Inlägg

Inlägg som Veaser har skrivit i forumet
Av Veaser

Bygga ny dator, behålla diskarna med Windows 10.

Hej jag vet inte om detta skall ställas här eller i kategori lagring.

Jag har i dagsläget en burk med två SSD med hela mitt liv lagrat (ja jag har inte varit smart nog att lägga mycket i molnet). Jag har Windows 10 Professional som jag fick igenom min gamla Windows 7 licens när jag uppgraderade rubbet hos Microsoft. Så på datorn har jag alltså Windows 10.

Nu är min plan att bygga en ny superdator, men viljan är att behålla diskarna. Windows 10 skall väl bara gå att ploppa in i en ny burk och den skall väl kunna hitta ny hårdvara utan svårare problem? Värre var det med Windows 7 vill jag minnas. Men innan jag tar mig an ett sådant projekt vill jag dubbelkolla.

/Veaser

Av Veaser

Lagra över program och filer mellan diskarna

Hej,

Jag har i imitt system en SSD för OS och en HDD för all tänkbar lagring vad gällande film, spel och program. Nu är det så att jag var trött på det ständiga surrandet så jag bestämde mig för att köpa en SSD-disk i samma lagringsmängd. Den är på plats och allokerad.

Nu är min fråga som jag är lite osäker över. Många instruktioner på nätet uppger att det "enda" man behöver göra är att copy-paste:a från ena disken till den andra. Min fråga är om det är så pass enkelt med installerade program. Jag har t.ex hela mitt STEAM på HDD:n med allt vad gällande spel beträffar. Om jag nu copy-paste:ar, kommer då spelen starta upp som de skall? Måste jag eventuellt ominstallera program och spel här nu?