Den första prototypen av Oculus Rift återuppväckte intresset för virtuell verklighet och den senaste utvecklingsversionen tar konceptet ett steg närmare en kommersialisering av tekniken. Efter Crystal Cove och högaktuella Development Kit 2 presenteras nu den vidareutvecklade Crescent Bay.

Bakom kodnamnet Crescent Bay döljs en rad både stora och små nyheter. Den senaste versionen av glasögonen Rift ska vara något lättare än föregångarna och samtidigt möjliggöra 360-graders rörelsespårning, det sistnämnda tack vare huvudspännets nya bakstycke. Det innebär att användaren får större rörelsefrihet än förut.

Ytterligare en nyhet är integrerade hörlurar med simulering av surroundljud, vilket i vanlig ordning inbegriper positionsbaserad ljudåtergivning. Enligt Oculus är just ljudbiten en viktig komponent för att glasögonen ska förvandlas till en konsumentprodukt.

I det stora hela menar Oculus att nya Crescent Bay är ett lika stort steg i utvecklingen som från den första utvecklingsversionen Development Kit 1 till dagens Development Kit 2. Företaget tillägger dock att det fortfarande återstår en hel del arbete innan den konsumentversionen är redo för lansering. Bland annat sägs den nuvarande prototypen vara relativt ömtålig.

Källa: The Verge, Engadget.