Inlägg

Inlägg som Hinkjefel har skrivit i forumet
Av Hinkjefel
Nytt bud: 5 000 kr Börjar väl här då, bor i Linköping och kan troligen hämta eller mötas upp på lämplig plats.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Hinkjefel

ThinLinc är rätt smidigt, använder privat och även på jobbet.

https://www.cendio.com/thinlinc/download

Edit:
Insåg nu däremot att det kanske inte fungerar så som du vill ha att använda redan befintlig session, så kanske blir lite fel.

Av Hinkjefel
Skrivet av Heztio:

jo jag va inne på något i den stilen, men hur gör du med själva lagringen där? för en sån miniPC har ju inte så mycket plats för lagring, 1 nvme och 1 2.5"?

Kör inte så mycket lagring, och den jag kör är jag beredd att förlora om det skulle vara så illa att något händer. Men kör idag med 500GB nvme för VMarna och 2TB 2.5" ssd för lagring till VMarna. Tänker att om jag vill expandera i framtiden så köper jag en NAS jag kan sätta någonstans och delar ut NFS-shares eller dylikt.

Av Hinkjefel

Jag kör allt sånt där på olika VMar under Proxmox på en Asus MiniPC PN51 med Ryzen 7 5700u, fungerar superbra och verkar finnas gott om kräm till annat på den med. Enda jag kan klaga på är när fläkten går upp i varv, men ställer man den på ett bra ställe så är det nog inga större problem på den fronten.

Av Hinkjefel

Betalar du för en gigabit-tjänst från din internetleverantör? Tänker då du nämner bara att routern ska klara av 1Gbit, men inte vad du har för uppkoppling i övrigt, och bredbandskollen är ju inte så intressant för det interna nätet.

Av Hinkjefel

En Ubiquiti ERX kanske går att sätta i mediaskåpet och sen koppla nuvarande router som accesspunkt för att behålla wifi-anslutningen till de enheter som behöver det?