Inlägg

Inlägg som herc har skrivit i forumet
Av herc
Skrivet av ashraf84:

Bildskärmsstativ/hylla i valnötsträ köpt på Amazon. Verkar inte finnas kvar längre.

Tack! Synd att det inte finns kvar. Jag får söka vidare helt enkelt 😊

Av herc

Snyggt!

Vad är det för "hylla" du har under teven? Egenbyggd?

Av herc
Skrivet av draanexle:

Kika på GamersNexus videos där de testar stock-config (dvs så som chassit kommer ur lådan) samt standarized fan testing (2x NF-a14 front, 1x NF-F12 rear) för att få en idé om hur temps på CPU och GPU kommer att vara.

Se nedan exempel. Sen bara kolla på diverse chassin som faller dig i smaken gällande utseende.

Torrent chassin, Meshify 2, Lian Li Lancool II etc. Finns många.

Själv ska jag byta nyligen från NZXT h511 flow till Meshify 2 Compact - gillar fractal designs kvalité och de är väldigt smidiga att bygga i.

Ang CPU kylare - Dark Rock Pro 4 är sisådär på kylning - Duglig, men ej för priset som den kostar. Då du redan äger den så bör det ej vara några problem.

OBS - rekommenderar starkt att kika in på hur du kan undervolta din 5800x3d - Ska bli betydligt lättare att kyla den då, samt t.o.m få en FPS boost har jag sett i videos.

https://i.imgur.com/VncHJwb.png

Tack! Bra tips att GamersNexus testar stock-config, det visste jag inte. Även bra tips om att undervolta, det kan ju hjälpa mycket.

Jag får kika vidare 😊

Av herc

Chassi till 4090 och luftkylare

Hej på er!

Jag sitter för tillfället med ett Phanteks P400S där jag kör med en Ryzen 2700X som kyls med en Dark Rock Pro 4. Hade tidigare parat denna med ett Vega56, men för några veckor sedan blev jag en lycklig vinnare av ett Asus 4090 Strix Gaming OC. Så just nu är jag tvungen att köra chassit utan sida för att få plats med GPUn. Eventuellt kanske det går att få plats med en vinklad adapter för strömmen till GPUn, men jag tänker att Phanteks-chassit inte har tillräckligt bra luftflöde för att kyla och att det är dags att kika på något nytt.

För att maxa AM4 systemet tillsammans med 4090 så beställde jag precis en Ryzen 7 5800X3D. Jag tänkte fortsätta använda min Dark Rock Pro 4 för att kyla denna. Oklart om den kylaren duger då jag inte forskat i detta ännu.

Nu till min fråga. Vilka chassin skulle ni rekommendera för att få plats med dessa komponenter? Det behöver bra luftflöde då både gpu och cpu genererar mycket värme. Man behöver tänka på att GPUn ska få plats på bredden inklusive strömkabeln som bygger endel. Alternativt kan GPUn monteras vertikalt, men då ska den få plats tillsammans med CPU-kylaren. Även här ska strömkabeln få plats så inte den hamnar mitt i CPU-kylaren.

Hojta till om jag glömt någon information.

Av herc

Gärna ett 1000w eller 1200w PSU med Cybenetics Platinum och A. T.ex. Seasonic Vertex GX 1000W

Av herc
Skrivet av DavidtheDoom:

Produkt:Ninco WRC Rally Turini - Bilbana med 2 bilar
https://www.komplett.se/product/1186143/
Kategori: Hobby och leksaker
Pris:399kr Ordinarie 1397 kr

Finns även en mindre variant för 199 kr istället för 899 kr.
Påminner lite om Scalextric, schysst julklapp!

Tittar man på omdömen (bara några stycken) så är nästan alla missnöjda. Verkar vara ganska dålig kvalitet tyvärr

Av herc

Jag är sugen på att köpa en Dreame L10s Ultra. Ser att både NetOnNet och Elgiganten säljer den för strax under 8k nu. Dock känner jag att ingen av dessa ÅF är speciellt bra att ha med att göra om något skulle gå sönder (reklamation). Jag hade önskat att inet hade sålt den till ungefär samma pris då jag känner mig mycket mer trygg med deras kundservice.

Vilket ställe hade ni valt att köpa den på utifrån hur kundservicen funkar vid problem? NetOnNet eller Elgiganten?

Av herc
Skrivet av Hao:

Artic X1-3D tillsammans med denna VESA-Adapter.

Den ska klara 10kg och TV:n väger 9kg. Däremot vid max utsträckning sidledes så märkte jag att foten lyftes upp från skrivbordet lite grann, men den klarade fortfarande av att hålla upp TV:n. Kanske syns på bilden om du zoomar in såvidare deninte har komprimeras rejält vid uppladdning.

<Uppladdad bildlänk>
Inte riktigt nöjd med min setup, men funkar

Det där var riktigt snyggt! Ska jag ha en gasarm gör jag nog något liknande. Jag funderar också på att hänga den på väggen för att kunna dra ut skrivbordet lite mer från väggen och kunna styra avståndet till skärmen.

Skrivet av Golvspaden:

Jag kommern og packa upp min men "hantera varsamt" är ju en självklarhet. En TV helt enkelt. Bara att sätta upp och låta vara. Det är nog mer paketeringen du ska tänka på. Inte sprätta sönder kartongen, etc. Då kommer de inte klaga på det.

Eller som sagt, öppna och njut, var nöjd. Även om det är ngn tusenlapp om en månad så är det ju inte hela världen det. Då har du ändå haft den och kunnat använda den.

Det där är äckligt sexigt.

Ja med "hantera extremt varsamt" menade jag att knappt ta av skyddsplasten 😂 Men bra att du påminde om att hantera kartongen så försiktigt som möjligt.

Ja du har en poäng där. Lika bra att njuta av den fullt ut direkt än att spara nån tusenlapp

Av herc
Skrivet av Golvspaden:

Inge fara! Slog själv till på 77-tummaren. De brukar bli som lägst 25k men vem vet, den kanske blir ännu billigare på BF? Gjort är gjort och man kommer iaf ha sin TV så att älta för mycket gynnar inte en. Vet hur det känns dock. Man vill såklart itne betala för mycket.

Ett alternativ är att sitta på den ouppackad och skulle den bli billigare så kan du returnera/köpa nytt eller få mellanskillnaden i bästa fall. Beror helt på hur du lägger upp det ;).

Detta står hos Webbis:
Öppet köp i butik och på internet
Vi erbjuder 30 dagars öppet köp både online och i butik vilket gäller för privatkunder. Under öppet köp-tiden får du undersöka din produkt i den utsträckning som krävs för att kunna fastställa att den motsvarar produktbeskrivning och egenskaper.

BF är ju sista fredagen i November, så det är 29 dagar tills dess. Du lär få se erbjudanden lite före det också. Sitter du bara på varan utan att packa upp så är det helt ok att utnyttja ångerrätten under den perioden.

Du har rätt i att det inte är någon idé att älta. Jag har också tänkt tanken med att tiden för öppet köp inte hinner gå ut innan BF. Kanske får göra som du säger att inte packa upp den, eventuellt packa upp och hantera den extremt varsamt så den kan lämnas åter i nyskick.

Skrivet av Hao:

Tror inte det kommer gå ned mycket mer än så. Väntade också på en C2 42 för 9k men knappt någon återförsäljare som hade det i lager och tänkte då köpa C3, men hittade en C2 beg för 6k för några månader sen och tänkte att för det priset så är det värt risken för inbränningar.

Har satt det på en gasarm och är än så länge skit nöjd. Funkar bra med min 4070. Jag är inte så petig när det kommer till fps så kortet funkar fint till 4k gaming. Win + Alt + B om du ska toggla mellan HDR och SDR.

Jag har börjat spana lite på gasarm också. Vilken kör du med?

Av herc
Skrivet av Golvspaden:

Produkt: LG OLED C3 77" (alla storlekar rabatterade)
Länk: https://www.webhallen.com/se/campaign/10232-LG-C3-OLED-evo-Mo...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10292612
Pris: 24990 kr

LG TV på Webhallen är för ungefär BF-priser just nu. Fick mail om det som "Exklusiva Weekend Deals"

Tack för tipset! Jag slog till på en C3 42" för 10990:- som jag tänkt använda som skärm. Jag vet inte om det var ett bra pris eller om de eventuellt kommer gå ner ytterliggare på BF.

Min plan var egentligen att vänta till BF och hoppas på en C2 42" för under 9000:-, men ju mer det närmar sig så blir jag mer och mer tveksam till att det kommer finnas några C2 42" att köpa ens.

Jaja, det är bara att vänta och se om man gjorde ett misstag eller inte 🙂

Av herc
Skrivet av Homdax:

Ja, alltså, det beror ju på ett antal faktorer som kunde funka för personer av viss storlek men inte för andra.

Detta är ett ungefärligt tvärsnitt på vanlig svensk standard enochenhalvplansvilla

https://i.imgur.com/uUq8oEW.png

Takvinkeln kan variera lite, ofta mellan just 45 och 60 grader med det utförandet., men måtten stämmer hyfsat i övrigt.
95 cm från golv till vinkel där väggen bryts. 240cm takhöjd. Osv...

Tog några mått. Jag är 183 cm lång. Stolsryggen är 135 cm hög. När jag sitter i stolen blir det ungefär 137 cm totalt. Mina ögon hamnar på ungefär 130 cm sittandes. Skärmarnas överkant är nu på 120 centimeters höjd från golvet och borde vara högre, minst 125 cm (ögonhöjden och avstånd till skärm avgör). Bordet är 72 cm högt.

Tänkte rita in det i ovan bild, men hittade inget clipart på "gubbe i stol" som verkade stämma med mina proportioner och mått.

Men, det jag vill komma fram till är att det beror givetvis på personens storlek. Är man 170 kan man säkert klämma in sig bekvämt under snedtaket, man sänker då kanske bordet 5 centimeter och skärmarna och stolen några centimeter också för den delen.

Detta är ju anpassat för mig. Hade jag varit 190 så hade problemet blivit större åt andra hållet. Såvida man inte gillar att halvligga framför datorn förstås...

Ett alternativ kanske kan vara att dra ut skrivbordet från väggen så pass långt att skärmen kan stå där den ska på skrivbordet och att du kan ha den på rätt höjd?

Av herc
Skrivet av dennkan988:

<Uppladdad bildlänk>

Tja!
Jag har köpt min dator på blocket och har därför ingen aning exakt vilket chassi det är. Inga problem tills jag råkade krossa sidopanelsglaset.
Någon som vet vad det är för chassi och om man kan köpa nytt glas nånstans eller annan ersättare?:P

Det ser ut som ett P400S. Tyvärr har jag ingen aning om vart man köper reservdelar.

Av herc
Nytt bud: 300 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av herc

Användare: @Husramash
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Tangentbord Razer Blackwidow 2019

Positivt:
Bra bemötande. Betalade i förskott med swish. Svarade snabbt. Rekommenderas!

Slutbetyg: 5/5

Av herc

Annonsen är avslutad

Av herc

Sålt till Husramash

Av herc
Skrivet av Lunfi:

300 kr + frakt

Noterat!

Skrivet av Husramash:

330 kr + frakt

Noterat!

Vi kör till kl.20 ikväll så kan jag förhoppningsvis skicka det imorgon.

Av herc
Skrivet av Lunfi:

250 kr + frakt

Noterat!

Vi kör till måndag kväll och ser om det kommer in något mer bud.

Av herc

Razer Blackwidow 2019

Jag säljer ett tangentbord från Razer av modell Blackwidow 2019. Tangentbordet köptes 2019 och användes sparsamt under ungefär ett halvår då jag blev pappa strax efter inköpet. Ja det var ett spontanköp och klickljudet väckte min nyfödda flera gånger när hon sov och pappa behövde slappna av med något spel. Jag bytte till ett tystare tangentbord och nu har detta legat nedpackat i 3 år.

Brytarna är av modell Razer Green. Såhär beskriver Razer själva dem.

The classic. For those who want to feel and hear every keypress, the Razer™ Green Clicky Mechanical Switch features a tactile bump and distinctive click sound along with optimized actuation and reset points for best in class gaming and typing performance.

Läs hela annonsen här

Av herc
Skrivet av Baxtex:

Jag tänkte cappa på 45 men det går inte med Steam OS? Bara 60 eller 30?

Om du ändrar refresh rate så ändras stegen för fps cap. Många rekommenderar att köra refresh rate på 40 då det gör ganska stor skillnad mot 30. Du kan sedan cappa fps till 40, eller 20 för den delen.

Som sagt, 40Hz och 40FPS är ett bra mellanting mellan 30 och 60 då det "känns" mycket bättre än 30 och ger ganska mycket mer batteritid (och lägre ljudnivå) än 60.