Inlägg

Inlägg som neewt har skrivit i forumet
Av neewt

Jag skulle säga Qtec S100

Av neewt

Verkar vara ett mer eller mindre dött lopp att hitta ett nytt kort som lirar till hundra procent. Det lutar mot att använda sig av en traditionell accesspunkt och autentisera anslutningar genom väggen med exempelvis authpf. Lite sämre, lite tråkigare... och lite dyrare.

Tack för edra tappra försök

Av neewt

"Jo det går", "förmodligen som i linux", osv osv

Fint, men min fråga är inte om det går, för det vet jag att det gör. Min fråga var enkelt nog om någon annan "gjort detta", och kan tipsa mig om ett PCI-kort som har bra stöd i Obsd.

Av neewt

OpenBSD som trådlös accesspunkt

Morsning korsning.

Finns det någon själ i detta forum som har lust att dela med sig av erfarenheter med att köra OpenBSD som trådlös accesspunkt. Har ni nått specifikt kort (PCI) att rekommendera? De källor som man lyckas fiska fram på google berör ofta äldre kort, som inte längre går att inhandla.

Nå?

Av neewt

Vad jag vet så klarar inte ISA-kretsen 10mbit. Jag hade ett ISA-kort förut, och på kartongen stog det att den värkliga hastigheten var kring 7-8 mbit. Så det låter inte onormalt

Av neewt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ogun
Bara jag som är udda och trivs med exim4?
Exim4, spamassassin, dspam, clam-av, courier-imap SSL är vad jag kör hemma.

Jag har kört din uppsättning fram tills för någon dag sen, och kan inte säga att jag varit missnöjd. Körde det dock på en för slö dator, så i samband med byte till ny dator passade jag på att testa nått nytt.

Av neewt

Jag skulle varmt rekommendera kombinationen Postfix (med tls-stöd) + courier-imap (ssl) + SASL (för smtp-auth). Dessutom skulle jag skippa att köra min mailserver på gentoo och istället köra den på Debian. Det vill säga, om du nu funderat på att uppdatera ditt system nån gång

Av neewt

Problemet är inte att du inte har tillgång till svenska tecken, utan att du och dina polare använder olika metoder för att koda t.ex. åäö (som inte finns som standard ascii-tecken).
Jag skulle tro att du använder dig av UTF8, istället för ISO8859-1.

Som jag uppfattar så kör du SuSE (?). Gör därför detta:
Starta YAST och gå in under System/Choose Language. Där väljer du antingen English(UK) eller Svenska (Nej, Engelska betyder INTE att du inte får svenskt tangentbord). Personligen så vill jag ha Engelska menyer etc så det är mitt val. Klicka sen på details OCH se till att Use UTF-8 Encoding INTE är ikryssad.

Sen borde det väl vara ok..

Av neewt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
ICQ stöds ju överhuvudtaget inte. Filöverföring för MSN finns, men är inte bara långsamt, utan otroligt långsamt. Jabber krånglar trots att det är ett öppet protokoll.

Vad är det för problem med jabber då?

Av neewt

Använd utmärkta scp

scp /sökväg/till/fil user@datorsomduvillhaöverfilentill:/katalog/du/vill/att/filen/skall/hamna

t.ex. scp bild.jpeg kalle18@minserver:/home/bralla

Men du använder säkert windows på din klient så då får det bli winscp eller nått liknande..

Av neewt

äsch.. det är inga problem

Av neewt

Tänkte kontrollera filsystemet en vintrig sommarnatt (?) ...
# mkfs /dev/hda [enter][enter][enter] osv
Jag tyckte det värkade konstigt när den började skriva "writing inode table" osv.. Trött som man var så tog det ett par sekunder innan man fatta... men ojj vad man vaknade

Av neewt

"screen not found" har ingenting med fönsterhanterare att göra, snarare med Xfree86.
Har du laddat modulen för ditt grafikkort?

Av neewt

För det första måste du ställa in branväggen så den NAT:ar trafiken mellan interfacen.
För det andra så måste du ställa in så klienterna har default route mot serverns "LAN-ip".

Givetvis måste du sedan konfa brandväggen rätt, så rätt trafik tillåts/nekas.

Av neewt

Jag skulle tippa på att du forwardat portar på fel interface. T.ex. Om ditt eth0 har ip från din ISP så skall du forwarda portarna på det interfacet, jag tror att du gjort det på eth1 (eller nått liknande). Om detta var fallet så skulle det betyda att alla anslutningsförsök till "cs-port(en/arna)" forwardas helt fel.

Jag hoppas att jag förstått frågan rätt..

/neewt

Av neewt

ansluter du med https?

Av neewt

Det behöver du inte. Enda anledningen till att köra samba är om du vill ha åtkomst till servern från dina windows-burkar. Eller om du vill köra en domän hemma med linux-burken som domän-kontrollant osv.

Dvs, skippa samba

Av neewt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zajko
Notering: Hur man kompilerar kärnan har inget med Slackware att göra.

Nej, men det finns specifika sätt att kompilera kärnan hos olika distributioner. Jag tänker först och främst på "The Debian Way". t.ex. http://articles.linmagau.org/modules.php?op=modload&name=Sect...

Vet dock inte hur många som gör på detta sätt, jag gör det iaf inte =]

Av neewt

Jag vet inte riktigt vad WorldSpawn menar, men att utföra nån typ av LoadBalancing mellan två olika interface med två olika isp:er är fullt möjligt.

se: http://tldp.org/HOWTO/Adv-Routing-HOWTO/

Dock så bör man ha i åtanke att SSH och RDesktop är TCP-förbindelser som inte kan byta source/destination-ip, och kan därför inte balanceras då anslutningen är upprättad. Men säg att hela din "adsl-bandbredd" är förbrukad av FTP-trafik, så kan du få routern att köra webb-trafik via ditt radio-lan.

Men kika på länken ovan, jag e bombis på att du får svar på dina frågor där

Hoppas jag förstått frågan :]

Av neewt

Har du testat o göra en release på ip:t i windows innan du bootar linux ? (jag antar att får ett tilldelat ip)