Inlägg

Inlägg som friden123 har skrivit i forumet
Av friden123

Nu har även jag kommit igång rätt bra med byggandet!
Dock upptäckte jag idag när jag testmonterade boxen att det fattas ca 1-2 mm mellan magneterna och "mittenskivan", se bild:

http://i57.tinypic.com/2w54sus.jpg

Hade tänkt köra kemisk metall bak på magneten för att fästa mot mittenskivan. Det jag undrar är om det är värt att sätta någon "distanslist" eller liknande mot ytterskivan för att få den att sitta tight mot mitten, eller om kemisk metall kommer att bygga nån millimeter så att det blir tight ändå? Vill ju inte att det ska bli "för tight" heller!

Av friden123

@euf0ria: Tack så mycket för svar!

En till fråga, är det någon som har tips på bra färg att måla lådan med? Hade tänkt bygga den av formplywood så något som fäster bra på detta!

Av friden123

Har bestämt mig för att bygga en standard boominator och efter att ha läst igenom denna tråd (och delar av den på diyaudio men den är ju så jäkla lång..) så har jag fortfarande några små frågetecken som jag hoppas att nån här ska kunna svara på!

1. Hade tänkt köra på Monacor MPT-001 diskanter från ljudia.se. Vilka motstånd är bäst att använda, måste man ha 47 ohms? Nån som isåfall kan tipsa om inköpsställe?

2. Är det standardmått på "basreflex-hålen" på sidan av lådan? Om inte hur räknar man ut hur stora dom skall vara?

3. Är detta https://3dwarehouse.sketchup.com/model.html?id=ed70429792f0ff... korrekt ritning till "standard" boominatorn? Den sketchup som länkas till på många ställen i denna tråden verkar inte finnas kvar..

4. Hade tänkt köra på en Maxamp20, samt skaffa en potentiometer till denna, men fattar inte riktigt hur man ska ansluta den till kretskortet.. Är det lödning som gäller?

Är ganska nybörjare på detta (vilket säkert märks på mina frågor) så väldigt tacksam på svar!