Inlägg

Inlägg som seppo1337 har skrivit i forumet
Av seppo1337
Skrivet av zin:

Bordet verkar inte vara elektroniskt enligt bilderna. De kanske trodde du menade detta bordet? Hittade även ett 70x140 för 200kr mindre. Är någon tusenlapp extra för elektroniskt alltså, så undrar om det verkligen är värt det.

Ja, märkligt. Skickade länken till bordet till människan i chatten och frågade explicit om bordet var elektriskt. Ska ringa och dubbelkolla.

Av seppo1337
Skrivet av Apachi:

Vet ej om ovan är elektriskt? Här är ett annat, billigare bord, som tipsats tidigare (Är skivan för liten går det säkert att köpa en större och byta själv): https://www.komplett.se/product/1137152/datorutrustning/konto...

Jag hade samma fundering - kollade med supporten i chatten och dom menade på att det faktiskt är elektriskt. Let's see!

Av seppo1337

Har kikat på justerbara skrivbord lite överallt, visst känns det som att detta erbjudande från Jysk är ganska svårt att slå för priset? https://jysk.se/kontor/skrivbord/datorbord/justerbart-skrivbo...

Har lagt undan ett så att jag har tid att åka och kolla på det.

Av seppo1337

Finns det någon oslagbar deal på en skaftdammsugare någonstans? Är så jävla trött på sladdhelvetet på den gamla vanliga.

Av seppo1337

Till er som letar bluetooth-högtalare; Jag kollade på Marshalls Stanmore, men såg den något värre modellen Woburn för 2.195 hos Telenor: https://shop.telenor.se/catalog/details/18261/244645 - Jag gick till närmsta telenorbutik och fick då dessutom en rabattkod på 10% + fri frakt. Så totalt 1950 kr, typ.

Av seppo1337

Någon som sett en bra deal på en skruvdragare någonstans? Har kollat på Netonnet men där ligger priset på samma som förut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av seppo1337
Skrivet av Mojangbang:

@seppo1337:

Tack! Någon som kan bekräfta att det är det billigaste? Skulle kännas surt om det fanns någon under 2000.

Det är och kommer nog vara billigast. Billigast just nu på prisjakt också

Av seppo1337
Skrivet av Mojangbang:

Någon som vet vart det billigaste Xbox/Playstation finns?
Det billigaste jag hittar ligger på Xbox 2490/PS4 2700.

Jag köpte xbox + fifa för 2290 på netonnet.

Av seppo1337
Skrivet av Schn3id3r:

Inte sett någon Canon men följande spelar i typ samma liga:

Mediamarkt kör Nikon D7100 för 5990:- , http://www.mediamarkt.se/sv/product/_nikon-d7100-kamerahus-12...

Cyberphoto har ett gäng spegellösa på rea, bland annat Olympus toppmodell OMD E-M1 för 6990:- inkl. batterigrepp och dessutom 900:- cashback samt sony A6000 med kit-objektiv för 5490:- och 450:- cashback (det är det lägsta jag sett sedan i somras för Sony:n). Rajala har även E-M1 i paket med objektiv. Scandinavian Photo har 10% på alla kameror och objektiv men de brukar å andra sidan sällan ha låga ordinarie priser så med den rabatten kanske det bara jämnar ut sig.

Tack!! Ska kolla igenom dessa alternativ. Annars kommer förhoppningsvis fler erbjudanden upp under morgondagen.

Till ett tappra krigare som är kvar, det blir nog inte billigare än såhär, va? Ingen mening att vänta ut bättre erbjudanden, menar jag. : http://www.siba.se/spel-och-underhallning/xbox/xbox-one-konso...
Xbox + fifa + halo för 2490.

Av seppo1337

Har letat som en galning efter erbjudanden på några halvbra systemkameror men har inte hittat något alls ännu. Sjukt tråkigt. Försöker hitta typ en canon eos 700D/750D/70D men alla står i exakt samma prisnivå som innan. Tipsa gärna om ngn ser något bra erbjudande!

Av seppo1337

Nu är det dax att beställa! Dustins weekendrush har denna Lenovon; https://www.dustinhome.se/product/5010814146/z50-70

Om jag förstått specsen rätt ( vilket är ganska oklart. Suger på datorer tyvärr. ) Så är den väl otvivelaktigt bäst? Någon som har en snabb kommentar innan jag beställer? Snälla söta rara?

Av seppo1337
Skrivet av oxxyyd:

Den första går fetbort pga sin dåliga skärmupplösning.

Hm, okej. Tack! Har du möjligtvis någon åsikt om de andra två jag länkat?

Av seppo1337

Hjälp mig att välja laptop! Hittat 3 st. ( Surf/wordpress/excel/mindre krävande spel)

Hej! Gjorde en tråd i stationära datorer-forumet för någon dag sedan då jag trodde en stationär vore bäst för mig, men har insett nu efter lite om och men att en laptop kommer att passa mig oerhört mycket bättre.

Jag har tittat och tittat och kommer väl inte fram till något jättebra beslut. Som påpekat i rubriken så skall jag använda datorn mestadels till surfande/wordpress och olika word-program. Jag vill dock kunna spela några spel som t.ex Counter Strike/Minecraft utan att datorn lämnar in handduken. ( Samma krav som alla köpråd trådar, right? hehe..)

Har tittat på följande datorer:

1. http://www.inet.se/produkt/1972393/asus-x550ln-i5-8gb-500gb-g... Gillar Asus design - hittade denna som tips i en annan tråd. 8gb ram som går att byta upp till 16gb är väl rätt bra? Vad tror ni om mina krav på denna?

2. https://www.komplett.se/lenovo-z50-70-156-full-hd/825082#!tab... - Lenovo brukar väl vara prisvärda? Om jag förstått det hela rätt så har denna i princip samma 'komponenter' som de andra datorerna jag länkar - och är billigast. Kanske det bästa alternativet? Beror på hur den står upp mot mina 'krav' dock.. Vad tror ni?

3. http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/201742-a... - Acer med SSD ( vilket jag förstått är bra...? ) Lite väl liten skärm kanske.

Så den stora frågan är ju - vilken är den bästa datorn utav dessa? Om ni känner att jag är dum i huvudet för dessa val, så SNÄLLA tveka inte på att länka bättre alternativ!! Jag kan sträcka mig upp till runt 6200-6300 sträcket som mest.

Tack på förhand!

Av seppo1337
Skrivet av Relizent:

Om du ex. har ditt operativsystem lagrat på din SSD kommer datorn att starta inom några få sekunder till skillnad från en längre tid ifall du inte skulle ha en.
Den ökar dock inte prestandan i spel så om du har tajt budget är det inte något JAG rekommenderar att köpa, åtminstone inte än.

Alright. Låter ju som ett lyxtillägg typ. Påverkar inte direkt mig om datorn eller något program startar någon sekund snabbare. Tack för förtydligandet!

Av seppo1337

Perfekt! Tack så mycket för ditt bidrag! Vad jag har förstått så är SSD typ ett krav/måste ifall man vill ha en lite kraftigare dator, eller hur funkar det där? Det finns väl typ HDD och SSD? SSD'n cachar typ program man använder ofta och startar upp dessa fortare, eller hur har jag fått det helt om bakfoten?

Av seppo1337

Tack för era förslag! Ser bra ut. Kan egentligen inte kommentera eller avgöra vad eller vilka förslag som är bäst/bättre än andra förslag som ni kommer med, så skulle vara väldigt tacksam om ni slängde med en liten kommentar om bygget!

Och ja, jag skulle behöva ett OS!

Av seppo1337

Dax för en ny stationär! Budget ~ 5.000 - 6.500 kr. ( Surf/redigering/mindre spel)

Hallådär alla datorkunniga! Nu är det äntligen dax för en ny dator, har velat väldigt mycket fram och tillbaka mellan en bärbar eller en stationär, och har faktiskt inte bestämt mig riktigt ännu om jag ska vara ärlig. Av var jag har förstått så får man väldigt mycket mer värde för pengarna ifall man köper en stationär jämfört med en bärbar dock.

Jag är en rätt så usel datorkunskaps-människa, om det nu finns något som heter så. Jag gillar datorer, IT och liknande, men när det kommer till att kunna peka ut specifika saker såsom processor/grafikkort ETC, och veta vad som är bra och mindre bra är jag riktigt riktigt usel och okunnig tyvärr. Därför vänder jag mig hit!

Vad jag använder datorn till
Surfar, men ofta med många flikar uppe, i snitt typ 7-10.
Gillar att hålla på med wordpress/bootstrap ETC
Redigering i typ photoshop/sony vegas
Youtube
Ibland blir det även lite CS/CS:GO

Budget ~ 5.000 - 6.500.

Ja, det är väl egentligen bara det jag använder datorn till, och skulle såklart vilja bygga den 'optimala' datorn utefter dessa 'krav'. Försöka få det bästa möjliga för pengarna helt enkelt

Jag använder gärna INET's frimontering kampanj, så jag slipper göra det.

Tack så jättemycket på förhand!