är att chassina måste beställas från USA. Och då är frakten dyr, runt $200-300 om man beställer styckevis. Men om man köper 8st eller flera så går frakten på totalt $550. Sen tillkommer tull avgift på typ $50. Så totalt kan man betala $170 + 550/8 + 50 = $290. Och eftersom dollarn är hyfsad billig idag, så blir totalpriset 1900kr för ett JBOD rackchassi med 16 diskar, inklusive SAS expander. Detta är ett billigare alternativ till Norco 4224, eller Xcase som båda har 24 diskar, men mycket dyrare. Detta är alltså en proffslösning, inte en hemanvändarlösning.

Är det nån som är med och beställer ett exemplar? Så kan vi massköpa tillsammans från USA?
http://www.ebay.com/itm/SGI-3U-Omnistor-SE3016-SATA-SAS-SATA-...

Mera info:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1711128
http://www.servethehome.com/sgi-rackable-3u-16-bay-se3016-sas...

Tekniska frågor om chassit eller om SAS kort? Nån som är intresserad?