I takt med att lanseringen av nästa version av Windows rycker närmare drar även rykteskarusellen kring Microsofts nya operativsystemet igång på allvar. En av de mest omdiskuterade uppgifterna handlar om att Microsoft kan återinföra startmenyn, ett rykte som tagits emot med öppna armar av många skrivbordsanvändare, som inte uppskattar det pekskärmsanpassade gränssnittet Modern UI.

Enligt uppgift till The Verge planerar Microsoft att inkludera en start-knapp i kommande Windows 8.1 "Blue". Det handlar dock inte om någon startmeny i traditionell bemärkelse utan om en grafisk representation av genvägen till startskärmen, det vill säga Modern UI. Knappen sägs symboliseras av en Windows-logotyp och kan placeras i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet.

Windows 8.1 "Blue" ska lanseras mot slutet av året och innehåller nyheter som fler inställningar för att justera utseendet i Modern UI, flera appar på skärmen samtidigt och integrering med molntjänsten Skydrive. Därutöver talas det om en utbyggd global sökfunktion med webbsökningar och möjligheten att starta direkt till skrivbordet.