Inlägg

Inlägg som danieludd har skrivit i forumet
Av danieludd

4000 + frakt

Av danieludd
Skrivet av sweisdapro:

Kan verkligen en i7 6700 ha ddr3?

Skickades från m.sweclockers.com

Borde väl vara DDR4 kan man tycka?

Av danieludd

Nu verkar allt fungera. Fått till alla drivrutiner m.m.. Dock en sak som verkar skum. När jag håller skärmen rakt upp så vill dan ligga ned. När jag lägger plattan ner så vill skärmen stå. Finns det något sätt att kalibrera accelerometern eller ?

Stort tack för all hjälp jag fått hittills.

Av danieludd
Skrivet av Gandolforf:

Samma namn på min.
Om man trycker på den lilla meddelande-ikonen i nedre höra hörnet finns ett gäng snabbinställningar, bland annat "Rotationslås", har du kollat den?
Ursäkta om jag säger självklarheter

Det är mer jag som verkar korkad. 😃 självklart har jag kollat där. 'Rotationslås' existerar ej på min. Eftersom jag körde en Clean install så är det säkerligen någon drivrutin jag missat. Frågan är bara vad det kan vara då. 😊

Update, http://www.ondaforum.com/topic/725-auto-rotate-does-not-work-...

Samma problem. Har drivers men vet inte hur jag skall få dit dem? Har ingen meny alls som heter sensorer i enhetshanteraren. Någon som vet?

Av danieludd

Nu har jag kört en Clean install av Win10 på Laminan. Fungear rätt bra. Men skärmen roterar inte automatiskt längre? Får gå in i inställningar och ändra om jag vill ha den liggande eller stående. Någon som vet vad som kan vara fel eller om det är någon driv som saknas? Bildskärmen heter Allmän PNP-Skärm i enhetshanteraren. Vad heter era? eller är det grafikdrv?

Tack på förhand.

MVH
Daniel

Av danieludd
Skrivet av Gandolforf:

Liten uppdatering/varning...

Jag försökte återställa till Windows 8.1.

Eftersom jag hade använt USB för installationen av Windows 10,
krävdes att samma USB satt inkopplad vid återställning.
Dock kan plattan inte återställas på enbart batteriström, utan behöver
vara inkopplad till elkontakt.

Det verkar som om Windows 10 kommer att stanna på min Lamina,
om jag inte hittar en USB-hub så att jag kan koppla in både USB-minne
och laddare samtidigt. Hoppsan

Jag kör USB Hub hela tiden på laminan under installationen. Blir lite svårt att kombinera mus/tangentbord och usb pinne annars. 😊 laddaren sitter ju i egen ingång. Iaf på Lamina 8' som jag har. 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av danieludd
Skrivet av lasse_74:

Mkt surt
Testa med USB tangentbord och gå in i bios.
Kanske kan välja att boota till återställning därifrån.
Kommer inte ihåg om det var DEL som man skulle trycka på.
Tänk även på att deaktivera rapid boot (eller liknande) så du hinner välja bootenhet

Hoppas det löser sig

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för input Lasse. Del stämmer ja. Har stängt av secure boot och valt boot override men icke. Började fundera nu i efterhand om sdkortet skulle varit ntfs? Kört mitt som fat32. Tänkte om installationen kanske villa lägga allt i en stor fil och därmed krävde mer av c disken?

Har ändå grejat en hel del med datorer och hårdvara innan men känner mig nollad. 😊

Update: Kör en Clean install och blåser hela minnet nu. 😁 återkommer hur det gick sen.

Av danieludd
Skrivet av lasse_74:

Kan tillägga att jag efter återställningen inte anslöt till wi-fi och skippade uppdateringarna i installationsprocessen.
@danieludd hur mkt ledigt hade du på sd-kortet? Programmet behöver 9GB

Skickades från m.sweclockers.com

Ca 27gb. Är ett 32gb kort. Men när jag väljer det så säger ju installationen till mig att jag ändå behöver ytterligare 6,8gb på c-disken.

Försökte flytta lite också från återställningspartionen men det hände något i själva flytten när plattan startade om. Så den är typ brickad nu känns de som får väl sikta på clean install. Laminan har fastnat i recoveryloop bara, någon som vet hur man kan boota den i felsäkert läge eller göra en återställning utan att komma in i Windows. Känns som om jag provat allt som brukar funka på en vanlig pc. 😏

Av danieludd

Gjorde en återställning. Plockade bort alla appar, inkl Office. Plockade bort hiberfil.sys med PrivaZer. Ställde ner pagefile.sys till 200mb. Gjorde en usb sticka på min andra dator. Hade 8,3gb fritt innan jag startade installationen. Men Windows 10 installationen lägger ju massa filer på c: Disken. Så hade 6,1gb fritt när den började prata om för lite ledigt utrymme. Valde då sdkortet som extra men ändå behövde man tydligen 6,8gb fritt på c. Valde att inte hämta uppdateringarna under installationen. Kommer inte vidare. Finns inget mer att rensa?

Skickades från m.sweclockers.com

Av danieludd

Problem Win10 på Lamina?

Har försökt ett par gånger nu att installera Windows 10 på laminan. Men finns ju bara 5,5 gb ledigt på c innan man börjar installationen. När installationsprogramet startar lägger den ju filer på c driven så det blit endast 3gb fritt vilket är för lite så fastnar sen.

Någon som lyckats? Vågar man dra en clean installation och tömma disken innan eller någon som har lyckats på annat sätt?