Den 26 mars lanseras grafikkorten i Geforce GTX 400-serien. Förväntningarna är uppskruvade och som ett smakprov på vad som komma skall publicerar Nvidia en videosnutt som demonstrerar toppmodellen GTX 480 i det DX11-intensiva testprogrammet Unigine Heaven.

Datorsystemet som används är ett X58-baserat moderkort med Geforce GTX 480, 6 GB DDR3-minne och processorn Core i7 960. Enligt huvudrollsinnehavaren Tom Petersen är varken grafikkortet eller processorn överklockade utan allt körs med originalinställningar. Prestandatestet är konfigurerat i upplösningen 1920 x 1080 pixlar med DX11-funktionen tesselering aktiverat.

I jämförelse med Radeon HD 5870 presterar Geforce GTX 480 likvärdigt eller bättre. Enligt uppgift till SweClockers är Nvidias nya grafikkort i genomsnitt 80 procent snabbare i avsnitt där tesselering används.

Nvidias filmsnutt visar dessutom bilder på själva kretskortet. Även om det mycket väl kan handla om ett provexemplar har modellen 6+8-pinnars strömförsörjning. Nvidia har under Cebit-mässan informerat medier om att de färdiga grafikkorten ska begåvas med 8+8-pinnars PCI Express, vilket tyder på att det handlar om ett törstigt grafikkort.

SweClockers förbereder tester av Geforce GTX 480 och planerar att publicera resultaten på lanseringsdagen.