Inlägg

Inlägg som madz9007 har skrivit i forumet
Av madz9007
Skrivet av McZlatanAndCO:

4000kr + frakt

Vi har en nuvarande ledare här. Eftersom jag mest är intresserad av att gå vidare i livet lägger jag "sluttiden" på 22.00 idag

Av madz9007

Testade läsa av loggfilen för batterihälsa, den rapporterar current capacity på 7124mAH (88,67%) och 211 genomgångna cyklar.
Det rör sig om WIFI-versionen.

Av madz9007

Har inga fysiska skavanker som jag kan se med ögat, och har tyvärr svårt att uttala mig om battertiden eftersom jag som max använder den en halvtimme per dag om ens det i dagsläget, vilket har fört oss hit :). Jag utgår från att skärmen klarat sig från under skärmskyddet.

Av madz9007
Skrivet av Gustenrocks:

Köpt 3 juni 2021.

Av madz9007

iPad Pro 11" A12z/128 GB med magic keyboard

Projektet att avapplefiera livet fortsätter, och denna är näst/sist på tur.
Köpt på elgiganten, kvitto finns vid behov i digital form.

Kan hämtas i Malmö, skickas varstans med PostNord (inom Sverige.

Läs hela annonsen här

Av madz9007

Annonsen är avslutad

Av madz9007

iPhone 13 Pro, 128 GB, charcoal

Säljer en iPhone 13 Pro köpt release för att jag nu (hoppas) att Pixlar inte går sönder i handen längre.

88% batterihälsa, bör vara intakt utöver någon teoretisk repa som inte syns på armslängds avstånd. Har haft skärmskydd och skal sen köp utöver 20 minuter för byte av det tidigare, så jag utgår från att skärmen är i bra skick men tänker att det är overkill att dra av det inför frakt. Visar det sig att skärmen inte är som den bör vara vid eventuellt köp kan jag såklart justera priset därefter.

Kan även kasta med en Apple-laddare och en magsafe puck eftersom jag inte har någon nytta av den senare och det ryktas att puckarna inte ger full wattage på tredjepartspluggar.
Men vem vet vad Apples controllers faktiskt gör?

Önskas andra bilder kan det såklart fixas, dock varning för fingeravtryck galore.

Digitalt kvitto från Elgiganten finns då köpet är kopplat till sådant konto.

Kan hämtas i Malmö eller skickas varstans.

Läs hela annonsen här

Av madz9007

Köpa gångjärn till Lenovotangentbord (legion slim)

Jag var smart häromveckan om kom fram till att det bästa sättet att fixa en trög returtangent var att poppa den för att rengöra under. Darwin Award i teknisk förmåga på den. Membranet etc. fungerar på den fortfarande, så jag undrar om något vet något rimligt stället att köpa nya gångjärn på? Lenovo vill ha hela datorn för service, och det verkar vilt overkill att bli utan dator i X-antal veckor för att ta sig igenom en sådan process.

Jag har spanat i laptopkey.eu för att det iaf verkar gå att hitta rätt sak där, men att säga att sidan ser "sådär" ut verkar vara att ta i.

Av madz9007
Skrivet av Skrotnisse92:

Varför? Genuint nyfiken, då jag velar mellan pro gen1 och pro gen2. Spara 1000kr, för lite sämre chip och sämre batteritid?

År 2022 låter Airpods Pro 1 väääldigt dåligt för priset, och batteritiden är typ 2/3 till 1/2 av samtliga konkurrenter i prisklassen.

Av madz9007
Skrivet av Printscreen:

Nu har ju Apple lagat allt man störde sig på i nuvarande Airpods pro, bara att lägga beställning när man kan då

Det är synd att man inte propert kan testa sådana saker innan köp. Gick från Android till iOS rätt nyligen, så även från Sonys WF1000XM4 till AirPods Pro (för jag tappade bort de förstnämnda ><). Smart-delen av Applelurarna är way ahead, men ANC, ljud och batteri kändes tre generationer bakom. Jag är inte helt säker på att Apple hinner ifatt på en generation.

Av madz9007

Stavning =/= grammatik.

Skrivet av towhatend:

Är du säker på att iPhone är det grammatiskt korrekta? Bara för ett företag vill att man ska skriva på ett särskilt sätt behöver det inte vara det korrekta.

Av madz9007
Skrivet av SAFA:

Kolla om det finns uppsvällda kondensatorer i switchen alterntivt nätadaptern.

Ska ta en kik innuti den när tillfälle ges. Just nu fungerar den inte med någon adapter, från random noname till Apple och Nintendos egen. Tack för tipset!

Av madz9007

Laga en vanilla Switch i Malmö.

Sambons Switch har sprungit in i error code 2101-0001, och lösningen på det verkar vara att skicka in den till Bergsala får att byta USB-port på den. Det… känns inte som det kommer ens likna kostnadseffektivt att ge sig på något sådan när den är fyra år gammal. Är det någon som känner till något ställe i Malmö som vågar sig på sådana reperationer?

Av madz9007

Ännu en anledning att pröjsa och aktivera private relay på alla sina iGrunks.

Av madz9007
Skrivet av wasted:

Trevligt, grattis till köpet. Hur känns batteritiden på den? Jag sitter på en Lenovo ideapadgaming och håller med dig om att det är lite bloat från Lenovo, är även nöjd med min laptop.

Jag satte igång "batteribevararläget" så den laddar till typ 60%, men därifrån har den väl typ 2-3 timmar i sig, närmre tre om jag kommer ihåg att switcha ner till 60hz. Sen brukar jag nog hålla mig närmre 90% brightness än 60% som folk gör i recensioner, men mediokert är nog svaret. Hade önskat att det fanns tre lägen på en MUX där det tredje var endast igpu.

Av madz9007

Nice, först OnePlus förra året och nu Samsung.

Av madz9007

En shutout till Legion Slim 7

Elgiganten säljer nu Legion Slim 7 för 13k i configen R5 5600H/3060 90W/512GB/16GB, så ungefär samma pris som för en TUF eller liknande med motsvarande specs.

Recensioner är knapphändiga, men jag köpte en ändå för att priset såg rimligt ut och nu i efterhand är allt över förväntan.

Builden är betydligt bättre än min tidigare Zephyrus M 2019 och Lenovos bloat är nästan ickeexisterande. Datorn kommer även med en MUX-switch, vilket var en extremt trevlig överraskning i prisklassen. Den låter även betydligt mindre under samtliga loads än sambons Blade 2020.

Summan av kardemumman: jag hade spenderat 13k igen, och om folk är på jakt efter något i den prisklassen som är lite premium och inte en tegelsten så kan jag starkt rekommendera ett köp.

Av madz9007

Trodde aldrig jag skulle säga det, men Elgiganten har haft bäst utbud 2021. Och har det fortfarande.

Edit: på laptopfronten och annan elektronik, inte komponenter generellt av uppenbara skäl.

Av madz9007

Verkar ändå rimligt att få lite konkurrens på marknaden efter att Nvidia gick apeshit med prissättningen under pandemin.

Av madz9007

Fungerande notifikationer, att kunna se vad larmet är ställt på via klockwidgeten utan att öppna och widgetar som inte bara är stora dumma knappar är nog det jag saknar mest.