Inlägg

Inlägg som squirt har skrivit i forumet
Av squirt
Skrivet av Darth Kermit:

Smärtan beror på att du gör gör ensidiga, upprepade rörelser, i ditt fall med musen. Att det uppkom efter att du bytt stol säger mig att du inte sitter optimalt i den nya stolen. Har du provat att justera armstöden? Ser att dessa kan justeras i både höjd och sidled. Prova att använda musen med den andra handen ett tag. Inte optimalt, men då får den andra handen vila så den får tid att läka. Du har troligen tennisarmbåge.

Har provat justera armstöden till ingen nytta. Tycker dom sitter för långt bak så jag får inte stöd i armen utan blir snarare en belastning. Så sjukt frustrerande, bytte stol för att jag fick ont i ryggen av den andra nu får jag ont i armen och troligtvis musarm av denna. Nä, får ta en paus från datorn ett tag och kolla på ny stol. Någon du rekommenderar? Du verkar veta vad du pratar om

Av squirt
Skrivet av Darth Kermit:

När du sitter i stolen ska du kunna vila fötterna platt på golvet och knäna ska hålla en vinkel på 90-100 grader. Om stolsitsen trycker mot lårens undersida sitter du för högt. Höjden på skrivbordet ska vara i den höjd som dina armbågar har när du vinklar armarna till 90 grader. Tangentbordet skall ligga ca 15 cm in på skrivbordet och vara så plant som möjligt så att din handled blir så rak som möjligt, detta för att undvika ansträngning på armar och skulderblad. Musen skall vara så nära tangentbordet som möjligt och inom axelbredd. Skärmen skall vara på armlängds avstånd och den ska stå mitt framför dig. Dina ögon skall vara i höjd med den övre delen av skärmen. Har du den för högt placerad får du lätt värk i nacke och axlar.

Jag försöker hitta denna position. Tycker hur jag än justerar får jag ont i utsidan av armen som strålar ned till fingrarna.

Av squirt
Skrivet av mrqaffe:

Går de inte att ställa in till liknande position ?

Nej, dom är inte reglerbara tyvärr…

Av squirt
Skrivet av mrqaffe:

Hur skijer sig armstöden och stolarna i övrigt, har du bilder ? Länka gärna båda stolarna.
Har du justerat in stolen eller bara byggt ihop och satt dig ?

Första stolen var denna från Inet

https://www.inet.se/produkt/6600803/taurus-gamingstol-blackou...

Och nu har jag denna

https://www.webhallen.com/se/product/326280-iiglo-Ergo-Kontor...

Misstänker att armstöden sitter för långt bak

Av squirt

Ont i arm efter byte av stol

Hej, har fått ett udda och nu rätt stort problem. Sålde min gamingstol och köpte en kontorstol. Efter ca 1 timme fick jag värk i högra armen jag använder musen med. Haft dessa problem i två veckor nu och nästan undviker att sätta mig vid datorn. Jag fattar ju att antingen sittpositionen eller skrivbordet är fel. Men har prövat med allt och får inte ordning på det. Några tips?

Av squirt

Annonsen är avslutad

Av squirt
Skrivet av Wikai:

Tyg eller PU?

Tyg!

Av squirt

Taurus Blackout Gamingstol

Tjena, någon som är intresserad av en nästan ny stol? Beställdes från Inet i december, borde vara garanti kvar på den. Hämtas i Lund.

Läs hela annonsen här

Av squirt

Noblechair Hero series black

Tjena, ska sälja delar av min dator eftersom jag tappat intresse. Börjar med stolen som är knappt ett år gammal. Inköptes 21-02-01. Hämtas i Lund..

Läs hela annonsen här

Av squirt

Annonsen är avslutad

Av squirt
Skrivet av Printscreen:

Hur stor ska den vara? Hur nära ska du sitta? Ska den vara på ett datorskrivbord eller är det mer en TV du är ute efter?

Ultrawide funkar, men det blir som du säger ränder på sidorna

Den ska vara på ett datorskrivbord men funderar mellan TV eller bildskärm. Kommer att sitta 1,5 meter ifrån ungefär. Kommer det kännas för stort med en TV på 43"? Har en 34" nu vill tilläggas..

Av squirt
Skrivet av Kiddy:

1 000 kr Hämtar

Sorry råkade lägga upp för lågt startbud..

Av squirt

Köpråd bildskärm PS5

Hej, ja som rubriken lyder behöver lite vägledning här. Har nu äntligen beställt en PS5 men har inte lämplig bildskärm till den. Den jag har nu är denna; https://www.komplett.se/product/1167954/gaming/spelutrustning.... Blir ränder på sidan va? Vill gärna ha 4K, men vilken ska man välja? Budget 4-5000

Av squirt

Samsung 34" Odyssey G5 C34G55T Curved

Tjena, ska sälja min skärm och så småningom delar av datorn. Inköptes sommaren 2021. Har aldrig haft några problem med den. Har tyvärr kastat kartongen av någon anledning? Så hämtas helst i Lund..

Läs hela annonsen här

Av squirt

PS4 och headset

Har läst runt lite på internet och även kollat på PS4 kontrollen att det går att koppla in ett headset bara om man har 3.5 mm. Då tänker ju jag att jag kan köpa vilket som helst och koppla in? Eventuellt att man köper en sån här;http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil.... Då får jag ju både ljud och chat?

Av squirt

D-Link 655 och TP-Link TL-WA901ND

Hej!

Har nyss köpte en wireless repeater eftersom jag har extremt dålig mottagning här i källaren. Min tanke är alltså att utöka det trådlösa nätverket. Läser igenom manualen och gör precis som dom säger och trycker på "Save" och sen när den startar om så hittar jag inte den i mitt trådlösa nätverk längre. Hittar den igen om jag återställer den till default. Har även provat följa guiden på TP-Links hemsida utan framgång! Vad gör jag för fel? Hoppas att någon kunnig person kan hjälpa till

Av squirt

Hur sätta statisk adress när man kopplat PC > PS3 via bryggat läge?

Hej!

Jag har för ett tag sen hyrt in mig i ett rum i Stockholm och då ingick det trådlöst (2 mbit). Jag har en PS3a med mig och tänkte köra trådlöst genom den. Det gick tyvärr inget bra eftersom det var så svag signal. Så jag kopplade en kabel mellan datorn och ps3an och ändrade till bryggat på datorn. Då funkade perfekt, trodde jag. Det var först idag som jag verkligen skulle spela online och till min förvåning så loggas jag ut efter ett tag med texten "Connection timed out". Då tänkte jag att om man öppnar en port på routern (Zyxel P-320W) så kanske det fungerar? Då ser jag på portforwarding.com att man måste sätta statisk-ip på nätverket i datorn vilket jag gjort. Men jag får det inte att fungera på PS3an när jag sätter samma inställningar. Är lite panik eftersom Black Ops släpps imorrn och vill inte ha något strul! Så kan någon vänlig själ lista ut problemet?

Av squirt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juckpuck
testa via kabel och se ifall det blir likadant

Nej, glömde att säga det. När jag bara kör direkt från modemet fungerar det klockrent men då har ju inte routern någon funktion?

Av squirt

Blir disconnectad då jag väljer Access Point Mode!

Hej!

Jag har nyss installerat MW2 och min router vill tydligen inte att jag spelar det. Blir disconnectad hela tiden med meddelandet "Lost reliable commands" har provat med allt möjligt. Mailade activision support igår och dom sa att jag skulle sätta på Access Point Mode men när jag gör det blir jag disconnectad och inget händer. Har två routrar av märker Dlink. Hjälp?

Av squirt

"Lost reliable commands" MW2

Hej!

Ja, som rubrik lyder så får jag upp det där meddelandet hela tiden jag spelar online. Hinner kanske spela 2-3 minuter innan det händer. Lite surt att betala 439 kr för ett spel som inte fungerar. Någon som kan hjälpa? Och ja, jag har sökt på google utan framgång.