Inlägg

Inlägg som AndreasO har skrivit i forumet
Av AndreasO
Skrivet av hypermode:

Well, jag har 34" 21:9 3440x1440 IPS skärm, ej G-Sync. Jag är jättenöjd och trivs verkligen med upplösningen och vad upplösningen samt formatet gör för hur man kan multitaska och producera saker. 21:9 är som de flesta vet också filmformat så filmer blir riktigt nice att köra, vilket är bra för mig som enbart har dator och ingen TV etc. Spel ger också mer inlevelse med denna skärm.

Jag ser inga nackdelar med en 21:9 3440x1440 förutom att det är dyrt när man vill ha bra saker. I ditt fall med G-Sync blir det ett ganska saftigt pris men jag vill hävda att det är det mest långsiktiga köpet man gör, och det gör en enorm skillnad för tiden man spenderar med datorn.

Jag har ett 980 Ti och det går på knäna i spel på full upplösning och höga settings, så i mer twitch-spel väljer jag hellre att köra i 2560x1080 eller vad det är, steget under 3440x1440 i 21:9. Så vill du spela i full upplösning på en sådan skärm bör du som minst ha 1080 Ti, men vet inte exakt hur bra det presterar. Men som sagt, bara för att skärmen har viss upplösning innebär det inte att det ser skit ut i spel på en något lägre upplösning, i spel märks det inte lika mycket som i Windows, där du ändå kör full upplösning utan problem.

Har du råd så köp 3440x1440 men du behöver ett nytt grafikkort för de flesta nya spelen.

Tack för input! Ja, jag lutar åt en 21:9-skärm. Det verkar vara det enda rimliga om man inte ska ha två separata skärmar. Jag får ta en funderare till. Jag måste verkligen inte köra spel på maximala settings. Jag blir lite svettig när folk säger att de har lite trubbel med sina nya skärmar. Typ bleeding och annat otrevligt. Det vill man ju inte råka ut för när man köper skärm för motsvarande Georgiens BNP. Får jag vara fräck och fråga vilken modell du har? Tack igen för svaret!

Skickades från m.sweclockers.com

Av AndreasO

Gubben behöver hjälp med en skärm-fråga! :)

Hej killar och tjejer! Jag köpte en ny dator för något år sedan som jag tänkte använda till dels lite gaming och dels lite ljud och bildbehandling. Den var som det brukar, vass då jag köpte den! Korkad som jag var så köpte jag ingen ny skärm utan behöll mina två gamla 19"-skärmar.

Core i7 4770K
Nvidia GeForce GTX 780 Ti
32Gb ram

tl/dr: kan jag driva en 1440-skärm med min dator eller är det att kasta pengarna i sjön? Jag gillar ju att ha stor yta att jobba på men två nya skärmar med G-sync kostar skjortan. Alternativet med en jätteskärm, typ 34" vore ju guld om bara datorn pallar med. Jag vill nog gärna ha en skärm med G-sync om ingen lyckas övertala mig om något annat.

Tacksam för svar!

//Andreas

Av AndreasO

Hej alla hjälpsamma människor! Tänkte bara tala om att jag nu monterat min gamla Noctua-kylare (med en ny PWM Noctua-fläkt) i min nya dator. Ja, vad ska jag säga? Sänkta load-tempen med cirka 35 grader. Från 100C till runt 60-65C. Ville mest säga tack för hjälpen. Kanske dristar mig att fråga fler saker i framtiden. Hej så länge! //Andreas

Av AndreasO
Skrivet av imo:

Jag tror det du syftar på är att stock-kylaren är PWM styrd (dvs moderkortet kan skicka olika spänningar som resulterar i olika fläkthastighet). De vanligaste 120 och 140 mm fläktarna har inte detta på sig utan går med konstant spänning, dvs samma hastighet. Så det som kommer hända är att när du kör med den andra fläkten som inte har PWM kommer inte fläkten snurra snabbare fast du belastar processorn. Men så länge du inte superklockar eller har allt för dålig luft cirkulation i burken ska där inte vara någon risk för överhettning.

Kör själv med 2 fläktar utan PWM på min kylare som dessutom har ett mindre motstånd på sig (sänker hastigheten något) och jag har aldrig problem med överhettning på prollen. Om du är orolig finns där program du kan köra för att se att den inte går varm.

Ah! Då förstår jag. Kan hända att det blir lite mer oljud från lådan mao. Nej, det blir inte tal om någon superklockning. Vill bara inte att processorn ska bli nära 100 grader så fort man öppnar notepad. Tack så mycket för hjälpen!

Av AndreasO
Skrivet av oolllee:

Det stämmer, det blir absolut inte dubbelt så svalt (hälften så varmt?) om man kör med två fläktar. Men den kyler bra mycket bättre med båda på plats.

Lösningen på detta är alltså att antingen köpa en kylare med "smalare" profil, alternativt köra en fläkt, eller ytterligare alternativ att stripea fast den andra fläkten "ovanför" ram-minnena för att på så vis åtminstone täcka halva kylflänsen på den sidan.

En lite grej jag upptäckte är att det går 4 ledare från Intels cpu-fläkt och bara 3 ifrån Noctua-fläkten. Är den extra sladden för någon slags styrning el. dylikt? Försöker hitta potentiella problem innan jag sitter med fejset fullt i kylpasta.

Av AndreasO

Hej allihop! Nu har jag kikat på prisjakt. Det närmaste jag kommer är den här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=482591
Det som skiljer fläkten på prisjakt ifrån min är att jag har koppar-pipes istället för vad som ser ut att vara rostfria pipes. De fysiska måtten stämmer exakt förutom vikten. Min är 60g tyngre än den på prisjakt.

Det kommer dock bli trångt om jag väl får dit den. Kommer bara kunna använda en fläkt. Vad tror ni? Det måste väl ändå vara bättre att köra Noctuan med en fläkt än Intels stock-kylare?

Av AndreasO
Skrivet av Elghinnarisa:

Ta reda på vilken det är genom att kolla på prisjakt eller liknande. Annars tar du en bild på kylaren och laddar upp så vi kan identifiera den.
Är inte helt omöjligt att den kan fungera så länge du får ett par brackets som passar din nya sockel istället.
Har själv fått nya brackets av Noctua gratis förr när jag har behövt.

Helt otroligt! Vad hjälpsamma ni är! Detta var min första post på Sweclockers. Vilka guldkillar/tjejer ni är! Tack så jättemycket! (Ska identifiera kylaren i morgon. Återkommer då)

Skickades från m.sweclockers.com

Av AndreasO
Skrivet av oolllee:

Kolla igenom dom här och se om du känner igen någon från din gamla burk.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?&lb=s169725341#prodlista

Tack så mycket! Ska kika i morgon och se om jag kan luska ut vilken modell det är.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AndreasO

N00b behöver tips om kylning!

Hej! Köpte en ny dator för ett tag sedan. Valde en 4770k och korkad som jag är kör jag med Intels stock-kylare. Man kan ju inte vara smartast jämt. Nåväl. I min gamla burk (quad 2,4, LGA775, Gigabyte ga-p35-ds4) sitter det dock en Noctua-kylare (som jag inte hittar någon beteckning på). Nu till saken: tror ni som förstår er på saker och ting, att den gamla Noctua-kylaren går att trycka dit i nya burken? Eller ser processorerna olika ut? Och i så fall, behövs någon form av adapterkit kanske? Supertacksam för svar!

MVH: Andreas