Inlägg

Inlägg som katerina har skrivit i forumet
Av katerina

Det generella problemet med AR-glasögon är avsaknad av ipd-adjustment. Du får suddiga kanter om du inte har en ipd som ligger inom sweetspot(normalt 62-63mm). De människor som ligger kring 60mm eller över 65mm brukar tendera att se dubbelt. Tillhör man den grupp som har astigmatism, behöver du linser av din styrka för att inte se dubbelt. Men en stor grupp människor med ”fel” ipd inte kan använda AR-glasögon.

Av katerina

Idén med en low-end gaming pc att ta med sig är inte dum om man har en resande tillvaro. Och accepterar man lägsta grafikinställningar i 30-60fps i AAA-titlar behöver man ju inte ens köpa någon riktig gaming-pc.

Av katerina

Det är klart att piratkopieringen ökar. Men det finns ett enkelt sätt att få den att minska igen: Sänk priserna och sluta jaga kontodelare. Lyd konsomenterna, kära små streamingtjänster. Det är vi som bestämmer. Är vi inte nöjda med era priser blir det piratkopiering och ni kan inte göra någonting för att stoppa oss!

Av katerina

RTX 5090 är ett måste. Annars måste man lära sig vad alla grafikinställningar betyder. Med rtx 5090 är det bara att skruva upp allt på max och låsa bildfrekvensen vid 30fps (För att reta Blurbusters). Väntar nog till ks-varianten av intels nästa processor kommer så det blir nog ett köp 2025(För att reta AMD-fanboysen). (Eller så blir det nästa gen om det inte kommer någon ks, men AMD ser nog till att intel släpper ks eller motsvarande). Har fantastisk bild på min lg-oled och bra vr-performance med detta. Nytt moderkort lär det också bli.

Av katerina

Varsågod, Facebook. Stackars AI som ska lära sig något av mina inlägg

Av katerina

Skulle vara intressant att veta hur hög fps man kan få med dlss/fsr här. Är 100% mer realistiskt? Och rtx 5090 ger 50% mer prestanda. Så 300 fps då i hemska 1080p.

Ok att detta är krävande men om ett år är alla spel såhär krävande.

Såå…Här har vi ett argument mot 1000hz-skärmar. Det är inte realistiskt att du kommer mycket högre än 240hz. Inom de närmaste fem åren. Det är den ungefärliga livslängden mot en skärm. Så njut av din nya lg g4 med 144hz refresh rate och strunta i ”utvecklingen” mot snabbare skärmar. Nu vet jag att anti-blur-sekten kommer att svara, men jag tillhör alltså inte den. 😊

Av katerina
Skrivet av Laxpudding:

Lite idéer för dagens bingobricka i kommentarerna:

"Vilken gräns har ögat?"
"Det är lika löjligt som megapixel-racet"
"Inget kort klarar 1000 FPS"
"Hjälper inte för LCD blir ändå bara smetigt"
"Jag märker inte skillnad på 60 och 144 Hz"
"Du (eller projicerad jag) blir inte bättre spelare av detta"
"Varför bygger man inte en annan skärm som är 35 tum och har inbyggd kaffekokare/fläkt/fleshlight"?

Vad mer har jag glömt?

Vad har du själv för kommentarer?

Av katerina
Skrivet av DasIch:

Det är även färre pixlar med rörelseoskärpa.

120Hz är långt ifrån tillräckligt för att eliminera rörelseoskärpa från sample and hold. Det behövs mycket högre frekvenser för det, företrädesvis med någon form av stroboskopisk effekt.

Men det är standard. Vad har du själv för skärm? Vad har du haft för skärmar tidigare? Vad spelar du för spel på dem?

Av katerina
Skrivet av Nyhet:

Bra datorskärmar med OLED-panel kommer på bred front. Planerar du att uppgradera eller har du rent av redan gått över till tekniken?

Läs hela artikeln här

Oled är en sidgradering objektivt så länge du inte enbart ägnar dig åt spel. Sitter du i visual studio fem timmar får du förr eller senare inbränning. Om inbränning vore ett icke-problem som en del hör inne hävdar, skulle inte exempelvis Asus ge tre års garanti mot just inbränning. De ger inte tre års garanti mot att Samara kommer ut ur skärmen, för det är ett icke-problem. Har oled-tv för filmer och spel samt en QLED för arbete.

Av katerina
Skrivet av DasIch:

Du har objektivt helt fel oavsett vad din subjektiva upplevelse är.

Så i din värld får jag alltså bättre bildkvalitet genom att sälja min 4k 120hz skärm för 28000kr och ”uppgradera” till en 1080p 500hz skärm för 7000kr?

Är det det du säger??

Av katerina
Skrivet av kelthar:

Je, samma här. Jag kan inte se att jorden kröker sig när jag kollar ut genom fönstret. Hur kan jorden vara rund då liksom?

/s

Det kan du visst göra. Du fattar bara inte hur du ska titta.

Av katerina
Skrivet av DasIch:

PC Gamer förklarar ingenting och deras recensioner är rent slöseri med tid.

4K har ingen fördel över 1080p i rörelse. Snarare blir skillnaden mellan stillbild och rörlig bild tydligare.
https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=8337

Här kan du illustrera skillnaden mellan 60Hz och 480Hz.
https://www.testufo.com/eyetracking#pattern=stars&speed=1&for...

Rörelseoskärpan är alltså avhängig hastigheten, så genom att minska hastigheten kan vi se effekten av rörelseoskärpa för högre uppdateringsfrekvens. För bästa jämförelse är det bra om skärmen har minimal responstid/ghosting.

Alltså, lycka till att behålla detaljer i rörelse på 60Hz. BFI kan hjälpa en hel del, om man står ut med flimmer, men du kommer fortfarande ha massor av rörelseoskärpa.

Ja, jag har jättebra bild både i rörelse och stillbild. Jag litar på mina egna ögon (20/20 perfekt syn, förresten) framför någon professor och hans teoretiska uträkningar.

Av katerina
Skrivet av DasIch:

Pixeltätheten påverkar men 4K i 60Hz kommer sannolikt inte ha några 1080p i rörelse.

Här är en bra förklarande recension från pc gamer:

https://www.pcgamer.com/im-afraid-alienwares-new-500hz-gaming....

Föredrar du 1080p framför 4k har du aldrig sett stabil gaming i 4k.

Av katerina
Skrivet av DasIch:

Nej, inte endast för e-sport. Desto högre frekvens desto mindre eftersläp får du, och det påverkar i sin tur den temporala upplösningen. Vill du att spelet ska se så bra ut som möjligt i rörelse är receptet OLED med BFI och jättehög frekvens.

Så 1080p 500hz ser bättre ut än 4k 60hz? Tänkte ifall du sett och jämfört? Jag kan bara jämföra 1080p 144hz med 4k 60hz och då föredrar jag nativ 4k.

Av katerina
Skrivet av Lussarn:

Världen utanför sweclockers du vet. Har jobbat i datortung business i 27 år eller vad det är. Har aldrig sett en AMD CPU som används professionelt. Inte ens på en server. En traditionell desktop var väl typ 10 år sedan jag såg en utanför hemmet. Alla, inklusive rätt tunga utvecklingsjobb kör på laptop idag.

Tror inte Intel står och faller på sina gaming CPUer. Har själv en 13700K, en 13600K och en 7900X. Dom fungerar alla bra till sina respektive ändamål.

Disclaimer: JA, det går att leta upp något arbete som faktiskt kräver en ordentlig desktop, men dom blir färre och färre, och färre.

Har gamat tungt i 4k nativt med intel i nästan 10 år. Det fungerar utmärkt. Alla spel fungerar och jag kör upp allt på max. Gör en del content creation i Maja occh ubreal engine också.

Av katerina
Skrivet av DasIch:

Alla. Idealet vore ändå 500+ fps, med en skärm som klarar det. Vill man ha hög upplösning i rörelse krävs väldigt hög bildfrekvens. Inget grafikkort klarar det medan de flesta skärmar ligger en bra bit före.

Idealet om man bill tävla i e-sport ja. För många andra räcker det gott med lite över 60hz (Nu sticker jag ut hakan på fps-clockers forum. Lol. Genom att säga sanningen dessutom). Blir ändå ett 5090 på releasedagen för att jag spelar mycket vr. Där
behöver man komma upp i stabila 90hz för att inte må illa.

Av katerina
Skrivet av Curik:

RAM är verkligen inte den största begränsningen för moderna datorspel, bara så du vet.

Sant. GPU är den största begränsningen. Denna processor kommer att köras i de klockfrekvenser som behöver hållas på 14900k för att spel inte ska crasha.

Av katerina
Skrivet av DasIch:

Det blir väl antagligen som mot Piratebay, där deras IP blockeras. Då räcker det inte med att bara byta DNS. Tror inte DoH/DoT hjälper heller (även om DNS-förfrågan är krypterad ser ISP;n IP-adressen du försöker komma åt).

Piratebay går utmärkt att komma åt från vilken internetleverantör som helst för dem som vet hur mannska göra.

Av katerina

Finns ingen anledning att se film i annat än 4k, så antingen blir det premium eller också börjar jag pirata igen. Sist jag såg film i 1080p var för tio år sedan.

Av katerina

Pris per gigabyte är ointressant för mig. Spelen bryr sig inte om priset bara antalet gigabyte. Hastigheten är också ointressant. På DDR5-minnen är hastigheten 4800mhz oavsett vad som står på kartongen. Jag har den bästa aio-kylning som går att få för pengar, men jag orkar inte sköta vattenkylning och sådan krävs om datorn inte ska krasha vid högre ninneshastigheter!