Konceptet Steam Machine är i antågande för lanseringe i början av nästa år och nu börjar fler modeller från tredjepart att hitta ut. En av dessa är Jetpack från den brittiska PC-tillverkaren Piixl, som kommer med en diskret lösning som gömmer undan datorn bakom en tv.

[quote]Jetpack is designed for gamers that do not want to compromise on performance nor interior design. Whether wall mounted or on a table, its presence stays smart and minimalistic while providing leading edge-performance and tweak potential virtually on par with a full-tower.[/quote]

Jetpack fästs i bakkant på en tv via standardiserade VESA och har samtidigt ett eget VESA-fäste, vilket tillåter den kombinerade datorn och tv:n att väggmonteras. Enligt Piixl ska Jetpack fungera ihop med vilken tv som helst mellan 32 och 70 tum med en vikt på upp till 100 kilogram.

Trots en tunn design finns möjligheten att konfigurera datorn med högpresterande komponenter. Datorn kan utrustas med upp till en överklockad Core i7-processor "Haswell", Nvidia Geforce GTX Titan och en terabyte SSD-lagring. Det nämns även att datorn är byggd för Steam OS, men att den fungerar lika bra med Windows.

Piixl Jetpack lanseras i Storbritannien den 1 januari 2014 till det rekommenderade försäljningspriset 600 pund och uppåt beroende på konfiguration.

Källa: Hexus.