Electronic Arts (EA) och DICE fick utstå mycket kritik efter Battlefield 4, som under de första månaderna präglades av stabilitetsproblem och återkommande krascher. Att få längre tid att finputsa Battlefield: Hardline, och att bygga vidare på feedback som kom in under den öppna betatestningen, ledde till att spelet försenades från slutet av 2014 till någon gång nästa år.

Under EA:s senaste kvartalsrapport meddelar utgivaren att Battlefield: Hardline är tänkt för lansering den 17 mars. Spelet som ersätter storartade fältslag mot snabba strider mellan tjuv och polis sägs vara fristående tidigare spel i serien, och utvecklas av studion Visceral Games.

Sett till förstapersonsskjutare ligger Battlefield: Hardline närmast i tiden och följs senare under samma år upp av Star Wars: Battlefront. Spelet var från början väntat till sommarmånaderna, men nu ska det officiellt dyka upp till julhandeln. Intressant nog sammanfaller det med J.J. Abrams släpp av storfilmen Star Wars: Episode VII, som når biograferna den 18 december 2015.

För den som varken gillar konceptet med tjuv och polis eller Star Wars-temat får vänta till slutet av 2016. Då kommer en regelrätt uppföljare till Battlefield 4, kanske med namnet Battlefield 5, och här är det åter den svenska studion DICE som ligger bakom utvecklingen av spelet.