Inlägg

Inlägg som Moffell har skrivit i forumet
Av Moffell
Skrivet av izzie:

Ikeas nya stora är faktiskt orimligt skön. Påminner om min gamla Steelseries XL(?) som höll på att återgå till kolatom-stadiet.

https://www.ikea.com/se/sv/p/lanespelare-spelmusmatta-svart-6...

Köpte den större varianten för nåt år sen. Definitivt mycket pang för pengarna.

Av Moffell

Kan varmt rekommendera en Osprey Apogee. Fack för laptopen i huvudpåsen, sekundärpåsen har fack för pennor, huvudvärkstabletter etc, plats för flaskor i sidofacken och är gjord i hyfsat grovt tyg så den faller inte ihopa som en säck. Åker skidor med den då den sitter fantastiskt bra på ryggen (Är 185cm lång) och pendlar med den till jobbet där det rejäla handtaget gör livet så mycket smidigare.

Ärligt talat ett av mina bästa köp nånsin.

https://www.hardloop.se/produkt/24029-osprey-apogee-reseryggs...

Av Moffell

Det var ju för väl det. Höll på att vrida ögonbrynet ur led när jag såg de första siffrorna.

Kan förmodligen ändå finnas en marknad. Den är trots all tyst och flyttar luft samt har en viss estetik. Somliga gillar ju RGB, lite bling bling metall kanske funkar för andra.

Av Moffell
Skrivet av Parmenides:

Stevia tycker jag också är riktigt dåligt. Testade proteinpulver sötat med Stevia och det var riktigt illa, men inte som du beskriver utan det var så att sötman nästan saknades helt. Smakade lite löv, ungefär. Den där brännande känslan kanske uppstår om de blandar i så mycket att det rent teoretiskt borde smaka sött?

Jag tror inte det. Hade en del kompisar som gick stenhårt in i GI dieter av alla de slag och blev därmed utsatt för diverse experiment vid ett antal tillfällen. Reagerade varenda gång. Kör på med vanligt socker i bakverk istället, läsk blir det så sällan ändå så det spelar ingen roll.

Av Moffell

Kan inte med sockerfri läsk, har en himla konstig eftersmak oavsett vilket sötningsmedel som används. Den värsta syndaren är dock Stevia. Hela munnen brinner när jag konsumerar något sötat med Stevia fast istället för hetta så är det isande också. Sån jäkla märklig upplevelse, svår att beskriva.

Av Moffell

Så länge människan bakom rösten får betalt så har jag inget problem med det här.

Av Moffell

LatencyMon kan hjälpa till att hitta felet men kan kräva lite läxläsning innan man drar nytta av det. För mig hjälpte det med att hitta orsaken varför mitt nätverkskort laggade ur nåt fruktansvärt. Felet kunde tyvärr bara avhjälpas med att byta grafikkortet.

I ditt fall skulle jag nog börja med att stänga av några startup program som HP garanterat har igång. Peripheral (mus, kamera, RGB etc) program som uppdaterar sig själva i bakgrunden är ett jädra gissel som kan ställa till det.

Av Moffell
Skrivet av ipac:

?
5700/5700XT har ju stått sig väldigt bra (och 6700XT har ju inte varit nått dumt köp heller). Och det är ju efterföljare till dessa vi sitter och väntar på nu.

Jo det är en mycket märklig take som känns historielöst. Polariskorten från 2016 har ju stått sig löjligt bra och dom var dessutom prisvärda jämfört med dagens försök till rån.

Av Moffell

Hade satt undan till en buffert på 200k (Bilreparation, nya vitvaror, TV etc). Investerat 100k i Braincool och 200k i nån indexfond som får stå till pensionen.

Av Moffell
Skrivet av Sveklockarn:

ReBAR har nog inte den betydelsen man kan tro. Jag har stöd för det på mitt moderkort men har deaktiverat det eftersom det gör ett antal spel ospelbara p.g.a. olika former av stuttering. Jag försökte kolla upp det lite häromdan men det enda jag hittade var en massa Reddit-trådar om andra som hade samma problem på datorer med helt andra konfigurationer än min.

Intel ARC är annorlunda, du halverar prestandan med en jäkla massa stutters om det inte är aktivt. Var en omtalad grej när kortet lanserades men det blev kanske överskuggat av de dåliga drivrutinerna.

Av Moffell

Inte bara det. Många kort från den perioden (1060/Polaris) sitter på moderkort med PCI 3.0 utan stöd för rebar. "Budgetkort" nuförtiden kommer med smala PCIE bussar som kan ställa till det för prestandan.

Syrrans grabbs dator skulle funka utmärkt med mitt 6700XT men ett ARC kort skulle nog funka sämre än med hans nuvarande Polariskort tex. Hade kunnat bli en rolig om än smal uppgraderingsartikel.

Av Moffell

Som sagt, har inte koll på vilka processorer som funkar bäst för Ableton. Vill bara flagga för att "Mest maxade processorn" är applikationsberoende och du har en hel del pengar att spara om det egentligen är en Ryzen 7950X som är lämpligast då du minskar strömförbrukningen och kylningskraven avsevärt. Vet att Cubase föredrog Ryzen 5000 över Intel 12 serien till exempel.

En 240 AIO är ganska klen for en 13900 CPU och du får plats med både 280 och 360mm AIO i den lådan förutsatt att du monterar den i fronten. (Skitsnygg låda förresten, hade nog valt samma om jag byggde nytt idag)

Av Moffell

Har aldrig sysslat med musikproduktion och du skriver heller inte vilket program du använder, har du kollat upp benchmarks som är relevanta för dig? 13900 KF är en ruskigt dyr processor och det vore dumt att köpa något bara på känsla.

Finns rätt mycket pengar för dig att spara bara på en cpu som är mindre törstig så att du kan droppa ner till ett 850W nätagg. Sen skall du inte ha en 240mm AIO. 280mm minst eller en Noctua D-15 (Som kostar 800 spänn mindre.)

Av Moffell

Tycker det låter som en vettig prioritering

Av Moffell
Skrivet av Oktay:

Låter som mer krävande spel än tex Fortnite som gudsonen spelar 😅

Jo det kanske det är. Har fortfarande svårt att svälja grafikkortpriserna och den svaga kronan, snål som man är, så över 5k för ett 2 år gammalt kort svider rätt rejält. Ett 6700XT ger ju onekligen lite utrymme när det kommer till prestanda i Fortnite. Ett 6600 är nästan 2000kr billigare och borde klara av Fortnite ganska bra inbillar jag mig. Kanske värt att kolla upp?

https://www.inet.se/kategori/168/amd-radeon?filter=%7B%22quer...

Av Moffell

Har mer eller mindre samma grejer i min burk kopplat till en 27" 1440 skärm. Är helnöjd med prestandan i dom spelen jag spelar*. Kommer nog att sitta med den här datorn i ett par år till som det känns idag.

*Spiderman remastered, Midnight suns, Horizon Zero dawn, Jedi fallen order, Diablo 4 betan, WOT, Bannerlord etc etc.

Av Moffell

Byt ut minnet till 6000 Mhz. Bara 150kr extra just nu och gör faktiskt en hel del på nya 7000 serien.

https://www.inet.se/produkt/5304791/corsair-32gb-2x16gb-ddr5-...

Noctuafläkten kan du skippa till den lådan. Du har chassifläktar så det räcker och blir över.

Personligen hade jag skippat 240 MM AIO för en duglig luftkylare. Tycker dessutom att Corsairs fläktar låter _fel_

Av Moffell
Skrivet av ztenlund:

Asså, ser bara framför mig hur fingrarna slamsas sönder när han håller fläkten på det viset. Om nån av mina killar på jobbet hade gjort nåt sånt korkat så hade jag klockat dom.

Av Moffell

Pendlar 80 km om dagen på ett olycksdrabbat avsnitt av E6:an.

Måsten för mig är:
Golfklass eller större. Bättre komfort och allmänt säkrare.
Automatlåda. Det är en mardröm att hålla på med kökörning efter en olycka med manuell låda.
Farthållare.

Nice to have:
Adaptiv farthållare. Finns varianter för kökörning. Oerhört skönt och stressreducerande.
Autobroms.
Blåtand. Skönt att streama poddar i bilen.

Det absolut viktigaste:
Oavsett vad du väljer så skall du alltid ha bra däck på bilen som är rätt för säsongen.

Av Moffell

Framgår inte av din beskrivning. Fungerar windows normalt med grafikkortet kopplat till monitorn eller bara med det integrerade?

Om ifall det är på det förstnämnda viset:
Det kan vara så att du har "fast boot" (eller liknande) aktiverat för snabbare uppstart av datorn så att du bara kan nå BIOS genom att avsluta windows på ett särskilt sätt.

https://www.windowscentral.com/how-enter-uefi-bios-windows-10...