Inlägg

Inlägg som Clasito har skrivit i forumet
Av Clasito
Skrivet av FX9:

Fast, 5080 kommer ju säkerligen också använda sig av GB202. Frågan är bara hur många SM som faktiskt används

Alla som blir perfekt framtagna blir 5090, resten blir 5080 (och kanske 5070*)

Känns mer troligt att GB203 används till 5080. Ska de hålla priset runt 1000$ krävs en betydligt mindre krets än GB202.
5090 lär antagligen blir som 4090, toppkretsen med ett antal SMs avaktiverade.

Av Clasito

Ska 5070 återigen ha en minnesbuss på 192 bitar så hoppas jag verkligen inte att den paras med 2GB kretsar. 3GB GDDR7 kretsar är fan minimum för ett kort runt 600$.

Av Clasito

Kul bevakning, goa swec vibes när det är lite mer casual.

Av Clasito
Skrivet av Sälen76:

Hur tror ni marknaden kommer se ut framöver? Är sugen på en 77", antingen B3, C3 eller B4 inom 6 månader. Kommer C3 komma ner lägre än 25k som den ligger på nu eller kan det vara värt att slå till på den nu under kampanj? Eller kan det vara värt att vänta på rea på B4 under BF istället?

En liten halvt ot fråga också, jag är osäker på om jag kommer ha möjlighet att sätta upp tvn på väggen. Blir det konstigt med en så stor tv som inte är vägghängd? Vad tror ni?

Sommaren brukar vara den sista självklara chansen till att få en bra deal på förra årets TV modeller. Det kan komma upp några sporadiska reor under hösten och BF men det är inget man bör räkna med.

C3 kommer antagligen inte sjunka mycket mer än 25k då den redan verkar ha bottnat under vintern/tidig vår (såldes väl för 16k om jag inte minns fel).

Skulle nog säga att B3<B4<C3 men de är alla ganska lika, speciellt B4 och C3 med tanke på att även b serien har 4st 4K 120hz portar.

Känner du för att vänta in BF så tycker jag du kan göra det i hopp om en bättre deal på 77” OLEDs. Annars är C3 för 25k fortfarande en bra deal sett till vad de brukar kosta.

Av Clasito

Att AM5 ska leva genom 2027+ känns ändå som ett tecken på att vi kanske får se ytterligare två nya generationer, alternativt en refresh på Zen 6. Det känns ju i alla fall bra att Zen 6 är så gott som garanterat nu.

Börjar bli lite sugen på att uppgradera min 5800x men kommer definitivt vänta in X3D modellerna. Bara hoppas att de släpps senast runt årsskiftet.

Av Clasito
Skrivet av Squallie:

Som du säger så är det dom själva som budat upp priset på rättigheterna så här högt. Dom tycker tydligen att det är värt det, återstår att se om slutkunderna håller med.

För mig som bara vill ha hockeyn så var ju detta något dåligt eftersom jag förmodligen kommer få betala för det även fast jag inte ens vill se det.

Det verkar dock som priset inte höjdes för CL, snarare crashade det totalt. TV4 hade nog aldrig för avsikt att förnya det och Disney har redan plockat Europa och Conference, fanns ingen konkurrens för Viaplay liksom. Olof Lundh tror att det handlar om ca 50% av vad förra perioden kostade. Med tanke på hur länge dessa förhandlingar drog ut på tiden så känns det troligt att budgivningen inte gick som UEFA ville.

Om priset för CL motsvarar deras kostnad för EL som löpte ut nu tror jag inte en prishöjning är på g. De höjde ju bara för några månader sedan också. Skulle en prishöjning behövas är det nog mer troligt att de säljer av några matcher till Amazon för att kompensera. Tror verkligen ytterligare en prishöjning på 100kr skulle se riktigt illa ut.

Av Clasito
Skrivet av Xeno88:

Är det verkligen en grej? Jag googlade lite och det verkar vara ett rykte som går men jag hittar ingen källa till det.

Jag tänker att det är rimligt att anta det eftersom varje panel är unik. Det kan vara så att det knappt spelar någon roll men det är svårt att verifiera om man inte har utrustning för det.

Av Clasito
Skrivet av Xeno88:

Jag pratade med LG angående min felaktiga subpixlar.

Blev erbjuden att skicka tillbaks tvn och få pengarna tillbaka eller service i hemmet.

Jag fick denna för ett ganska bra pris 15800kr med mecenat rabattkoden som jag inte tror man får använda flera gånger så de lutar lite åt service i hemmet.

Vad säger ni? Den är bara några dagar gammal.

Ett byte av panel innebär väl att kalibreringen från fabrik försvinner. Vet inte hur stor roll det spelar i praktiken men det är väl enda nackdelen jag kan tänka på.

Av Clasito
Skrivet av totte1015:

Finns inte längre.
Jag hatar allt och alla som länkar till skitsidan amazon.
Har ALDRIG hunnit ens ta del av något därifrån, blir så jävla lack

Det är sällan som amazons erbjudanden tar slut på några minuter så jag ser inte problemet. Visst, efter några timmar kan priset vara förändrat men är man fyndjägare får man räkna med att kolla flera gånger om dagen. Var istället tacksam för att folk ens tipsar om fynden. Med din attityd blir ju inte folk direkt uppmuntrade!

Av Clasito
Skrivet av miessi:

Kampanj på B3an 55" nu och jag är ute efter ny TV. De körde G2 tidigare och efter lite Google så ska G2 alltså vara bättre än B3.
Har en gammal Samsung LED idag så förmodligen kommer valfri tv vara en stor uppgradering men man vill ju gärna köpa något bra från början
Spelar inte och man sitter typ 3m från tvn som ska vara på väggen. Streamar, kollar film, tv serier och sport.

Vad tror ni? Köpa B3 och inte fundera mer på vad man kunde få från en G2 eller bör man gå någon helt annan väg?

3m är en ganska lång distans för 55”. Om du har budget och plats hade jag nog försökt gå upp en storlek.

Om 55” är ett måste är B3 för 12000kr helt ok men S90C för 13000kr är en bättre deal. Mer ljusstyrka i SDR och HDR. Finns att köpa via mecenat alumni, annars finns den för 13300kr hos samsung om du köper via deras Samsung shop app.

https://www.samsung.com/se/tvs/oled-tv/s90c-55-inch-oled-4k-s...

Av Clasito
Skrivet av Smurfen:

Ok, har dock sett att den inte är lika duktig på att skala upp lågkvalitativt material.
Dottern kollar en del på Youtube på klipp med varierande kvalitet annars är det mest streaming tjänster och kanske nån enstaka tv-sändning som tittas på.
Sen skiljer det 1 "årsmodell" mellan de två olika modellerna jag tittar på spelar det nån större roll, Samsungen verkar ju i alla fall vara bättre på ljusstyrkan än LG.

Det går att ändra lite settings för att få lite mer skärpa om du föredrar det. Även om LG är marginellt bättre så är det verkligen inte värt det över en större TV. I det här fallet spelar årsmodellerna inte någon större roll heller. Samsungen är verkligen den man ska köpa om man har plats för 77”, om den uppfyller dina krav i övrigt.

Av Clasito
Skrivet av Smurfen:

Sitter och velar fram och tillbaka på om jag ska köpa en 77" Samsung S93C eller en 65" LG OLED65C4.
Har idag en LG OLED65C9 som har börjat blivit grön i mitten om det är gul färg där så därför vill jag byta.
Förutom storleken är det stor skillnad mellan dessa modeller, är det nån som har sett dem sida vid sida?

Den större TVn helt klart. De är generellt ganska lika i prestanda men om du kan få en 77” QDOLED för samma pris som en 65” WOLED så är valet lätt: Samsung!

Av Clasito

Segt att vänta till hösten 2026 för PC… eller ännu längre. :/ Har iaf gott om tid på att börja uppgradera datorn.

Av Clasito
Skrivet av Fade:

Även att det blir bättre så är F1-TV otroligt dyrt i Norden i jämförelse med övriga världen och framförallt övriga Europa. 140€ per år i Norden medans det ligger på 19.99€-99€ i övriga Europa. Däremot om man jämför med vad man behöver betala för att se F1 via viasat så är priset en droppe i havet, men ändå dyrt (åter igen jämfört med övriga världen).

Edit: Gissar på att vårt dyra pris i Norden har att göra med att Viasat äger rättigheterna och de måste få en del av kakan.

Just sporträttigheter har ju sålts för sjuka priser i norden senaste 10-15 åren. F1 TV passar nog bara på att ha ett högre pris då de vet att vi gärna betalar mycket för sport. Den trenden har ju dock börjat avta och börjar peka nedåt senaste året. Senaste budgivningen av europeisk cupfotboll verkat ha sålts för mycket mindre än förra perioden. Kulmen är helt klart nådd och jag tror sporten får svårt att behålla många abonnenter om det inte sänks med flertalet hundralappar.

Däremot måste jag säga att F1 TV för 140 euro/per år låter fortfarande som en fullt rimlig deal. Det är väl 23-24 race och då ingår ju hela helgens spektakel. Inte ens 100kr per helg liksom.

Av Clasito
Skrivet av id_hunter:

LG B3 77" är på kampanj nu för 23 tkr.

Funderar på att byta upp mig från en 10 år gammal Panasonic-LCD (48"). Sitter 3 meter ifrån TV:n i ett hyfsat mörklagt vardagsrum. Uteslutande streaming av serier och film. Budget max 25 tkr.

Blir ju en rejäl uppgradering hur jag än gör men riskerar jag att ångra (storleksmässigt) att jag inte gick på en 85-86" (QLED) t.ex the Frame som också är på kampanj nu istället för 77" (OLED)? Hur hade ni gjort och varför?

The Frame är långt under kvalitén som en OLED erbjuder. Allt kommer kännas som en enorm uppgradering (storleksmässigt) från 48" så jag hade hellre valt den lite mindre men mycket bättre TVn i det här fallet.

Sen hade jag också övervägt LG C4 77" istället då den har sina fördelar med bättre ljusstyrka (mest i HDR) och fler 4K 120hz portar. Den finns hos LG för 25400kr efter att cashbacken räknas med.

Av Clasito
Skrivet av Smurfen:

Vart får du 19500:- ifrån, se bifogad bild hur det ser ut när jag är inloggad.<Uppladdad bildlänk>
På Webhallen kan man inte nyttja nån cashback, men är man medlem där så blir priset detta
<Uppladdad bildlänk>

Det finns en kampanj hos LG där du får 4000kr cashback plus rabatten på 20%. Efter alla avdrag blir det 19500kr men cashbacken tar ju en månad eller två innan den dyker upp på ditt konto.

https://www.lg.com/se/promotions/lgoledcashback

Av Clasito
Skrivet av Smurfen:

Om man är medlem i LG Club så var det nästan 5900:- i rabatt men sen hittade jag samma TV på Webhallen och de hade medlemspris på den där så då blev det 21990:- istället för 23600:-

Fungerar Cashback även hos Webhallen? Annars är det väl bättre att köpa den hos LG för 19500kr.

Av Clasito
Skrivet av Smurfen:

Sitter och kollar på LGs hemsida och ser att de har 20% rabatt på OLED65C44LA vilket innebär att den kommer att kosta 23532:-, det verkar ju vara ett rätt bra pris om man kollar runt på vad den kostar ute i handeln.
Är den värd dessa pengar, har en äldre LG 65" idag som har funkat bra men nu har den fått en grön fläck i mitten av skärmen när det är gult och det stör mig ofantligt!

Det är cashback på 4000kr också vilket gör det till en väldigt bra deal för att vara vid release.

C4 kommer vara mer ljusstark och mer korrekt överlag men det är antagligen ingen enorm förbättring. Paneldegraderingen som du har stött på är också mycket mer ovanliga nu, samma med Burn in.

Av Clasito

Skulle uppgraderat men LGs 240gz 1440p OLED var faktiskt en besvikelse sett till helheten så den åkte tillbaka. Tycker ljusstyrkan behöver ökas lite mer och bort med det matta filtret. Sen behöver de bara sänka priset med ~50% och då blir det en upgrade!

Av Clasito

Eftersom jag har bundet Allente i 1,5 år till så är det trevligt att F1 stannar kvar. Måste säga att jag är rätt förvånad dock med tanke på deras ekonomiska läge. Gött att fortsätta kunna höra Janne o co’s kommentering.