Inlägg

Inlägg som Schwartz har skrivit i forumet
Av Schwartz

Ville,

Jag ställde upp varvtalet på fläkten till 95% med Rivatuner, samt utökade luftflödet kring kortet.

Av Schwartz

Jag har nu sänkt min idletemp med 20 grader. Kortet ligger runt 46-48 =). Spelen fungerar på maxinställningar i mycket längre perioder! Ingen krash ännu.

Tack för all hjälp!

Av Schwartz

Tack så väldigt mycket för alla svar!

Enligt CCC så är kortet 63 grader nu när jag sitter i windows :S...
Konstigt liksom, precis som ni säger, av ATi att tillverka det på det här sättet (Kanske man kan hålla Sapphire skyldiga?)...

När kortet väl presterar på maxinställningarna så fungerar det utmärkt, stabil FPS etc... Liksom synd på ett sånt bra kort :(.

(Sapphires support replyade till mig och sa att jag skulle ställa upp fläkten på kortet till 90-100% manuellt med rivatuner :S.)

Ska börja prova genast! Inleder med kylning. Jag har några minikylflänsar som kanske kan användas?

(Föresten den står på Requested 699mHz och current står på +703... skumt.)

->Ytterligare tilläg: Testade maxa precis allt... för att verkligen pressa kortet och körde EVE-Online (notera hur gammal EVE-Onlinemotorn är.) i windowed... 77 grader, sen stannade bilden upp och man såg ett streck av hur den renderade bilden uppifrån och ner, mycket kort. Skakade runt viewen i spelet och det hände igen. Temperaturen är fortfarande några minuter efter att jag stängt spelet, uppe på ~68.

Av Schwartz

Mitt X1950 PRO och dess problem, hjälp uppskattas!

Hej, jag har väldiga problem med mitt X1950 PRO i nya spel. Skulle verkligen uppskatta om kunnig kunde ta sig tid att kika på problemet =).
Ni får ursäkta att inlägget är på engelska, men har postat det på lite olika ställen, för större möjlighet att få svar.

Tack på förhand
/Johan

Hello, my name is Johan and I own a X1950 PRO.

This is my Setup:
SAPPHIRE RADEON X1950PRO 256MB DVI PCI-E (Driver 7-3_xp_dd_ccc_wdm_enu_43737.exe)
MSI K8N-NEO-4F NFORCE4 SKT939 STD ATX
AMD Opteron 144, 64bit
Windows XP Pro, SP2, Latest DX9, Latest motherboard and sound drivers.

For the X1950 PRO: "The most important requirements of them are those to the power supply unit ? at least 450 W which provides at least 30 A current over the 12 V line."
Because of that I have PSU: Aspire Chameleon ATX-AS550W (550W) 36A over the +12V (peak 38A)

My problem:
Up until recently I have been playing older games with this setup, such as EVE-Online, CS1.6, WC3:TFT etc. It functions perfectly at the highest settings (with all extra filterings etc enabled). I have now begun playing newer more advanced games in terms of graphics. What I encounter doing this, is not pleasant...!

Need for speed: Carbon, FlatOut2, S.T.A.L.K.E.R, Test Drive Unlimited, Dreamfall: The Longest Journey, Command & Conquer: Tiberium Wars, are some of the games I play, (all in all I play most new games...)

What happens is that all of these games crashes in a few very specific ways, when the graphics card starts to work a little more (I can hear it is when the fan begins to speed up). Either the monitor looses its signal, or everything hangs (with the sound repeating). Other crashes include reboot. One time I shortly saw some artefacts after the picture went black. In one of these cases the computer boots but without any signal for the monitor.

I can direct how long it plays before the crash by adjusting the graphics in different ways. The higher the graphics, the sooner it will crash. I have tested to adjust the games own settings with the card at factory defaults, and the card at different settings.

As i up the Ansiostrophic (both ingame and/or with the CCC), games are immediately more likley to crash...

The problem becomes more common. Today it takes only a few minutes at best graphics setting for it to crash.
The number of frames per second are never effected...
If i play with low settings, it takes longer, but it will always crash...

What could be the problem? Heat? (I have a thermaltake chassis, with alot of fans for a contant airflow.) The cooling solution for the card might not be sufficient?
PSU? Well my PSU is above what is required. The PSU is developing alot of heat, but I guess that is normal.
Drivers? I have the latest... for everything.
The card itself in terms of hardware? Likley, yes.
The card compatibility in terms of software? Likley yes.

Or what can it be =(? I am constantly thinking "oh no it might crash soon"... It destroys the gaming experience...
Thx in advance for help!
/Johan

Av Schwartz

DataNusse "Är du villig attt bli övertygad, eller säger du det bara för att låta neutral när du inte är."

Finns det inga länkar att hitta? ;D

Kanske att jag filtrerar informationen genom migsjälv, men det är nog bara logiskt. Det gör nog du med. Jag kan dock hävda att jag är öppen och gärna förändrar min åsikt om det visar sig att jag har fel.

Det som nått ut till mig, om vi ska ta de större dragen av marknaden, är att nVidia gång på gång försökt fuska sig fram till ekonomisk vinst genom att gå bakom ryggen på konsumenterna. Detta är, precis som Friamannen säger, en erfarenhet vi bär med oss...
För mig så förändrar den erfarenheten min attityd mot nVidia.
Det är inte så att jag säger att nVidia och ATi är som svart och vitt, utan att det ena är ljusare än det andra.

Av Schwartz

Notera än en gång att jag frånsäger mig att det jag skriver är rätt eller har verifierats. Jag är ingen hårdvarunötare utan en musiker som kanske råkar ha lite datorintresse. Min åsikt är delad med en mycket större majoritet av befolkningen då jag inte orkar engagera mig till hundra procent i utvecklingen utan ser det som når ut till mig i de massmediala formerna som finns.
Tvivlar inte på att du kanske gjort mycket mera efterforskning i området.
(läs detta: "Notera än en gång att jag frånsäger mig att det jag skriver är rätt eller har verifierats." läs det igen...)

Kan det vara så att nVidia misslyckats med att nå ut med information till mig för att övertyga mig om att jag ska bli deras kund.

Är ovetskap definieringen på idioti? =P
Jag definierar och refererar utvecklingen av chipset till utvecklingen av moderkort för att göra diskussionen lite mera simpel då dessa fakta helt är irrelevanta för att komma fram till något gällande det som backar upp ATis kritik gällande nVidias nyaste.
Vilka "äger" Remedy?

Vi diskuterar en av de länkarna som visar att nVidia inte håller måttet i denna forumtråd. Det jag inte förstår är att du inte kan ge mig länkar där det du förklarar beskrivs och visas, så jag själv kan se vad du menar, istället för att bara vända på det jag skriver. Jag vill se motsatsen. Vi kommer ju som du säger inte framåt utan konkreta bevis =).
Jag skulle inte alls ha något emot att köpa ett nVidiakort så länge jag är övertygad om att det är det bättre valet.

Övertyga mig.

Av Schwartz

MOrKiz.

Notera att jag frånsäger mig att det jag skriver är rätt eller har verifierats.
Jag har bildat mig en åsikt genom åren och har inte pluggat företagsekonomi.
Det är INTE ett personangrepp mot dig, men från din sida mot mig verkar det som att jag rubbar din värld genom att presentera min tolkning/åsikt. Dina primala tonårsinstikter tycks hållas tillbaka genom att ge mig en stämpel som du anser vara under digsjälv. 7 år gammal och hänger på lunarstorm. Försvarsmekanismen.
Att du sen skriver fel visar att du i stressen med att få ur dig det du känner mot mig, visar bara ännu mera på det jag statuerade ovan. "tillbacka"...
(Hmm, jag undrar om man kan spåra personligheter genom graffikkortsval, kanske en studie värd att utföras ;D. De slutsatser jag direkt kan dra är att ATi verkar tilltala en lite mera mogen skara ;D.)

Hursomhelst, du verkar tycka att nVidias kort är bättre =). På vissa plan kan det ju mycket möjligt vara så, nVidia är ju skönt eftersom det ibland kanske är lite mera Plug&Play-stuk =).

Notera även.
Vart köper man ATis moderkort? (underfattad mening är; ja jag vet att ATi gör något annat, men ser man mycket av det, knappast. ATis moderkort utgör ju inte precis en märkbar del av marknaden. Detta visar ju direkt på att ATi inte prioriterar detta särskilt högt utan låter sitt engagemang i 3dkortsmarknaden styra upp det mesta.)
Påminn mig om att de som utvecklar 3dmark ägs av vilka? ;D
Hur definierar du "fin kvalité"? Det är ganska personligt.
Bildkvalité är däremot något annat.

MOrKiz "Sist jag kollade körde ett 7800GTX 512 fullständig i sönder samtliga ATi kort utan större problem."
Sist jag kollade; vilket var ganska så nyligen (omkring 10h sedan) så fick vi se att nVidias nya bland annat inte höll måttet, var inte ett steg framåt i utvecklingen, var instabilt och saknade funktioner.

Av Schwartz

DataNusse "Från ett affärmässigt sätt så är det bra."

Precis, det gynnar inte oss konsumenter.
ATi måste lyckas och det är det som gör ATi så mycket mera pålitliga =).

Av Schwartz

DataNusse "Och det är dåligt eller?!"

Grafikkortsmässigt sett så är det dåligt, då de inte prioriterar utvecklingen av grafikkort lika mycket som ATi.

Av Schwartz

Moderkortsutvecklingen ;P

Av Schwartz

Lite psykologi

Du kan inte bli objektiv i din åsikt, inte jag heller.

Många här sitter och säger "ATi suger" eller något liknande. Kollar man på era datorer ser man att ni har nVidia själva.
"ATI är ju fan patetiska."
"ati snackar så mycket sörja.. häng er ffs"
"plz ati häng er en gång till"

Det är som att hålla på olika lag ;D... ni som redan är sålda på nVidia ser något sånt här som personangrepp på er åsikt. Rekommenderar att ni kikar igenom slidesen igen... och istället för att lacka ur försöker förstå innebörden av den fakta som presenteras.

"Och ni tror på allt ni ser eller ? "allt på internet är sant" ? =)"

ATi har ändå varit de mer ärligare av de två sen jag först började följa utvecklingen för omkring 5-6 år sedan. Att ATi kanske någon gång tagit till något fult knep är väl för att nVidia gjort det accepterat genom att följa upp fula knep med nya?

Ni kommer ihåg de där filmerna man sett som liten där det finns det oärliga laget och de som är ärliga. Liknelsen stämmer inte helt överens, men känslan finns där.
Det som händer är att nVidias företagsledning fokuserar på pengar medan ATi fokuserar på att utveckla och vara ledande. nVidia tvingas exempelvis investera en större del av sin budget i sidoprojekt, jämfört med ATi. Att nVidia fokuserar mer på andra saker speglar vilka typer samt vilken filosofi som står bakom företagets beslut.

De som tävlar i datormodding/överklockning väljer hellre ATi.

Denna slideshow är för mig fakta, kan inte tänka mig att ATi, eller de som ligger bakom den, skulle presentera falska resultat. Att det är korrekt är dock inget jag kan verifiera.

Slides man kan kika närmare på:

#A
"Crank up clocks"
Problem: Old 7800GTX already beyond recommended voltage of TSMC's 110nm
Result: Product Mean Time Beetween Failure exponentially decrased.

#B
http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/NVDesperate/images/NVD...
Detta innebär att nVidias nya bara är en rerelease med en ny siffra gällande SM3.0 och inte ett steg framåt i utvecklingen.

#C
http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/NVDesperate/images/NVD...
Smetigt, "dimmigt".

#D
http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/NVDesperate/images/NVD...
nVidias kort saknar helt enkelt stöd för funktionen.

[min åsikt]
Har du köpt ett 7800, känn dig utnyttjad av nVidia =). Men ska du spela lowendspel och inte maxa grafiken samt surfa, så sprollar det. Tror du dock att du köpt det absolut bästa, rethink

Av Schwartz

jag har själv
xp2500+ barton
abit nf7-s
2x TwinMOS 400mhz

fungerar mycket bra utan clockning

Av Schwartz

Min Maxtor...

Jag installerade nyligt om windows xp pro.

Vid installationen tog jag tillfället att följa instruktionerna till moderkortet. Med på drivrutinsskivan fanns ett program som hette Windoctor. Detta program kollar tydligen hårdvaran.

Nu när programmet är igång så piper hårdisken hela tiden när man gör något på datorn, samt diverse varningsrutor dyker upp. Om man kollar i programmet så står det:

Voltage / Low Limit / High Limit / Status
-12V / -13,01 / -11,4 / 13,01 (den ligger vid denna nästan hela tiden vilket måste leda till att den piper)

Den andra som är låg men inte så att det börjar pipa. Den ligger på gränsen.

Voltage / Low Limit / High Limit / Status
Vio / 3,10 / 3,79 / 3,25

De andra värden som man kan se ligger kring mitten.

Mitt moderkort: Abit NF7-S, SATA
Min HD: Maxtor DiamondMax 120gb 7200rpm 8mb cache SATA

(om det är någon mer info ni behöver för att hjälpa mig, skriv.)