Inlägg

Inlägg som crt har skrivit i forumet
Av crt
Skrivet av Von_OttO:

Du får med en skötselguide med exempel på hur bilen får se ut etc
Sen borde du väl aldrig kunna få betala mer än vad självrisken på din försäkring kostar för åtgärdandet av fel på en leasingbil.

Skickades från m.sweclockers.com

Enligt en bekant som jobbar som verkstadschef på en bilfirma så är det inte särskilt ovanligt att folk får betala 5-siffriga belopp när de lämnar in bilen. Kan säkert skilja mellan olika avtal men ändå värt att vara medveten om.

Av crt

Jag köpte mig en Saab 9-5 -01 för 23 000 för snart 7 år sedan. Den tuffar fortfarande på med ett snitt på kanske 2000 i underhåll/år. Inte särskilt rolig men en för sitt pris, tyst och bekväm bil som jag fortfarande trivs bra med. Använder den främst som vinterbil men kör den även av och till under resten av året då samåkning blir ett problem i min tvåsitsiga sommarbil.

Av crt

Så här ser det ut just nu

AMD Ryzen 7 1700X - 8C/16T, 3,4/3,8GHz, 4MB L2 1st à 2799 kr

ASUS PRIME X370-PRO - ATX / X370 + Spel 1st à 1390 kr

Crucial MX300 275GB M.2 1st à 999 kr

G.Skill Flare X 16GB (2x8GB) / 3200MHz / DDR4 / 1st à 2290 kr

Noctua NT-H1 Kylpasta 1st à 89 kr

EVGA G2 650W 929kr 1st

Någon cpu kylare 3-500:-

Av crt

Jag skulle personligen inte betala för en leasingbil. Jag är dock inte särskilt noga med att köra en nyare bil. Jag gillar bilar men mina nyaste är båda från 01 (sommar och vinterbil) Vinterbilen, en Saab 9-5 köpte jag för 23 000 för 7 år sedan och den rullar fortfarande på med kanske 2000/ år i underhåll. Nu bör den sannolikt bytas ut om något år men besiktades med blankt papper senast. Ska bli intressant att se hur det går nästa gång

Var beredd på att få betala för eventuella skador på en leasingbil när du lämnar den. Bedöms den som onormalt sliten kan det bli dyrt.

Av crt
Skrivet av Peppar2014:

Ja, minnen med Hynix minneskretsar går inte över 3000MHz.

Detta trots att de är listade som 3200? Tack för tipset!

Av crt

Med tanke på att över 80st läst och bara en svarat antar jag att övriga tycker att det ser ok ut?

Av crt
Skrivet av molliz:

Byt minnen till g skill flare x cl14 3200mhz om du ändå ska lägga pengar på minnen. Köp också ett bättre nätaggregat

Går g-skill att köra i högre hastighet? Vilket nätagg rekommenderas? G2?

Av crt

Ryzen bygge Verkar detta vettigt?

Jag har plockat ihop ett litet kit som jag vill ha åsikter på. Verkar det vettigt? Vad skulle du ändra på? Nej allt kommer inte att köpas på inet men gillar deras kundvagn. Priset kommer att bli lägre. (Ca. 8000:- på webhallen) Datorn kommer inte att spelas på i dagsläget i alla fall. Vet att den är way beyond mina faktiska behov rent prestandamässigt men tanken är att den ska rulla på ett antal år framöver.

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11068440/

Chassi och gpu finns redan

Av crt
Skrivet av lord_vasagos:

Hej hade inte riktigt tid att göra en kundvagn förut men så här är en bra budget dator som kostar vad du tänkt att lägga
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10442475/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10442475/
Den är väl balanserad enkel dator som klarar alla spel även om man kanske får skruva ner lite i vissa titlar så presterar dom väldigt bra för pengarna har ssd så datorn känns rappare och det enda som fattas är windows vilket man kan köpa för runt 1000/1100 kr på inet men finns nycklar att köpa för nån hundring om man kollar runt lite på nätet

Det jag menade med prisjakt är att du kan kolla delar och e.v byta ut om dom är billigare på andra ställen då kan du tjäna någon hundring här och där men är oftast inte enorm skillnad och är man är redo att kolla lite olika märken och alternativ som passar och optimerar du det bra hittar en billig windows nyckel så kanske du kan ta ett starkare grafikkort som 1060 ...men datorn är bra som den är med

Här kan du se hur den presterar och släpper man settings lite så kan man få ganska mycket högre fps om man så önskar
https://www.youtube.com/watch?v=eyD1Eh9mQAg&t=240s

Nästan identisk med "mitt" bygge fick dock grönt ljus från köparen att lägga på 500 till ett 1060

Skickades från m.sweclockers.com

Av crt

Pratade med killen som ska ha datorn idag och han var villig att lägga till de 500 som fattas till ett 1060 och behålla ssd:n. Någon som har invändningar, tips innan beställning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av crt

Funderar på att skippa ssd och köra på ett 1060 istället.

https://www.dustinhome.se/product/5010970759/geforce-gtx-1060...

Av crt
Skrivet av Chris_Kadaver:

Varför köpa windows med en så låg budget? kör bara oregistrerat istället och köp oem-kod när du får råd för 200 spänn? Dessutom såldes GTX 1060 med 6GB vram för 1800:- på elgiganten nu i helgen. Vet inte om den finns kvar. Men med den vetskapen känns inte 1050 ti speciellt lockande?

Så man kan köra win 10 oreggat? Hur länge då och med vilka följder? Jo jag har hört talas om de "gråa" nycklarna. Har ingen erfarenhet av 10:an själv. valde att hålla fast vid 7:an på min ena datorn och kör linux på den andra. Ett 1060 för 1800:- låter absolut som en bra deal. Synd att vi missade den. Kollade just elgiganten.se och hittade inget där.

Av crt

Datorbygge för ca 6500 inkl win 10

Hej!

Jag har fått äran att hjälpa min systerson med ett datorbygge. Budgeten är satt till 6500 inkl win 10.
Har satt ihop ett system som jag skulle vilja ha lite åsikter och tips kring. Hur kan jag optimera ytterligare ovs... Hans avsikt med datorn är att kunna köra diverse spel på den. De som nämndes var cs go, LoL, och några andra titlar jag inte lade på minnet Han kommer säkert även vilja kunna köra lite tyngre spel också.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10440293/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10440293/

Av crt
Skrivet av john00133:

Negativa med telefon försäljare:
1, lurad! Jag blev lurad på en telefon som jag inte ville ha jag sa ja vad är det för en telefon och då berätta han och jag sa nej tyvärr jag är inte intresserad av den. två dagar senare låg en räkning på min nya telefon... När jag ringde och skällde ut företaget sa dem att han Nicklas som sålde den till mig nyss slutat och att jag helt enkelt fick betala för mobilen... ( Sålde den och betalade hela i en klumpsumma)

Nu är jag några år äldre men det där hade jag bestridit på en gång. Hade absolut inte accepterat att betala för något jag ej beställt för att "säljaren har slutat"

Bestred en 2:a på bilbesiktningen om att mina dämpare var helt stumma, vilket de inte är. De är hårda men inte stumma. Fick rätt och den gick igenom Har senare besiktigat med samma dämpare utan problem.

Av crt
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Om jag är intresserad av att köpa något så inväntar jag knappast att någon ska ringa upp mig, då kollar jag själv. Är jag inte intresserad vill jag inte bli störd och tjatad på.

Är lyckligt lottad så få försäljare ringer mig. Senast var det en herre som lovade att han kunde sänka mina lånekostnader. Jag svarade att det kan du inte men han insisterade på att han kunde sänka dem. Jag frågade hur han kan sänka 0kr i lånekostnader, om de var villiga att ge mig pengar?

Detta kunde han inte svara på utan ursäktade sig och lade på

Edit: Har även en bekant som en kort period jobbade inom teleförsäljning. Denne fick under sin "utbildning" lära sig att det krävdes 5 nej från den potentiella kunden innan de fick avsluta samtalet.

Av crt

Har lyckats "återuppliva" datorn jag trodde var död som fick mig att leta nytt! Tack linux live!

Jag har varit tvärsäker på en intelprocessor pga tidigare erfarenheter med amd. Kanske värt att avvakta och se hur ryzen ter sig?

Av crt

@ragequit:
SSD är givet men det har jag redan. Chassi finns också. i7? Nu ska du inte få mig på dumma tankar

Av crt

Jag har suttit och kikat lite till. Anledningen till att jag bytt moderkort är främst att toslink känns trevligt då jag sannolikt kommer koppla den till min förstärkare. USB-c är också ett plus i kanten

Just nu tänker jag mig följande:

ASUS PRIME Z270-A 1590:-
https://www.inet.se/produkt/1900172/asus-prime-z270-a?utm_sou...

i5-7600K Kaby Lake 2490:-
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/processor/intels...

Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz Fury Black 699:- (Fortfarande ev 16 här)
https://www.inet.se/produkt/5316406/kingston-hyperx-8gb-2x4gb...

EVGA PowerSupply (PSU) SuperNOVA 650 G2 650W 949:-
https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/225572-evga_...

WD Blue 1TB 7200rpm 64MB 629:-
https://www.inet.se/produkt/4304280/wd-blue-1tb-7200rpm-64mb?...

be quiet! Pure Rock 349:-
https://www.inet.se/produkt/6308873/be-quiet-pure-rock#specs

@lorgix

Tja den kommer användas som min vardagsburk med allt vad det innebär (förutom spel) Jag är väl medveten om att jag bygger en rappare burk än vad jag behöver. Planen är att jag ska kunna uppgradera med ett grafikkort om andan faller på samt att den ska snurra ett antal år.

Av crt

Någon annan som vill bidra med sina åsikter innan jag lägger en order?

Av crt

Hej Kopperkatt.

Det är jättebra att du ber om hjälp. Jag är fel person att hjälpa dig bygga ihop något prisvärt men det moderkortet du har valt är för AMD processorer, dvs det passar inte till den skylake som du har valt.