Inlägg

Inlägg som d-man2003 har skrivit i forumet
Av d-man2003
Skrivet av SaltyLiquorice:

Ägnat de senaste dagarna åt att konvertera min electrolux exp34u338cw till en med dubbla slangar. För att göra detta använde jag mig av ventilationsrör och diverse kopplingar samt en vanlig förvaringslåda. Efter mycket om och men installerade jag slangarna på mdf-skiva i min vädringslucka. Märkbart direkt är att undertrycket är mycket lägre nu och att acn kyler bättre.

Frågan jag ställer mig är om jag har gett för lite utrymme till frånluften. I skrivande stund blir metallen på utsidan av vädringsluckan 65.7 C. Är det någon som har en kommentar på om detta är på tok för varmt för intilliggande träpanel och om de inte åtgärdas kan riskera brandfara? Läste att trä antänds vid 300 C och isf bör det inte vara någon fara. Någon som har några kommentarer? Det som går att åtgärda är att flytta på isoleringen jag lagt mellan kall och varm sidan inuti luckan. Skulle kunna ge varmsidan några ytterligare cm.

Edit: Har fått lite frågor vilka delar jag har använt, lägger till de viktigaste komponenterna nedan.
Slang
Inloppsrör En monterad på förvaringslådan och en på mdf-skivan. Borrade 4 hål och la tätning mellan metallen och mdf-skivan.
Dimensionsövergång användes för att gå mellan den inkluderade ac-slangen och mdf-skivan.

Bifogar lite bilder på hur jag gick tillväga.

https://www.forumbilder.com/images/2020/07/02/20200702_202638.jpg
https://www.forumbilder.com/images/2020/07/02/20200702_202648.jpg
https://www.forumbilder.com/images/2020/07/02/20200702_202840.jpg

Precis införskaffat mig en EXP35, men bara hunnit testa snabbt än så länge. Var inne i tankarna på att ge mig på att modda för två slangar. Men tyckte att den sög in luft framförallt i det övre gallret, inget du känner igen?

Av d-man2003

Oljud och portabel AC verkar ju vara en djungel minst sagt... Givet att man bor i lägenhet och har grannar, upplever ni något problem med oljud vid själva utblåset i fönstret?

Sett något skräckexempel bland recensioner att man var tvungen att göra sig av med den pga. klagomål från grannar. Kommer dock inte ihåg om det var själva maskinen eller utblåset.

Fastnat för tanken att göra en chansning och go all in på en 14000 BTU Andersson ARC 3.7 wifi från NetonNet - Någon som har ett konstruktivt omdöme att ge?

Vet att det är lågbudget, men hög prestanda på pappret, så hoppas att det jämnar ut sig. Sett t.ex. bland recensionerna att någon testat både den och Wood’s AC Cortina Silent 12K, där valet föll på Andersson. Alternativ två är Electrolux som verkar få gott omdöme här, men den känns ju lite tråkig.

Av d-man2003

Gamla prisjakt verkar ju finnas tillgängligt?

https://classic.prisjakt.nu/

Av d-man2003
Skrivet av Mr Steed:

Inte Larry, en helt annan typ av spel. Som sagt bilden är lite elak då den inte är från själva spelandet utan lobbyn innan du börjar

Trodde nästan jag var på rätt spår utan att vara helt säker.

Av d-man2003

Inga på (för) lång tid, blir nog att börja om snarare.

Av d-man2003

@Mr Steed: Larry?

Av d-man2003
Skrivet av twit:

Nej problemet ligger naturligtvis i vilka switchar mustillverkaren väljer att använda. Då det är en komponent som går loss på några kronor stycket är det lite tjorvigt av SteelSeries att köra på en med noterbart hög felfrekvens.

Samma problem för en rival 310 inköpt 2020...

Någon som kan rekommendera liknande mus där man inte behöver prova tre innan man får en problemfri?

Av d-man2003

konstig bild på ATi-drivrutiner

Häj!

Idag när jag skulle starta datorn märker jag att bilden är helt konstig men den är hur bra som helst i BIOS och utan drivrutiner!

Titta på http://www.yepa.net/m1cke/knep.jpg (400kB) och säg vad ni tror vad som är felet...
Bilden tog jag på min dator med "Print Screen"...

Är det grafikkortet? Är det drivrutiner (har testat nästan alla utom 3.10, hade 3.7 som funkade bra till det blev konstigt)? Är det någon som haft eller känner igen problemet?

Tacksam för svar!