I enlighet med tidigare uppgifter är det Corsair som till en början får exklusivitet att tillverka tangentbord med tyska Cherry Corporations nya mekaniska brytare MX RGB. Företaget tog tillfället i akt att visa upp en prototyp i sin svit på Palazzo under den pågående CES-mässan i Las Vegas, USA

MX RGB är det senaste tillskottet i Cherrys portfölj av mekaniska brytare och bjuder i grunden på samma egenskaper som de tidigare MX-brytarna. Den stora skillnaden är att brytarnas höljen är tillverkade i transparent plast som tillåter ljuset från en ytmonterad lysdiod att strömma igenom brytaren upp till själva tangenten. Denna lysdiod är av RGB-typ och kan i sin tur skina i 16,8 miljoner olika färger.

Prototypen som Corsair visar upp baseras kring deras tangentbord Vengeance K70 och tanken enligt företaget är att tillverka varianter av befintliga modeller med MX RGB Red, Blue och Brown under skalet. Corsair arbetar även på en medföljande mjukvara som ska kunna styra bakgrundsbelysningen på en rad olika sätt, däribland genom att skapa olika färgprofiler för spel.

Corsairs tangentbord med Cherry MX RGB väntas dyka upp i handeln under andra halvan av 2014. Prisnivån är i dagsläget okänd, men enligt företaget kan ett visst påslag förväntas över nuvarande modeller.