Trots att AMD i flera år trummat in varumärket Fusion, ett samlingsnamn för produkter med CPU och GPU på samma krets, ser det nu ut som att processortillverkaren beslutat sig för att istället kalla det hela för Heterogeneous Systems Architecture eller HSA.

Tyska Heise rapporterar nu att det ligger en konflikt bakom den plötsliga namnändringen. Schweiziska Arctic har använt samma varumärke sedan 2006 till nätaggregat för persondatorer och anser sig därför ha rättigheterna till namnet.

Enligt källan kontaktade Arctic processortillverkarens tyska kontor i ett försök att nå en uppgörelse. Samtalen bröt samman och AMD svarade med jurister, men återupptogs kort därefter, nu med ett erbjudande om kompensation, och uppenbarligen, att upphöra att använda varumärket Fusion. Summan ifråga skulle dock inte ens räcka till Arctics advokatkostnader.

Nu uppges Arctic ta i med hårdhandskarna och kräva att 18 tyska, franska och österrikiska distributörer stoppar produkter från AMD som marknadsförs under parollen Fusion, bland annat processorer i A- och E-serierna. Trots namnändringen är således konflikten inte löst utan pågår fortfarande bakom kulisserna.