Att Battlefield 4 är ett högintressant spel råder det knappast något tvivel om. I SweClockers forum hör den svenskutvecklade stortiteln till de mest omdebatterade ämnena, inte minst till följd av de höga systemkraven. Det krävs helt enkelt ett rejält datorsystem för att kunna skruva upp detaljrikedomen och njuta av allt ögongodis.

Passande nog händer en hel del på grafikkortsfronten med nya modeller på löpande band och ständigt mer prestanda för pengarna. SweClockers hjälper skrivbordssoldater i valet och kvalet genom att uppdatera prestandaanalysen av Battlefield 4 med tre nya konfigurationer: Radeon R9 290X i Crossfire, nedskalade Radeon R9 290 och inte minst den purfärska prestandakungen Geforce GTX 780 Ti.

Fler uppdaterade diagram finns i SweClockers prestandaanalys.

Precis som tidigare handlar det om flerspelarläget och den krävande kartan Siege of Shanghai. Inte helt oväntat går Radeon R9 290X i Crossfire segrande ur striden. Konfigurationen levererar brutal prestanda tack vare stark grafikkrets och goda optimeringar för flera grafikkort i mjukvaran.

Bland grafikkorten med en ensam GPU visar Geforce GTX 780 Ti framfötterna. Modellen presterar några bildrutor bättre per sekund än AMD Radeon R9 290X och tar hem segern med en knapp marginal på cirka 5 procent.

Alla resultat finns i SweClockers prestandaanalys av Battlefield 4.