Tidigt under 2014 lanserar AMD fjärde generationens A-serie "Kaveri", som bland annat får den purfärska CPU-arkitekturen Steamroller och en grafikdel enligt Graphics Core Next (GCN). Efter Kaveri kommer "Carrizo", som väntas ta ett av de större teknikkliven i företagets A-serie.

Medan Llano, Trinity, Richland tillverkas på 32 nanometer mellanlandar Kaveri på 28 nanometer. Carrizo väntas ta klivet ned till 20 nanometer. Till detta hör fjärde generationens Bulldozer-arkitektur enligt kodnamnet Excavator och grafik som sannolikt baseras på en vidareutveckling av GCN.

Likt Kaveri kommer Carrizo använda sockel FM2+ med de tillhörande styrkretsarna A88X och A78X, vilket innebär stöd för DDR3-minne och PCI Express 3.0. Nytt för plattformen blir att Carrizo får ett maximalt TDP-värde på 65 watt, vilket talar för en kraftig reduktion i strömförbrukning gentemot tidigare generationer.

Produktplanerna avslöjar även att det inte blir en ny FX-serie processorer under 2015. Det kan betyda att FX-9590 och FX-9370 blir de sista modellerna från AMD tänkta att konkurrera mot Intel i prestandasegmentet.