Inlägg

Inlägg som Villa Superstar har skrivit i forumet
Av Villa Superstar

Tack för tipsen! Efter att ha grottat runt bland recensioner blev det till slut en Dell XPS 15 7590. Väntar spänt på att den ska levereras så att jag kan testköra den!

Av Villa Superstar

Kan tillägga att jag även kikat en del på en Surface Book 2 som verkar ha en väldigt trevlig skärm plus bra batteritid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Villa Superstar

Smidig jobbdator för utveckling och liknande

Hej
Håller på och kikar på en laptop som komplement till min stationära dator men är lite rådvill. Jag kommer framförallt använda den till utveckling (dock ej iOS så Mac är inget krav) men säkert även en del videotittande, surf etc. Inga AAA-spel men vore trevligt om den orkade med en del halvnya spel. Eftersom den ska komplettera min stationära så känner jag att portabilitet och batteritid också är viktigt. Skulle gärna ha åtminstone 500gb ssd och 16gb ram.

Har kikat en del på Dell XPS 13 (eller ev 15) och har läst att en del rekommenderar Lenovo X1 (har dock dåliga erfarenheter av Lenovo sen tidigare).
Budget är inte jätteviktigt, hellre att jag hittar ”rätt” dator.
Har ni några tips?

Av Villa Superstar

Glömde nog skriva att det är en Ryzen 5 1600X det handlar om, men här kommer en uppdatering efter montering och test :):
Ligger på drygt 37-49 grader i idle (kan hoppa runt en hel del) och max när jag kört Prime95 i cirka 10 minuter (och temperaturen inte verkar stiga mer) ligger på 74 grader.
Har försökt läsa på och bilda mig en uppfattning men har förstått det som att det är ganska normala temperaturer (dock svårt att få någon exakt fakta)?

Av Villa Superstar

Tack för hjälpen, har ingen annan hemma så testar och ser hur det går. Får hålla lite koll på temperaturen så hållar jag tummarna :)!

Av Villa Superstar

Tack för dom snabba svaren, då känner jag mig lite lugnare :).
Tog dock en extra titt nu och såg att det var lite värre än jag först skrev, bifogar en bild så blir det kanske tydligare - tror ni fortfarande att det är ok?

Bild på misshandlad kylpasta

Av Villa Superstar

Avtryck i förapplicerad kylpasta

Skulle plocka upp min nya cpu-kylare (beQuiet Pure Rock) ur kartongen nu för att titta på den och råkade då komma åt den förapplicerade kylpastan så att det blev ett litet fingeravtryck i den (typ en cirkel som är 5 mm i diameter).

Hur allvarligt är detta? Bör jag torka bort den förapplicerade kylpastan och spruta på egen eller kommer det att gå bra ändå?

Av Villa Superstar

Nu är det beställt! Blev som i sista bilden med undantaget att jag bytte ut moderkortet mot ett ASUS Prime X370-pro eftersom det skilde så lite i pris. Delade också upp det på två separat beställningar mellan Netonnet och Webhallen (eftersom jag ändå skulle beställa nätagget från Netonnet) så kom ner några hundralappar i pris. Landade totalt på 13 947:-.

Blir spännande nu, stort tack för all hjälp och synpunkter :)!

Av Villa Superstar

@Peppar2014: Jo nätagget kommer jag beställa från netonnet som verkar vara dom enda som har det hemma, typ...
Hmm, jo funderar på X370 ska se vad det blir

Av Villa Superstar

Har funderat lite över natten och i princip bestämt mig för följande nu:

https://new.webhallen.com/api/cart-img/266712,209949,209715,2679...

Har vridit och vänt på det men landat i att om jag ändå lägger ut 13k kan jag lika gärna lägga 14k så får jag det jag tänkte från början :). Om någon har några slutord, eller om jag har glömt något, är dom väldigt välkomna, annars skickar jag in beställningen om några timmar!
Stort tack för all hjälp :)!

Av Villa Superstar

@Icecrystal: Tack för hjälpen! Hmm, ja moderkortet låter rimligt att kunna skala av lite på. Har sett Asus Prime B350-plus och Gigabyte B350 GA-AB350M-Gaming 3 dyka upp lite här och där, något av dom kanske skulle vara ett alternativ?

Minnena tog jag mest för att jag (tror mig) lyckades utläsa att dessa skulle vara Samsung B-Die (enligt denna), men vet inte riktigt hur viktigt det är?

Ska kika runt lite på chassin också, vill gärna att det ska vara ljuddämpat och gott om utrymme (och behöver inte vara fönster eftersom den ändå kommer stå under skrivbordet), men fanns ju en hel del snygga i billigare prisklass!

Av Villa Superstar

Har väl i princip bestämt mig för nedanstående nu:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10757713/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/10757713/

Det enda som jag velar lite med är om en Zotec 1070 mini skulle vara bättre?

Skulle egentligen gärna vilja skala av typ en tusenlapp men känns som att enda vägen då är att gå med ett 1060 istället och är rädd att jag kommer ångra mig om inte alltför lång tid. Hur skulle ni göra?

Och förstås är det något som jag missat eller som jag borde ändra?

Av Villa Superstar

@Icecrystal: Tack :), får se om det blir 550 eller 650 - var ju ingen jättestor prisskillnad direkt.

Kikade runt lite nu och Zotac minin verkar ju överlag ha fått väldigt fina recensioner, kanske blir ett sånt så sparar jag några kronor. Skulle gärna vilja komma under 13k...

Av Villa Superstar

Tack för svaret :)!

G-skill Ripjaws verkar vara the way to go med andra ord! Är inte så väldigt insatt i minnen men är det någon skillnad på CL14 och CL16?

Ah, tack för chassitipsen, Define C var snyggt :). Kommer nog att ha drygt 4-5 diskar i chassit skulle jag gissa. Finns det någon fördel med att ha ett mindre/större chassi (med undantag för utrymmet som krävs vid skrivbordet och fingerfärdigheten för att bygga ihop allt)?

RMx låter lovande, Corsair har jag goda erfarenheter av tidigare - men ett 550 borde räcka?

Av Villa Superstar

@Icecrystal: Intressant, hade nästan bestämt mig för en 1600 men med det där priset är det ju inte någon stor skillnad mot 1600x. Övriga delar såg också intressanta ut - har dock knappt hört talas om Zotac tidigare...
Räcker det med ett 550w psu till bygget? Tänker ex. om jag skulle vilja stoppa in ett nytt grafikkort om några år?

@Peppar2014: Dubbla moderkort och dubbla grafikkort var mest för att visa vilka jag valde mellan, kommer bara bli 1 moderkort och 1 grafikkort sen när jag beställer :).

Av Villa Superstar

Tack, det får bli B350 då tror jag! Har haft dålig koll på Palit tidigare men läst mycket gott om dom här på forumet

Woops, såg att jag hade råkat lägga dubbla minnen och SSD, var tänkt att vara såhär:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10755742/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/10755742/

Av Villa Superstar

Har i princip landat i nedanstående nu:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10755658/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/10755658/

Har dubbla moderkort och grafikkort som ni kan se, men är lite osäker på vilka jag ska välja? Lutar just nu åt B350:n och Asus-grafikkortet, eller finns det några andra i typ samma prisklass som är bättre?

Kommer nätagget att räcka, har gått igenom ett par guider och landat på ca 500W men vore skönt att ha lite extra spelrum för framtiden. Föredrar också en hyfsat tyst dator men har dålig koll på vilka nätagg etc. som brukar vara tystast :)?

Av Villa Superstar

@Kent: Ah, tack - då håller jag mig till den här tråden :)!

Ok, tack för svaren! Ska räkna igenom lite hur många SATA-portar jag kommer att behöva, SLI känns som sagt inte riktigt aktuellt för min del så det är ingen dealbreaker.
Låter som att ett B350 räcker för min del med VRM-situationen också, kommer som sagt förmodligen inte bli några extrema överklockningar...

Av Villa Superstar

Tack för svaren!
Så det är med andra överklockning som är huvudargumentet för att köra på X370? Är ingen jättevan överklockare så har inga direkta planer på att göra några enorma överklockningar, möjligen en del på cpu:n (som verkar tåla en del överklockning även med stock-kylare som jag förstått det?) och minnesfrekvens.

Har kikat en del på Asus Strix B350 nu och det verkar ju ha fått väldigt bra omdömen överlag! Det ligger ju dock typ i samma prisklass som de billigare X370-korten, men ett "high-end" B350 kanske är att föredra framför ett billigare X370?

Av Villa Superstar

X370 eller B350 för Ryzen 1600

Håller på och plockar ihop en ny dator och har i princip bestämt mig för att det blir en Ryzen 5 1600 (övertyga mig om annat om ni vill ).

Är däremot lite obeslutsam om jag ska satsa på ett X370 eller om ett B350 räcker för min del. Har läst en del och förstått det som att fördelarna X370 har är fler SATA- och USB-kontakter och SLI-stöd, eller finns det något mer?

Har inte tänkt att köra SLI till att börja med men det som gör är att jag börjar fundera på X370 är att jag på nuvarande kort fick slut på SATA-portar när jag köpte till en SSD, och vill helst inte råka ut för det igen (har just nu 3 hårddiskar + 1 optisk läsare inkopplad, samt 1 hårddisk som inte är inkopplad på grund av SATA-brist). Tänker just nu att jag tar med 1 SSD + 1 HDD samt köper en ytterligare SSD.

Utöver SATA-kopplingarna finns det någon annan fördel som gör att jag borde satsa på ett X370, eller räcker det med ett B350?