Inlägg

Inlägg som maXifalk har skrivit i forumet
Av maXifalk
Skrivet av caligo:

Men vänta nu, köpte inte svenska Expert typ hälften av OnOffs butiker när de sistnämnda gick i konkurs 2011? Och det höll i typ ett år? *snabb googling* Jo då, typ så. Så varför skulle det gå bättre den här gången?

Jo, och det roliga var ju att de i Helsingborg köpte en OnOff-butik som låg runt 500m ifrån deras befintliga Expert-butik vid köpcentrat här. I Ängelholm köpte de också en OnOff-butik i närheten av deras befintliga Expert-butik. Hur de tänkte där är bortom mitt förstånd.

"I nordvästra Skåne berörs även Onoff i Ängelholm. Totalt i Skåne finns sex av de trettio uppköpta butikerna. Både på Väla och i närheten av Onoff i Ängelholm finns redan en Expertbutik, men Magne Solberg menar att det inte är något problem.

Finns det en tillräckligt stor kundkrets för att driva två Expertbutiker så nära varandra?
– Ja, det tror vi. Alla kommer att finnas kvar, säger han."

Av maXifalk

@Paddanx: Nu syftade jag på att köpa obrandad USB-C-kabel nu när man vet problemen med just C. Detta är ju inte något som man visat påverkat A/B-kablar så självklart är det en helt annan grejj att köpa obrandade sådana och det har jag själv också gjort. Jag syftade mer på att om man nu vet att det är problem med USB-C-kablarna så är inte obrandade kablar att rekommendera

Av maXifalk

Man blir ju lite smårädd men samtidigt kan man ju komma undan med bra kablar för en billig peng om man håller sig till någorlunda kända märken. BlitzWolf blev accepterade av Benson för någon dag sedan (enda anmärkningen var att de inte hade SuperSpeed 3.1 USB som det stod på Amazon-annonsen. Jag köpte min från kina på presale för 47kr inkl. frakt (2m lång kabel) och där stod det inte 3.1 SuperSpeed USB. En kabel kostar 69kr för 2m nu och 51kr om det räcker med 1m. Det går därför att komma undan ganska billigt och BlitzWolfs kabel känns väldigt premium i mitt tycke.

Summan av kardemumman är väl att om man gör sin research så inser man att oavsett om man köper en skitkabel från en liten okänd kinesisk fabrik eller ett lite större kinesiskt märke så är priset ganska snarlikt och mycket billigare än att köpa en i Sverige. Värt att nämna är väl att även vissa större kinesiska märken inte har lyckats i testet men om man nu känner till problemen är man ju ganska dum om man köper en obrandad kabel för 10kr online...

Vill också tillägga att OnePlus inte var den första tillverkaren att tillverka en mobil med USB Typ-C utan att det var LeTV som var först ut.

Av maXifalk
Skrivet av Woods:

Varmförzinkning hade varit bättre, det håller i åtminstone 20 år inomhus. Samt att zinkskiktet reparerar sig själv till en viss grad i fall det repas.

Hm varmförzinkat chassi....

Varmförzinkad skärm hade kanske inte varit så dumt?