Inlägg

Inlägg som nybeli har skrivit i forumet
Av nybeli
Skrivet av Zyie:

Då denna tråden verkar ha bäst information angående läsplattor här på SweClockers, så lånar jag den för att be om lite råd av er som verkar ha lite erfarenhet inom området!

Det lutar således mot en Onyx Boox, då det verkar vara det mest populära märket av de som stödjer Android, eller finns det andra bra märken som jag missat?
Någon som har erfarenhet med hur krångligt det är att installera google play på dom, då det verkar som att det inte automatiskt är förinstallerat?

Om någon har tips på läsplattor som uppfyller mina krav som jag kanske har missat, eller tips om någon specifik modell från Onyx Boox så tas det tacksamt emot, samt alla tips som är värda att tänka på innan man köper en läsplatta.

Hej!

Ja det med eboksläsare är märkligt nog väldigt snårigt. Jag har ungefär samma önskemål som du utom Storytel el ljudböcker överlag. Jag har haft en Kindle länge som går att använda med svenska biblioteksböcker. Jag skulle efter många googlingar och recensionsläsningar rekommendera onyx boox poke 4 lite eller leaf2. Det är lätt att aktivera play store och sen kan du registrera den på Adobe för att kunna verifiera acms-filer och ladda ner+läsa epub. För läsning tror jag det är bästa alternativet. För ljudböcker skulle jag gissa att hårdvaran är bättre i leaf2. Det finns också en stor och aktiv onyxboox-användarcommunity på reddit.

Jag har i drygt 10 års tid använt metoden:
- surfa till bibliotekets hemsida på windows/Mac
- ladda ner acms-fil från biblioteket
- öppna amcs-filen i Adobe Digital editions för att ladda ner epub-filen till datorn
- öppna epub-filen i calibre med ett de-drm plugin och konvertera till mobi-format
- med appen "send to Kindle" maila boken (via Amazon) till min Kindle paperwhite.
- läs

Nu har jag precis bytt till en onyx boox poke 4 lite (finns för ca 2000 kr) och efter lite fipplande är metoden istället:
- surfa till bibliotekets hemsida i plattan
- ladda ner acms-filen
- öppna acms-filen i pocketbook reader-appen som laddar ner och verifierar den mot Adobe
- läs