Att dela ut utmärkelser till kompetenta produkter är en uppskattad tradition. Läsaren kan snabbt se vilken produkt som fångat recensentens intresse och för tillverkaren är det hela en inte så liten fjäder i hatten.

Nytt för i år är tre utmärkelser som ersätter de gamla klassiska bäst i test, rekommenderas och prisvärd. Ledorden är enkelhet och tydlighet: logotypen kommer alltid att ackompanjeras av en beskrivande text som motiverar varför produkten belönats med något av följande:

Toppklass

Det finns prylar och det finns Prylar. SweClockers mest åtråvärda utmärkelse reserveras för produkter som håller högsta klass i alla eller nästintill alla avseenden. Toppklass, helt enkelt!

Utmärkt

Medan toppklass snuddar vid perfektion innebär utmärkt produkt en god andraplats. Här handlar det om prylar som håller mycket hög standard med bara ett fåtal missar – ett säkert köp.

Bra produkt

Snillrika idéer bör uppmuntras. Bra produkt delas ut till prylar som inte riktigt kan tävla i den högsta ligan men ändå har en hel del att erbjuda, exempelvis konkurrenskraftig prislapp, god design och innovativa lösningar. Detta är tummen upp och en morot för fortsatt vidareutveckling.