I slutet av 2013 kunde SweClockers avslöja att AMD planerar att återintroducera processorfamiljen Kabini för stationära datorer. Nyheten gentemot den bärbara varianten är att processorerna inte levereras fastlödda utan istället kommer i ett löst utförande med sockel FS1b.

Kinesiska VR-Zone rapporterar att AMD inte kommer marknadsföra den nya sockeln under beteckningen FS1b. Det officiella namnet blir istället AM1, vilket påminner om företagets tidigare socklar AM2, AM2+, AM3 och nuvarande AM3+.

Moderkorten med sockel AM1 väntas till utseendet vara rejält avskalade till följd av att nordbrygga och sydbrygga är integrerade i processorn. Processormodellerna får även TDP-värde på 25 watt, vilket gör att tillverkare kan sälja moderkort utan behov av kylning på spänningsdelarna och ytterligare driva ned priserna.

Leveranserna av Kabini för sockel AM1 inleds i februari och lanseringen väntas ske under mars månad. Priserna för processorerna ska ligga på 35–54 dollar, vilket motsvarar cirka 290–440 kronor inklusive moms.