Inlägg

Inlägg som Bahador har skrivit i forumet
Av Bahador
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robe90
man bör ha både DVI och 16.7miljoner färger! alltså 16.7miljoner äkta färger, inte TN panel alltså. kostar gör de också om du vill ha någorlunda bra responstid typ 8-12ms eller något.. Sen finns de en faq du kan läsa!

jag är medveten om grunderna,, 24bit, responstid och liknande.. mest nyfiken på hur det ligger till i praktiken när det gäller färger...

Många har ju bättre erfarenhet av CRT jämfört med LCD när det gäller grafikbranchen... Det är just det jag är intresserad av.. vet inte om jag var tillräckligt tydlig med det i texten!

Vill gärna få lite mer kött på benen innan jag lägger ner flera tusenlappar...

Av Bahador

Erfarenhet av TFT LCD

Vad har ni för erfarnheter av att jobba med TFT LCD skärmar inom grafik?

Nackdelar och fördelar?!

Tack på förhand

Av Bahador

24bit vs 32 bit ang Skärmköp

Hejsan allihopa!

Är påväg att införskaffa mig en ny skärm och känner att det här verkligen är ett bra forum för att nå ut till personer som kan ha den erfarenheten som behövs för att ge mig ett bra svar! Har funderat på att köpa en platt skärm då dom är så hemskt mycket snyggare och tar mycke mindre plats . Såg ett annat inlägg som också handlade skärmar men jag är nyfiken på en annan fråga också.

Jag hade tänkt använda skärmen till all möjlig slags grafisk produktion och därför är hur många färger som den stödjer ganska viktigt och självklart storleken som minst ska vara 19".

Hur ligger det egentligen till med begränsningen till 24 bits färg, alltså 16,7 miljoner färger?

Nästan alla CRT skärmar jag har kollat in klarar 32bit men däremot när det gäller platta skärmar har jag endast hittat som högst 24bit. Det finns även en variant som är (16 bit?) 16,2 miljoner färger. Men så som jag har förstått är det mycket stor skillnad på det och 16.7 miljoner färger då 16,2 miljoner färger endaste är "fakade" och det egentligen är färre färger och resten är bara en illusion.

Har ni något bra svar på den frågan och vad för skärm rekommenderar ni om man ska ta hänsyn till färgfaktorn? Vad har ni för erfarenheter och vad använder ni för skärmar?

Ifall ni har tips! Så är dom här kraven
19"
högst 12-8ms responstid
minst 16,7 miljoner färger

Tycker du att något inte går ihop eller att du vill rekommenderar trots att det inte passar in på kraven så skriv gärna, men ge mig gärna en motivering också

Sen uppskattar jag om ni även har priset i åtanke. Som student är pengar en raritet!

Tack på förhand!

Av Bahador

Skulle nog inte frågat om jag hade faq:en

Av Bahador

Ställa in CPU hastighet i bios

Undrar om det verkligen är viktigt att ställa in hastigheten på processorn i bios.

om man inte gör det, hur mycket prestanda går man miste om eller tar datorn skada av det på något sätt?

och HUR gör man det överhuvudtaget?!

tack på förhand