Inlägg

Inlägg som fighter66 har skrivit i forumet
Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av |Utropstecken|
fighter66, läs mina tidigare inlägg i den här tråden..

Och jag menar, endast baskunskaper, på 100 poäng? Det är ju inte klokt :). Nej, klart ni ska lära er mer än baksunskaper i html! Frames, borders, tables och hex-koder lärde jag mig på två veckor på typ endast lektionstid! Vilket inte är så mycket.

Och kunde INGET sen tidigare. Sluta nu. Klart man lär sig bra mycket mer än så, fighter.

Har du gått kursen själv?

Ja, jag har gått kursen själv och kan inte påstå att den var speciellt givande för mig i alla fall. Jag kunde dock mycket sedan tidigare. Hoppas din skola är bättre bara.

Av fighter66

Det är baskunskaper. CSS kan du glömma. Det blir frames, borders, tables, hexadecimaler osv. Allt sånt som man enkelt lär sig hemma.

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Där fick jag allt igen. Ehm.

Ja. Jag gjorde en snabbsökning på Dustin, och eftersom det inte fanns där antog jag att det är finns gratis för nerladdning, eller så. Har egentligen ingen aning, därav min fråga.

Du kanske skulle ha kollat på Macromedias sida.

För att återgå till det ursprungliga ämnet så säger jag det igen, Flash är trevligt och snyggt då det görs rätt men man blir snabbt mätt på det så det är bra om det finns en alternativ html sida. Det är vad jag tycker.

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Jag kanske borde bli en krönikör för Aftonbladet..

Då får du nog ta och lära dig att stava först, men det kanske inte är nödvändigt som anställd på Aftonbladet.

Citat:

Men för att återgå till saken; Hur är det med verktygen för flash? Jag antar att Macromedias verktyg är gratis, och att det finns alternativ. Någon utbreddning på större skala kan man väl inte räkna med om det inte finns gratis flash-verktyg, som dessutom faktiskt är bra.

Vad menar du med "Macromedias verktyg"? Macromedia Flash? Det kostar väl extremt mycket pengar har jag för mig.

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Det verkar bara du du som blir provocerad av mina inlägg. Lite konstigt, tycker jag. Mindrevärdskomplex?

Jaha och det där var ingen provokation igen då eller? Dessutom hjälper du ju inte direkt till att hålla diskussionen kvar vid det ursprungliga ämnet.

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Nej men ser man på, du kunde faktiskt formulera någorlunda vettiga meningar.
Om du fortsätter med det och inte skriver inlägg såsom "Ha ha...moget zzzz" kommer du slippa få fler varningar i framtiden.

Citat:

Och vad, får jag fråga, har detta med flash att göra?

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Och vad, får jag fråga, har detta med flash att göra?

Varning på dig.

Jag är trött på s.c.s.i´s ständiga provocerande och kaxiga inlägg som om han vet bäst och måste köra över alla andra. Varning? Jaha, det var ju ett himmla hemskt inlägg jag gjorde, kanske skulle censurera det också.

Av fighter66

JUST DET! fy fan, tack!

Av fighter66

Kör och vad ????

Vad heter kommandot som man skriver in i "kör" för att ändra och kolla vad som startas vid boot (autostart)

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
WWW-knappen

Håller dock på med en ny sida.

Okej, nu vet jag att det inte handlar om dina sidor utan mina men jag kan inte låta bli att bli nyfiken på vad du har för krav.

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Usch! Bort med startsidan på Midgård, sen gillar jag inte sidor så mycket som har en bakgrunsdbild på det viset som du har på TinyTunes, blicken vill liksom röra sig bort från texten till bilden.

Det är inte mycket du gillar överhuvudtaget med andra ord? Har du en egen sida så man vet vart du kommer ifrån?

Av fighter66

Jag hade hoppats på en annan sorts kritik. Rent designmässigt. Är inte så intresserad av kritik om källkod, ordval, om det ska vara en bild på en person eller en logga osv om ni förstår vad jag menar.

Är det snyggt, ok, gräsligt eller vad?

Av fighter66

Jag anser inte att Flash är nödvändigt. Jag tror inte att det kommer vara den huvudsakliga tekniken i framtidens hemsidosnickeri utan endast ett komplement. Möjligtvis om det kommer någon enkel flashmaskin som i stort sett skapar flash automatiskt (som dreamweaver revolutionerade hemsidebygget för amatörerna) så kanske det sprids som en lavin.

Det finns snygga flash sidor visst men de är inte mer än så. Man kan göra minst lika snygga sidor med vanlig html. Det viktiga är fortfarande och kommer alltid att vara informationen och funktionen.

Som man ser i den här diskussionen så är smaken som baken. En del älskar det och andra är redan trötta på det. Jag hör till dom som tycker att det är kul med flash filmer osv men är inte speciellt imponerad av hela sidor skapade i flash. Det är kul en, kanske två gånger men sedan skulle det lika gärna kunna vara en vanlig sida.

Bra om man kan få välja en flash version och en html version.

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Att påstå att flash är jobbigt, är ganska löjligt enligt mig. Flerfärgade sidor är jobbiga - om de inte utförs på ett bra sätt.

Jag tycker att flash öppnar många dörrar till ett modärnare internet, och bara för att vissa 'missbrukar' det ska man inte vara mot hela konceptet.

Kolla t ex www.greenday.com

Tar långt tid att ladda varje gång man ska besöka. Ett utmärkt exempel på hur tjatigt det kan bli. Dessutom är den sidan knappast något en vanlig hemmaanvändare sitter och gör över en kväll.

Av fighter66

Flash framtiden?

Anser ni att Flash är framtiden vad gäller webbdesign? Personligen tycker jag det är riktigt snyggt då det görs rätt MEN det kan även bli tjatigt och dessutom är det så otroligt svårt för oss vanliga dödliga. Att göra en Flash film måste ju ta evigheter samt måste man ju kunna animera. Jag vill vill vill men det verkar så svårt.

Av fighter66

Jag håller med om att jag har mycket att lära vad gäller källkoden och anpassning till alla format. Rent designmässigt är jag nöjd men den tekniska biten har jag stora brister i.

Av fighter66

Vad är FF?

Av fighter66
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vic
Mjae, måste säga att båda sidorna känns väldigt ofärdiga. Speciellt midnet, men även Trickytunes känns väldigt grund. Bildoptimering är nog ingen dum idé. Texten känns lite dumt

Ja Midgård är inte färdig, jag trodde det var uppenbart. Man kan ju iofs om man vill ge synpunkter på index sidans design vilket jag var ute efter.

Bildoptimering, nej. Sidan är skapad främst för bredbandsanvändare. Hemskt, tjuter vissa, skitsamma säger jag

Citat:

Ursprungligen inskrivet av FiligranKillen på sidan antar jag är du, men vad har den med design att göra..? Ser mer ut som en personlig portfolio, inte ett designföretag(antar att det är ett företag, det står ju dessutom "vi", så jag antar att det är fler än du i företaget). Som ph0ng säger, segladdad för modemanvändare. Och det är jobbigt att man behöver gå in på sidorna för att se hur de ser ut, man kan inte få en preview genom en screenshot direkt på sidan. Det vore ju dessutom bra för er, då de inte lämnar sidan. Gillar inte heller footern. Och kanske något slags mönster/bild/färg i bakgrunden, istället för kritvit? Koden är inte särskilt fin den heller, men det är väl inte det du vill ha kritik på.

Många antaganden du gör...

Vad fotot har med design att göra? Tja den är ju en del av designen. Vad menar du egentligen?

Hurvida jag ska använda "vi", "jag" eller "oss"...är inte direkt vad jag ville ha synpunkter på då det var designen jag syftade på.

Man lämnar aldrig sidan då man kollar in referenserna. Klickar man så öppnas ett nytt fönser bara.

Nu har du tydligen haft synpunkter på trickytune.com vilket inte var meningen. Kolla istället de länkar jag angav. Finns ingen "kritvit" bakgrund i dom.

Nej, källkoden är inte vad jag ville ha kritik på.

Vad gäller textens placering på sidan, det är som du ser på bilden endast några bokstäver som smyger sig över på bakgrundsbilden och är inte direkt störande anser jag utan snyggt.

Av fighter66

Skulle vara intressant att se vad ni anser vara snygga sidor då, bara så man vet vart ni kommer ifrån så att säga (bra om ni har egna sidor).

Sedan undrar jag hurvida källkoden är bra skriven eller inte påverkar designen? *kliar sig i huvvet*

:-I

*puss på er*

Av fighter66

Kritik tack

Kan ni nämna några positiva och negativa saker med mina sidor tack. De förändras ständigt men just nu är jag faktiskt rätt nöjd.

http://trickytune.com/design/

http://www.mid-net.se/