Inlägg

Inlägg som hfghenke har skrivit i forumet
Av hfghenke
Skrivet av mrqaffe:

Varför på väggen när du kan sätta dem i väggen så tar de inget märkbart utrymme alls och det finns en del ganska bra inwallsystem.
https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalare/in-wall/

Har stenväggar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hfghenke
Skrivet av joakim99:

Vad har du för budget?

Beror på, kan tänka mig att lägga 10 nu och sen kompletera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hfghenke

Vad ska jag ha för ljudsystem i min källare

Tjena.

Håller på att slutställa min källare och ett rum ska utrustas med stor tv och ett bio/ljudsystem. Vad ska jag ha för ljudsystem, kommer spela , barnen kommer ha det som bio och spelrum, högtalarna ska sitta i taket eller på väggen och får inte vara för stora. Rummet är 4x3,5 meter.

Viktigt att receivern har AirPlay eller liknande så det går att streama från alla enheter. Jag hatar att kompromissa så jag börjar hellre med kvalitet och ett mindre antal högtalare.

Tack på förhand.

Henrik P

Av hfghenke

Har fått hem sakerna idag och konfigurerat upp routern. Har inte hunnit mer än montera en AP. Det blev följande:

2 st Unifi AP AC pro
1 st Edgerouter Lite

Sen har jag beställt Zyxel-switchen från annan leverantör den har inte kommit.

/ H

Av hfghenke
Skrivet av Neonodia:

https://www.senetic.se/product/ES-8-150W?gclid=CKe2l5KFrdACFU...
https://www.senetic.se/ubiquiti/unifi/ ser att aporna och resterande är billigare här.. Jag har använt mig av senetic förut och är bara nöjd med dom som leverantör.

Vad vinner jag på att köra Ubiquiti jämfört med den billigare Zyxel?

Av hfghenke
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ja, det gör det.

Precis som Neonodia föredrar även jag Pro-varianten men dessa kräver PoE+, dvs 48V. Edgerouter X SFP har bara PoE 24V. Så i Pro-scenariot blir du tvingad att använda medföljande injektorer. Och då är frågan om du inte klarar dig med Edgerouter X (utan SFP)?
Komplettera lämpligen med Edgeswitch EdgeSwitch™ 8-150w i stället för Netgear om man vill ha enhetlig och märkestrogen samt slippa injektorer. Dessutom klarar den VLAN för gästnätverk och Sonos om man så vill.

Den switchen verkar svår att få tag i Ubiquiti EdgeSwitch 24 finns men det är för mycket. ZyXEL har en GS1900-10HP som både stöder VLAN och PoE +. Åsikter på den?

Av hfghenke
Skrivet av Dr.Mabuse:

Tjänstefördelaren är en Layer 2 switch med separata VLAN för Internet (1 port) IP-telefoni (1 port) och IPTV (4 portar). En router är med andra ord nödvändig mellan tjänstefördelare och ditt LAN om du vill ansluta mer än en enhet/IOT.
Ubiquitis Edgerouter X och uppåt har brandväggsfunktion. Finns med PoE om du vill slippa en massa injektorer. Välj en modell med tillräckligt många portar om du vill slippa ytterligare switch.

Överkurs: ska du ha Sonos på det trådlösa så sätt dom på eget VLAN, dom "snackar" så mycket.

Tack! Det börjar närma sig beställning. Jag har ett 10-tal nätverksuttag som jag vill skicka ut nät i så jag kommer nog inte undan en switch hur jag än gör. Låt säga att jag börjar med 2 AP:s en för undervåning och en för övervåning, källaren är under renovering så den kan vänta lite, ska jag satsa på Unifi AP-AC Long Range eller PRO med dual band?

Om jag ändå måste ha en switch behöver jag väl inte ha en router som är matad med uttag? Kan koppla 3 AP på routern och sen vidare till switchen och vidare ut i nätverket. Borde kunna klara framtiden på följande:

1 st Ubiquiti Edgerouter X Sfp
3 st Unifi AP-AC Long Range
1 st Netgear GS108 Swich

Täcker det mitt behöv?

Av hfghenke

@mrqaffe:

Ok. Min tanke var att köra alla fasta uttag direkt från "tjänstefördelaren" och sen dra en nätverkskabel från fördelaren till en Edgerouter för mina AP och sen använda injektorerna som kommer med för att få POE.

Hur skulle du koppla?

Här är en länk till manualen för fördelaren:
Tjänstefördelarn

Av hfghenke
Skrivet av mrqaffe:

Använd kabel till allt som verkligen inte måste köras med wifi när du har ett riktigt nät byggt, Ubiquiti gör annarsd bra ap också så köp en 3 pack.

Ungefär så jag tänkt. Frågan är om jag behöver en router. Fiberdöretaget har installerat en "tjänsteföedelare" med 8 portar kan man koppla en POE switchtill den och bara köpa AP:s tro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hfghenke

Router med repeater eller access-punkter i trevåningshus för maxat WiFi?

Har just fått in fiber i kåken och håller på att bestämma WiFi-lösning. Huset är ganska stort, källare + 1½ plan varje plan är på ca 90 kvm.
Vi kommer använda wifi på alla plan både för streaming, surf, jobb mm mm. Jag var helt inne på en monster-router från början men nu har jag snöat in på en router utan WiFi och AP istället, Unifi verkar riktigt intressanta.

Viktigt för mig att apple-tv, chromecast, sonos mm fungerar. Har tidigare kört smart-plugs och jag HATAR dom! Jag har nätverksuttag i nästan helt huset, men allt dirigeras från källaren så routern behöver stå nere i källarn.

Vad tror ni jag behöver för att ha ett riktigt stabilt och snabbt WiFi? Har små barn som snart blir stora så det kommer bli viktigt att jag kan kontrollera deras upptid, sidor mm.
Jag ska enligt fiberleverantören kunna kräma ut 1000 mbit/sek från fibern men har i dagsläget valt 100/100

Tack på förhand.

Henrik P