Inlägg

Inlägg som oline8992 har skrivit i forumet
Av oline8992

@Yoshman:

Skrivet av Yoshman:

Sant att Cannon Lake ligger nära i röret. Dock har Intel i något läge nämnt att 10 nm processen kommer initialt inte nå lika höga frekvenser som 14 nm++ (den Coffee Lake använder). Så rimligen kommer Cannon Lake i första hand vända sig till =<15 W TDP bärbara och servers (räkna ut effekten per kärna hos de största server-kretsarna, de har långt mer gemensamt med bärbara än stationära sett till strömförbrukning...).

Detta är ju inget nytt. Även vid övergången till 14 nm fick man initialt lägre frekvenser. För överklockare gav ju länge 32 nm högre tak än någon senare nod, är först med 14 nm+ (Kaby Lake) som överklockare matchar 32 nm.

Nodkrympningar ger överhuvudtaget ingen automatiskt boost i frekvenstak, det fick man tidigare av en "lag" som kallades Dennard scaling (också känd som MOSFET scaling). Denna "lag" upphörde att gälla någonstans vid 65 till 45 nm.

Trevlig info. Har själv gått och undrat varför min polares i5 4690k överklockar bättre än min i5 6600k. Borde inte min 14nm skylake vara effektivare och kräva mindre ström och spänning än tidigare 22nm Broadwell kretsar? Han kommer lätt upp i 4.5ghz på 1.3 volt medan jag måste ligga strax under 1.4 volt?

Av oline8992

3e generationens 14nm? Det är väl ändå 4e generationens 14nm kretsar? Broadwell->Skylake->Kaby Lake->Cofee Lake.

4st.

Av oline8992
Skrivet av Zpnk:

Vilket av mina inlägg är det du tänker på? Helt lost nu jag

Hej.

Sorry du lade en bild med olika överklocknings resultat på en bild

Skickades från m.sweclockers.com

Av oline8992

@Zpnk:

Det är verkligen varierande resultat! Min 6600k kräver 1.39 volt med LLC 5 @ 4.5Ghz om jag kör mina 2666Mhz minnen(1.2v) i 2800Mhz (1.35v). Utan överklock på ram går det bra med 1.37V på CPUn. Hm undra vad detta har att göra med? Sedan är jag rätt intresserad av vad folk anser är stabilt? Jag har kört prime95 och OCCT Linpack och programmen ger mig inga errors men OCCT hänger sig några sekunder och sedan forsätter när min CPU har för låg volt eller om Ram är för pressade, detta brukar ske allt från (1 min till 15 min beroende på hur mycket undervoltad CPUn är). Så där är det även intressant att veta om fler varit med om detta, eller kollar ni enbart på programmets felbeskrivningar?

Av oline8992

Är inte Coffie Lake 4e generationens 14nm krets? Broadwell-> Skylake-> Kaby Lake och nu Coffie Lake? eller har jag missat hur dom räknar?

Av oline8992
Skrivet av Mynameislol:

Dags att bygga enorma delar då! Hade lätt köpt en dator som är dubbelt så snabb som allt som finns ute just nu men fast dubbelt så stor

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är att storleken är liten av en anledning. Prestanda i förhållande till temperatur och effektivitet. Större innebär mer plats men det i sin tur innebär mer värme och mer förlust/mer energi krävs.

Av oline8992
Skrivet av Lasergurka:

Vad som diskuterades var ju att det inte var ägaren till datorn (eller bilen som i det tidigare exemplet) som straffades, eftersom det inte gick att bevisa vem som använde den vid tillfället som lagar bröts, och ägaren (enligt tidigare resonemang) inte behövde berätta vem som brukat datorn (eller bilen) när brottet begicks undrar jag varför man skulle behöva kryptera datorn om de måste bevisa VEM som suttit vid datorn som gjort det, inte vem som äger och ansvarar för datorn i fråga. Att datorn använts för att begå ett brott blir ju i så fall ganska ointressant för mig om jag bara skulle kunna hävda att någon annan jag inte tänker peka ut använt den.

Tro mig, jag tycker också det här låter väldigt korkat, men gäller det med bilar ser jag inte varför något annat gäller datorer. Läs gärna vad kommentarerna handlar om innan du ber någon att inte vara dum.

Problemet är att det är du som måste bevisa dig oskyldig om misstankarna ligger på dig så kryptera hjälper inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av oline8992
Skrivet av Nixzore:

Det tror jag tyvärr. Men det borde ändå inte vara något att oroa sig över.

Förutom att du delar ut till andra medan du laddar ner..