Nya processorgenerationer för ofta med sig nya socklar, vilka tillför allt från nya finesser till riktlinjer för moderkortstillverkare att förhålla sig till. Bytena uppskattas ofta inte av entusiaster och hembyggare, men undantag finns, exempelvis när de tillför nya gränssnitt och standarder.

Vid lanseringen av A-serien Kaveri släppte AMD den reviderade sockeln FM2+, som framförallt ökar kraven på moderkortens spänningsdel gentemot FM2. Utöver detta och de omdöpta styrkretsarna A58, A78 och A88 handlar det i stort om mer eller mindre exakt samma plattform som tidigare.

Nu rapporterar italienska Bitsandchips att FM2+ kan leva kvar hela vägen fram till år 2016, vilket framförallt betyder att AMD stannar kvar vid att använda DDR3-minne även för framtida Carrizo. Beslutet tillskrivs framförallt att AMD inte tror att DDR4 kommer falla tillräckligt i pris för att passa den prisklass bolagets APU:er säljs i.

En annan faktor som tros spela in är att AMD hoppas kunna implementera staplat minne med Carrizo, där en minnesbuffer och processorn i sådana fall skulle husera på samma substrat. Det här skulle ge processorns integrerade grafikdel väl behövd minnesbandbredd utan prispåslaget DDR4 väntas föra med sig.

En ny sockel med stöd för DDR4-minne kan istället väntas till lanseringen av AMD:s nästa stora arkitektur och Skybridge, som beräknas äga rum år 2016.